onsdag 17 juli 2013

Expresen tycker att vita män ska ruttna i fängelserna.

Eller vad ska man tro? Idag slår expressen upp:

-Piskade , band och våldtog - släpps ut efter 4 år. 

Det gäller den där vidrige sadopedofilen, polischefen Kapten Klänning. 

Men. Ska vi bli upprörda av straffets längd???

Jag kan inte låta bli att undra, i ett land där grovt hänsynslösa kriminella släpps direkt, och skarpladdade bankrånare straffas med mindre än ett år - på papperet, och  där yrkeskriminella mördare får 15 månaders fängelse. Exemplen är oräkneliga. Vad är det då som upprör expressen?


Mousa Kassem, Ove Hansens avrättare förresten, han som  jagades så vilt i våras för ett nytt ihjälkörningsförsök, vad hände. Har polisen  hittat honom? Sitter dom och grillar korv - eller väntar de fortfarande på att han ska slå en signal?

4 kommentarer:

  1. När det gäller Landskrona-fallet uttalade polisen sig efter att han nu för andra gången sökte köra ihjäl en person..."Han kommer förr eller senare att dyka upp" !!
    Ja då är det ju bara att sitta med armarna i kors och vänta ! Själv tror jag han vandrar runt,eller åker i andra stulna fordon och ler över Sverige...

    SvaraRadera
  2. Men, det var ju länge sen.....har han inte laddat sin mobil än....????

    SvaraRadera
  3. I dina exempel glömde du den reko gosse som slog ihjäl en 47-åring i Hallunda centrum och fick - 40h samhällstjänst!
    Varför? Jo han var vid brottstillfället 17 år och nio månader, 3 mån "för ung"
    Som domaren yttrade, straffvärdet var 6-9 år - om han varit 3 mån äldre..
    Ortsnamnet kanske ger en hint om ursprunget på detta "barn".

    SvaraRadera
  4. Det har skrivits förr. Men den (o)rättvisa vi har just nu, tolkad och utövad med PK-filter framför varje dom, den är och ses av många närmast som ett skämt. Att den ses som ett skämt av brottslingarna själva kanske inte är så konstigt. Men det mest tragiska i sammanhanget är att den vanlige medborgaren börjar tappa förtroendet för båda staten och dess utövande av rättvisan. Hade det inte blivit så allvarliga följder för samhället kunde man nöja sej med att skratta åt eländet och åt de till synes lätt förvirrade personer som ska utöva rättvisan utan att få alltför mycket på fingrarna av media och andra förståsigpåare. Men det är ju så mycket allvarligare än så. Det går helt enkelt inte att förstå den uppenbara orättvisa som begås. Dagligen och stundligen. Som vanligt ivrigt påhejad av det vanliga klientelet. Samma människor som hela tiden anklagar alla andra för "vi och dom-syndromet". När det helt klart är de själva som hela tiden gör sitt bästa för att underblåsa just detta vi och dom-tänkande.

    Skogis.

    SvaraRadera