torsdag 14 mars 2013

Sverige består av olika små diktaturer. En är Naturvårdsverket.


En varg som ensam rivit minst trettiotre renar och spridit ut hjordarna över stora områden, flyttas alltså bort för att den river djur för multibelopp. Varje gång springer den självklart lång väg tillbaka dit där det finns mat.
Nu är det fjärde (!) gången Junselevargen ska sövas och transporteras till Mellansverige. Framme på utsläppsplatsen släpps vargtiken ut, och personal på plats övervakar, så att hon klarat transporten bra och rör sig från den hemliga utsläppsplatsen. 

Vargtiken har nu kostat landets skattebetalare 4,5 miljoner kronor, dyrast är spårningarna och helikoptern.

Alla fattar att vargen kommer att försöka ta sig tillbaka tillbaka.

Utom Naturvårdsverket. Som har en stor, stor kasse full med gullpengar.


svd

5 kommentarer:

  1. Är här på trakten hon härjat!! "kramarna borde få vara med när en ensam varg rivit och lemlästat kanske 10talet får /renar vid ett enda tillfälle eller tagit en älskad hund ,den här laika/varg hybriden har sysselsatt samer och naturbevakare 24/7 hela vintern.Kvalificerat djurplågeri både mot vargen och dom rivna djuren,hur många vet att en varg river och skadar så många fler än den äter att det blir helt ohållbart .Den Svenska vargen är utrotad för länge sen, det är Ryska vargar som finns i övermått som man låtsas är hotad, påminner inte så lite om invandringspolitiken, ger jobb och inkomst till dom "goda" och vanligt folk får ta smällen!!

    Norrlandsfan,,

    SvaraRadera
  2. Håller helt med dig. Vad är det frågan om när ett fåtal vargkramare lyckas stoppa hela den demokratiska processen med sina konstiga rättigheter till överklaganden, som det juridiska Sverige omgående accepterar och går inte det, så har de lyckats använda sig av någon beslutsprocess inom EU, som är överordnad svensk demokrati. Att det dessutom i sak är helt fel att till vilket pris som helst se till att jakt och viltförvaltning saboteras maximalt till många på landsbygden boendes förskräck. Hatet sprider sig och laglösheten med den.

    SvaraRadera
  3. tänk om vi kunde flytta naturmupparna (talibanerna) själva låååååång bort
    kanske till Långtbortistan, skönt vore det

    SvaraRadera
  4. Dom, och de vrålande antiREVAdiktatorerna.

    SvaraRadera
  5. Nu har straffet för vargtiken utdömts..Hon släpptes av flyget i Stockholms län !!
    Landets skattebetalare har nu lagt ut miljoner på "denna genetiskt värdefulla finsk-ryska vargtik".Innan hon återfick friheten och påbörjade sin vandring tillbaka mot Junsele,fick hon för besväret ett s.k. drop-off halsband.Huruvida detta var försett med diamanter eller annat krimskrams avslöjades inte.Men för eventuella upphittare,kan det ju trots allt vara av värde..,eftersom hennes resor hit och dit i landet, kostat över 4,5 miljoner hitintills...Ett välriktat skott hade varit betydligt billigare,för såväl oss betalande,som för alla drabbade renägare !

    SvaraRadera