fredag 26 juli 2013

Hanne Kjöller släpper loss heliga demoner.



Hanne Kjöller:- "Barn, också sedan de blivit vuxna, tar sig rätten att överpröva sina föräldrars val av kärlekspartner. Föräldrarnas villkorslösa kärlek till de egna barnen skulle göra dem trygga men har i stället gjort dem egotrippade, maktfullkomliga och missunnsamma.Jag tycker att barn vid en skilsmässa definitivt har vissa rättigheter. Jag tycker att de föräldrar som onekligen är ansvariga för familjesplittringen har alla skäl att ta hänsyn till barnets känslor innan man låter en främling flytta in i huset. Och jag tycker att man ska gå varsamt fram. Särskilt om barnen är små. Och särskilt om separationen har varit smärtsam.Men det jag reagerar mot är ett slags livslångt veto. Och den rätt vuxna och halvvuxna barn tar sig gentemot sina föräldrar, som de aldrig skulle ta mot några andra. "

Barn får inte ha den bestämda uppfattningen att om de ska tillbringa en helg på pappans lantställe så får föräldern se till att först avhysa den nya kärleken. 

Man får aldrig, aldrig bli träl under sina barn. Ge dem all upptänklig kärlek och tid, men låt dem inte trampa på dig med spikskor. 

Och tack Hanne Kjöller för att du så briljant luftade denna surdeg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar