lördag 1 juni 2013

Ullenhag: Stackars Istanbul.

- "Oroligheterna i Istanbul kommer att spä på fördomarna om människorna som bor där, eftersom de som inte vet något om Istanbul kommer att förknippa det med protester och tårgas."


3 kommentarer:

  1. Så var det dags igen. Träd som ska tas bort på ett torg, som sen utvidgades till en protest mot premiärminister Erdoğan. Som lär vara djupt troende sunnimuslim och det hela verkar eskalera till en protest mot den "förtryckande muslimska brödraskapet-regeringen". Ständigt denna fredsälskande religion. Ständigt dessa bokstavstroende utövare av islam. Ständigt denna censurerande press.
    Och dessa arbetskamrater, med många fler svenskar, som glatt åker på semester till detta Turkiet. Som använder sina sista slantar eller lånade pengar till detta. Och som absolut inte vill höra talas om hur det går till där. De har ju själva verkligen inte sett eller hört något ont. Har de fått ludd i både ögon och öron? De tycker väl närmast att jag i avundsamhet vill fördärva deras semester. Jag som fortfarande håller mej på hemmaplan. Löjligt, tycker de flesta utlandsresenärerna.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Ska ullentussen börja vrida till betydelsen av "fördomar", också?
    Tycker man inte rätt - är det då en "fördom"?
    De vet iaf vi här, att "fördomar" det är vanligen bara icke-PK sanningar...
    Man kanske inte ser så mycket av stora världen från Birger Jarlsgatan?

    SvaraRadera
  3. Hur kan man blunda för det fullkomligt uppenbara. Skulle göra vad som helst för att träffa någon och samtala med någon som faktiskt tror på vad Ullenhag säger.

    SvaraRadera