onsdag 8 maj 2013

Det här med den arme lille döde pojken i bilen.


Pappan glömde pojken i bilens barnstol när han skulle till jobbet. Det "ingick inte i hans dagliga rutin att lämna barnet," så han glömde....Om att ha sitt lilla barn i bilen INTE är en rutin, vore det inte desto större anledning att vara vaken och uppmärksam? Pappan ska senare ha börjat fundera på  (!!)om han verkligen lämnade pojken på dagis.
När pappan kom tillbaka efter åtta timmar satt pojken död, i det heta solgasset.

Rubrikerna ikväll handlar om att personalen på dagiset brustit i sina rutiner, och borde ha kontaktat föräldrarna när pojken inte kom till förskolan. Att skylla på dagiset är bara för svenskt, staten tar ju hand om barnen från födseln till arbetslösheten, så givetvis ska skuld läggas på kollektivet. So Sovjettisch...

Men det finns endast två som är ansvariga och som ska se till att barnet kommer till dagis, barnets mamma och pappa. Man glömmer inte sitt barn i bilen i åtta timmar, det finns inga ursäkter. Det här handlar inte om att  oj, jag ska bara springa in och köpa en liter mjölk medan barnet sover gott - det handlar om åtta - 8 - timmar! 

 Visst. Det är absolut mänskligt att glömma och göra misstag, jag har säkert tagit en del urusla beslut i livet, men inga av dem har resulterat i att ett hjälplöst barn dör av det. 

En sak är jag hundra procent säker på - pappan glömde inte sin I-phone 5 i bilen. 


8 kommentarer:

  1. Vetenskapligt bevisat, att pappor inte kan ta hand om småbarn.
    Men i Sovjet-Sverige går det bra.
    Hur var det nu, hur många småbarn tas hand om sjukvårdsakuten varje år?
    Kom mamman in med barnet eller pappan?

    SvaraRadera
  2. Goda mammor är goda, goda pappor är lika goda. Däremot begår staten ett brott mot barnen som skiljer det späda barnet från föräldrarna. Föräldrarna har manats att abdikera från sin roll och sitt ansvar, för att fokusera på egot och produktionen. Detta är resultatet, osynliga barn.

    SvaraRadera
  3. Det är fruktansvärt det som hänt men ingen har lagt skulden på dagiset men konstaterat att de inte följt regelverket vilket de också har bekräftat. Typiskt för dig att vinkla på ett sådant sätt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha-ha, typiskt mig?!!? Att vinkla?? Du är bra rolig du anonym.

      Radera
    2. Jag vet inte hur gammal du är men du verkar helt klart söndercurlad av den kulturmarxistiska 68-vänstern tillsamman med en absolut majoritet av journalisterna.

      DN, SR och SvT har krigsrubriker typ "Förskolechefen: ”Vi har brustit i våra rutiner”" och hur du inte kan se vinklingen är obegripligt. Det är f.n i mig lika obegripligt som att man kan glömma sin ättelägg i bilen.

      Radera
  4. Ja, du Argus, här tog anonym i så hon/han sprack, när hon blundar för mediernas blame-game. Det här är alldeles, alldeles för sorgligt och allvarligt för att landa i en massa fingerpekande. Synd att inte anonym kan fatta det.
    Men det roar mig mycket med människor som far in här och pekar finger med ett malligt "typiskt!" Speciellt till en gammal flygis, i alla år mötte jag dessa beskäftiga nickedockor, "Typiskt SAS!" det spelade ingen roll om förseningar handlade om snöstorm, strejker utanför SAS´kontroll, eller dödsfall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. I detta fall får vi förlåta "anonym" för
      "hens" okunskap.Har tydligen uppfostrats i en sann svensk socialistisk skola,med allt vad daltande tillhör,då kan vi inte begära mer av dem.
      Helt riktigt som Argus skriver,vi talar om en förlorad generation/er

      Radera