torsdag 6 juni 2013

Jag vet varför den folkliga spontaniteten saknas.


Alla gammelmedier och HD spekulerar idag: "Nationaldagen är röd, för åttonde året. Det blågula firandet sägs ha blivit mer organiserat — men den folkliga spontaniteten saknas. Enligt etnologer är midsommarafton en svårslagen konkurrent för nationaldagen."

Vojne, vojne, vojne vad ÄR det för fel på svenska folket, varför firar vi inte som normännen och amerikanarna? Varför är vi inte spontant lycksaliga över vår nya röda dag och går man ur huse för att festa loss som på Karl-Johann?

Sanningen är att vi uppläxats  och piskats av politiker och journalister att vi inte är ett folk, och att Sverige inte är vårt land. Att vår flagga är rasistisk, vår nationalsång fientlig och exkluderande, och att vår kultur, som inte ens existerar, är larvig. Hur roligt och uppsluppet blir det då mellan 1 och 1000??

Hade etablissemanget satsat med hjärtat, ta SVT till exempel, bara hälften av all nationalism och sprudlande festivalengagemang som på Mellofinalerna, så hade vi svenskar vågat släppa loss. Men risken att bli uthängd, och stämd på skadestånd för att vår svenska stolthet kränker någon är allt för överhängande.

Därför avvaktar vi lite stillsamt och samlar på oss sju sorters sillar i smyg, för ännu har sjupartiets tvångsmångkultur och vänstermedias etniska rensning
inte kunnat ta ifrån oss vår midsommarafton - då vågar vi!

Än så länge.

nyskapande dn

5 kommentarer:

  1. Flaggan är inte rasistisk, vem som helst får hissa flaggan och vifta med den, hur mycket som helst. Det är bara historielösa SD:are som påstår det.

    I LGR11 står det att eleverna ska lära sig nationalsången, men de sjunger den inte den 6 juni, eftersom 6 juni sedan 2005 är helgdag.
    Innan 6 juni blev nationaldag 1983 kallades dagen svenska flaggans dag och förutom hissade flaggor och namnsdagstårtor till alla som hette Gustav, var det en ganska vanlig dag. Vad skulle vi fira just den 6 juni?
    Gustav Vasas kröning 1523?
    Grundlagen 1809?
    Rätt ljumma anledningar trots allt.

    Självklart är min flagga hissad idag. Men att fira mer vet jag inte. Solen skiner och jag med den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du lever säkert mycket gott i din egen tro.
      Vi andra som vet att det i Sverige inte finns något mera provocerande nuförtiden än en gul och blå flagga och ett fosterland att älska, tycker att din förenkling om "historielösa SDare"är obehagligt intolerant.

      Radera
  2. Den vackraste bilden i Sverige är med båtarna. Tack Carina-Fina!
    Den som inte vill sitta i, är kanske inte svensk.

    Anonym ovan är mer historielöst än någon i SD, men vad kan man begära av de som har gått i den moderna svenska skolan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Carina:Informera inte "Anonym 13:24" allt för mycket...Viss risk kan föreligga,att
      han då inte längre ens hissar sin fana..
      Liksom skolans flaggstång,en bit från mitt fönster,som står den där naken,och inte lär ingå i stadens mångkulturella firande !!

      Radera