fredag 31 maj 2013

Lika som bär?

Enäggstvillingar har alltid fascinerat mig, så märkligt det måste vara med en till likadan, alltid med sig i livet. Är det bara på gott eller lite av varje? Mina söner hade två par enäggstvillingar som bästisar när de gick i lekis, låg- och mellanstadiet. Men fast de var hos oss varje dag, sov över, och lekte jämt under alla dessa år - så lärde jag mig aldrig. Fast sönerna gjorde.

Idag har daily mail en spännande artikel om detta. Martin Schoeller, en New York-baserad fotograf, har fångat de små fina skillnaderna hos identiska tvillingar och trillingar i alla åldrar.  En person är rökare, en är gift och har barn, en tredje lever partylife, somliga är lättsamma, andra nervösa, så även om de ser likadana ut går det att hitta nånting i personligheten som kan skilja dem åt.



1 kommentar:

  1. Jag jobbade en gång som många 18-åriga i en butikskedja och skulle datorisera alla artiklar. Avdelningschefen och vi andra satt i samma rum, det var trevligt.
    Han brukade gå till systemet och köpa sprit till oss, är evigt tacksam för har sååå goda minnen av de tillfällen den dracks upp och...

    Det var bara det, att han hade en identisk tvillingbror som var präst i stan. Så han fick varje gång säga högt ut i systemet att han inte var prästen, utan brodern. De såg precis likadana ut. Han tyckte att det var roligt att revoltera lite mot den fromma brodern...

    Chefen berättade också att han hade gått i nån butik för att köpa en vinterjacka. Väl i kassan hade tjejen sagt att vad gör du med 2 likadana jackor, för i går var du ju här och köpte en likadan?

    SvaraRadera