torsdag 6 juni 2013

EXTRA!! Aftonblasket rasistiskt.

aftonblasket: -"Rysk polis slog till mot en illegal fabrik – och fann en underjordisk stad. Hundratals illegala arbetare misstänks ha spenderat sina liv i den underjordiska staden i Moskva. Bilder från det ryska inrikesdepartementet visar industrilokaler med symaskiner, spartanska sovplatser men även en restaurang.Det ska även ha funnits en biograf, ett kasino, ett kafé och en hönsgård. Arbetarna kom från Asien och befann sig i landet illegalt. "

Aftonblasket väntas dementera språkmissbruket under dagen  Givetvis handlar detta INTE om "illegala" och "illegalt". Aftonblaskets extraarbetande praolelev har inte lärt sig aftonbladskan ännu, och menar förstås "papperslösa" och  att asiaterna befann sig i landet "papperslöst" men mycket välkommet
Carolas hit, har aldrig varit mer aktuell.
.




4 kommentarer:

  1. Hej!

    Följer din blogg regelbundet och har en fråga till dig. Jag är medelålders dvs. över 30 år och är gift och mamma till vårat älskade barn.

    Jag vill gärna jobba inom flygindustrin men undrar vilken väg jag kan börja. Vad jag vet så jobbar man tidiga mornar inom många yrken och sena kvällar.

    Har arbetslivserfarenhet och studerat utomlands (en degree).

    Har du några tips på något som skulle passa mig då jag får chans att träffa många människor och kanske på sikt jobba internationellt.

    Mvh Caroline

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns ingen anledning att ens notera det oförskämda utbrottet om curlad kvinna från anonym.

      I alla tider har kvinnor i alla åldrar frågat mig om mitt jobb och hur man blir flygvärdinna, helt normalt med lite research från verkligheten och har ingenting med curling att göra.
      Du verkar lyhörd och ödmjuk Caroline, det är alltid en bra början, liksom arbetslivserfarenhet och nyfikenhet. Din ålder är perfekt.
      Men jobbet som sådant har haft sin glansperiod, då när vi hade massor av spännande övernattningar och rätt hög status, vackra uniformer och mycket bra arbetsförhållanden. Jag skulle själv aldrig börja flyga idag, det är ett Ryanairslit med tuffa dygnsskift, ouppskattning, och mycket sämre lön och traktamenten.Jag kunde flyga på halvtid utan nattstopp tills min yngste var 12 år, så tror jag inte det fungerar idag.
      Att flyga fram och tillbaka till Hurghada är ingen sinekur.
      Är du trots allt intresserad skulle jag rekommendera ett samtal till Norwegian, de verkar ha visioner och vilja, och känns väldigt framåt. Googla på deras hemsida!
      Om jag var i yrkesvalet idag skulle jag söka mig till Schweiz eller Norge, och satsa på nåt inom strategisk kommunikation.
      All lycka till dig!
      Finns det nån annan flygis här som har nåt gott råd till Caroline, så kläm fram det bara!

      Radera
  2. En till curlad kvinna, hör och häpna, medelålders = över 30 år. Gå ut då träffar du folk!
    Jag var inte ens medelålders, när jag var 50. Full fart framåt.
    Nu, när över 65, känns det att kan gott och väl trappa ner lite. Har fått några rynkor vid ögonen (skrattrynkor tror jag). hehhee
    Ska väl ge plats till de unga förmågor.
    Ny-hjälplösa, som de säger i Finland. Unga människor som inte vet hur man handlar och lagar mat eller hur man tvättar kläder. Endaste merit att de fått barn.
    Som mormor och morfar skött.
    Får förfrågningar även därifrån hur oroliga mammor ska skriva sina barns CV och hur de ska skaffa jobb åt sina barn.
    Som arbetsgivare skulle jag inte anställa en enda, när mamman ringer.
    Vi i vår familj har alltid ringt själv och aldrig varit utan jobb.Tvärtom, arbetsgivare har jagat oss!

    SvaraRadera
    Svar
    1. En svensk kvinna förväntas leva i snitt 84 år, det innebär rent matematiskt att hon är barn, ungdom eller ung vuxen fram till och med 27 års ålder, medelålders fram till och med 55 och äldre från 56 och uppåt. En man blir 78 i genomsnitt och motsvarande är då 0 - 25, 26 - 51 och 51 - 78.

      Jag tycker att du ska göra något vettigt av dina återstående 13 år eller mindre istället för att bre ut dig över den yngre generationen som jag tycker klarar sig bra trots alla hinder som våra stolpskott till politiker har öst över dem. När jag läser ditt inlägg så förstår jag att dina nära och kära kan ha bekymmer med sina enklare vardagsgöromål men samtidigt så blir en del av mig glatt överraskad över att Samhall har en fungerande uppsökande verksamhet.

      Skål tammefan.

      Radera