fredag 26 juli 2013

Ett missförhållande i vården?


Efter en utredning har det framkommit att en anställd visat upp nyinköpta kläder genom att mannekänga för några av de äldre på boendet.
Hennes beteende är utrett som ett missförhållande och fördöms av verksamhetschefen.- Det är inte därför vi är på arbetet, för att visa upp våra personliga tillhörigheter.Enligt utredningen har det framkommit att den anställde pratat med de boende om sin familj, sina intressen och sina semestrar.
Verksamhetschefen Yvonne Kant tycker att anställda ska undvika att berätta så pass mycket om sig själv.

Den anställda kvinnan har enligt utredningen uppgett att hon inser att hon handlat felaktigt. Hon har har bett om stöd och lästips för att bli bättre på bemötandeteknik.
- Medarbetaren har lärt sig av detta och jag tror inte att det kommer att upprepas. 

Hädanefter kommer verksamhetschefen att se till att det bara talas om den äldre, dess sjukdomar och döden.

7 kommentarer:

  1. Fy, vad ledsen jag blir! Här är en "personal" (avskyr uttrycket)som behandlat de äldre som medmänniskor som man kan dela sitt liv med.
    Vår inställning till äldre är fruktansvärd. Ättestupan vore humanare.

    SvaraRadera
  2. Det blir väl hemläxa för den anställde, på bibeln eller olika krämpor för att Caremachefen skall bli nöjd. Fy för sådan åldringsvård där man inte får vara sig själv. Så blir det när pengarna styr och hela verksamheten styrs upp av jätteföretag som Carema. Där vill jag inte jobba.

    SvaraRadera
  3. Personal och "brukare", det är såna vi är i Caremas ögon. Deras syn på människor är vidrig. Chefen kunde kanske gå till sig själv, och fundera ett steg till.

    SvaraRadera
  4. Om nån fått Alzhaimer eller blivit senil, den personen skulle ha ett dygnetrunt-personal som ger vård och trygghet och omsorg. Vad har vi nu: ensamkommande ung "gubbe" från Afganistan och andra Mena-länder får en person att ta hand om honom. Såsom dessa unga människor inte kan ta hand om sig själva (de har ju rest runt halva jordklotet ensam(?)
    Blir så förbannat om detta. Men det finns ingen media där man kan komma fram med sin åsikt.

    SvaraRadera
  5. Nä, du måste använda din åsikt i valet 2014, anonym. Enda chansen för oss gräsrötter - ta den!

    SvaraRadera
  6. Tack Carina, men en röst hjälper inte. Har tänkt att gå ut med stora plakater framför nästa val. Ska ansöka tillstånd hos polisen innan.
    Enmans manifestation, kan man säga.
    Om klarar livhanken så länge. Min läkare säger att hon inte kan hjälpa mig med nuvarande resurser.
    Har inte pengar för att söka bättre vård i utlandet fast mina tyska vänner säger att jag skulle flytta till Tyskland. Där skulle jag få bätte vård.
    Om jag nu blir 70 eller 90, vem bryr sig? Har inga barnbarn än att ta hand om och lära dom livets sanningar: biologi, fysik, kemi, matte osv...

    SvaraRadera
  7. Känner personen som blivit anmäld. Hon är verkligen en superbra person som ger mycket av sig själv. Bryr sig om de boenden och pratar med dem som de vore hennes farmor eller farfar.Det finns mycket som inte kommit med i tidningen om hur denna person engagerar sig långt utöver vad lönen kräver av henne.
    Naturligtvis vill Carema ha robotor som kanske kan prata om döden etc. Väldigt bra formulerat av dig.
    Fy för sådan vårdpersonal som Carema vill ha som inte engagerar sig och ser människan. Många har inga anhöriga på orten och då är personalen väldigt viktiga för dem. De väntar med glädje på när den personalen är på jobbet igen.Så får man inte vara enligt Caremafilosofin, utan man skall betrakta dem som kollin som inte har några egna tankar och känslor. Jag berömmer dig som har fångat upp den lilla människan som gör för mycket i vården. Carema är ju mest vana vid de som gör för lite och misssköter sig.

    SvaraRadera