onsdag 8 maj 2013

Vad är det för fel på svenska folket?

expressenTurerna kring Omar Mustafa ser inte ut att ha påverkat Socialdemokraterna. 
Enligt den senaste väljarbarometer från Expressen/Demoskop ökar stödet för partiet något - till 32,9 procent.

Samtidigt har Moderaterna vänt sin negativa trend och ökar 1,7 procentenheter. 

Förklara för mig - tack!

7 kommentarer:

  1. Jag har i stort sett gett upp det svenska folket. I mitt dagliga liv, hemma, med vänner, med arbetskamrater har jag förstått mer och mer att de flesta egentligen vet hur illa det är ställt, i en varierande grad av medvetande. Men, att engagera sej, att tala om det, att visa att man vet och tänker göra nåt åt det, om så bara vid valurnorna, det blir för mycket. Sansade människor, även äldre sådana, ger oftast en ganska snabb och avsnoppande slutreplik i stil med att "man kan inte tänka för mycket på det, då blir man tokig". Sen återgår man till att med stor inlevelse diskutera sport eller "Let's dance " och liknande företeelser. Där står jag och är återigen den udda figuren med de konstiga och jobbiga åsikterna.
    Jag kan inte heller förklara fenomenet med den undfallande och fega svenskheten. Jag är ju i viss mån sån själv, även om jag gör vissa krampaktiga försök att ta tag i saken. Är de flesta svenskarna i grunden självmordsbenägna, politiskt och ekonomiskt? Är de dumma i huvudet? Hjärntvättade så in i grunden, från dagis och framåt? Är vi så bidragsberoende och har en sån tillit till staten att vi inte vågar ändra tingens ordning? Det blir i så fall ett smärtsamt uppvaknande den dagen systemet kraschar. Det blir oundvikligen följden om inte den politiska balansen ändras ganska omgående och en mer sansad och förnuftig politik kan börja föras. Inom många (alla) områden egentligen. Det som enligt mitt förmenade är det viktigaste att ändra på är ju, givetvis, den okontrollerade invandringen. Frågan om EU, som blir besvärligare för varje dag. Sen följer ju per automatik saker som skola, sjukvård, äldrevård, polis, inte minst hela rättsväsendet som ju har visat sej från sin mest oförklarliga och värsta sida sista tiden. Sen har vi ju genusvansinnet, klimathysterin... det finns hur mycket som helst, alla vettiga människor vet om det, även om inte alla håller med i allt. Frågan är, hur ska vi göra? Många börjar tvivla på Sverigedemokraterna och deras förmåga. Men finns det alternativ som kan verka i tid? Jag tror inte det.
    Det blev en väl lång kommentar det här. Hoppas ni ursäktar och orkade ta er genom den.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Politiker och framför allt journalister matar folket med pseudonyheter på löpande band. Mellon, Let´s dance och alla andra egentligen ointressanta program som bara har som uppgift att flytta medborgarnas fokus från det som verkligen är de viktiga nyheterna. Regeringens ohämmade stöld av våra skattepengar, den ohämmade invandringen mm. Allt Fredda gör går helt efter hans fastslagna agenda. Det senaste är att i introduktionsutbildningen för invandrare så får de bl.a. lära sig att rösta. Undrar vilket parti de får lära sig att rösta på.

    SvaraRadera
  3. Hav tröst.... Ger en väljarundersökning med en särskild grupp utvalda hela 9,9 %,ligger SD i verkligheten på ett betydligt högre %-tal!!

    SvaraRadera
  4. Tack för sanningar, och i viss mån hopp, grabbar!

    SvaraRadera
  5. Hur stor är gruppen osäkra i väljarbarometrar månaderna innan under valåren?
    Lite lat idag
    Borde Googla det.

    Skepparn

    SvaraRadera
  6. Unna dig det, Skepparn!
    Vi får ändå bärga oss till 2014.

    SvaraRadera
  7. Jag tror att Svensson har lärt sig taqqiyya? Man hummar med och sedan gör man som britterna, röstar fram "de utanför" till 26%?

    SvaraRadera