tisdag 19 februari 2013

Jag är tillbaka.

Åtminstone har jag näsan ovanför, och det är ett himlastormande dunderlyft mot i fredags.


Jag är rörd av era omtankar, och bär ett stort behov av att skriva ner och berätta precis allt, vad som hänt sekund för sekund och med alla de känslor, iakttagelser och tvära kast som finns på livsregistrets vitt skilda skala. Från dödens skräck till det spirande lilla gryende lyckoembryot av nyväckt hopp. Men min lojala omsorg hindrar mig. Jag nöjer mig med att vara tillbaka, klokare, gladare, ledsnare, starkare och mer känslofylld än nånsin, till och med argare. De ni.

Vid tangenterna kan jag tillfälligtvis lägga allt annat bredvid för ett tag. Och det är lika välkommet som välgörande. 



10 kommentarer:

  1. Carina du skall veta att vi är många som söker stödja dig,det kan jag försäkra..
    Min avlidna hustru hade ett tyskt ordspråk,som översatt lyder ungefär så här:
    "När du inte längre ser något ljusning,kommer plötsligt ett litet "lichtlein" her"...
    Glöm inte det,och kämpa på !!

    SvaraRadera
  2. Vackert, det ska jag komma ihåg, på tyska blir det ännu finare! Hur går det själv då, och hemlighuset?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo efter en veckas ständiga besök,dygnet runt i stort,har det äntligen gett efter.På denna pers kom ju nu(som ett brev förr på posten) nästa,som var huvudvärk,trötthet,snuva och hosta..
      Min bror som gått igenom något liknande kring nyår,menar att det skulle var årets influensa.
      Men ingen av oss är ju läkare...

      Radera
  3. Bara så skönt att se dig tillbaka C-F!

    /ingvar

    SvaraRadera
  4. Vad skönt att du är tillbaka! Jag önskar dig kraft att ta dig igenom detta som drabbat dig så hårt.

    SvaraRadera
  5. Jag önskar att jag kunde bjuda dig på en flygtur högt ovan molnen där bara solen, tystnaden finns .....men tyvärr flygvapnet bjuder inte på några flygturer.
    Vi är glada att du är tillbaka om än lite ving klippt!

    Stefan H och min älskade hustru.

    SvaraRadera
  6. Vingklippt, men - ännu starkare, alla berg bestigs steg för steg.
    Ni e bäst-bäst-bäst allihopa!

    SvaraRadera
  7. Du har således inte bara haft den lustiga typ av influensa, jag trodde du åkt på och som jag har haft i kroppen i 14 dagar ungefär. Det som nu verkar även ha träffat Lars Å Månsson. Det är huvudvärk och en känsla av att huvudet är fullpackat med snor och annat elände. Den enda fördelen det har haft är att mota upp mig tidigare på morgonen, och jag har suttit här vid halv tre och fyra och även halv 5 och klockan sex. Det är det positiva. För sedan har jag varit tvungen att ut och försöka skotta mig in i min stora vedhög, som ligger under en lätt presenning, då den riktigt torra veden i mitt byggda skjul inte kommer att räcka mer än kanske en vecka in i mars. Därför gäller det att få in så mycket halvtorr ved under presenningen för snabbtorkning i källare som möjligt. Mars och April är ju inga sommarmånader precis här i Södermanland. Presenningen var fastfrusen både uppifrån och nerifrån men tack vare några tödagar med 4-5 grader varmt, en vanlig trädgårdsspade att ge sig på isblocken och värmen från en gammal Electrolux dammsugare av den äldre sorten, dom som var nästan oförstörbara och svensktillverkade. Titta bakåt och läs de härliga orden svensktillverkad och nästan oförstörbara, tyvärr finns dessa inte mer att köpa nya. Tillverkningen idag är östeuropeisk och plast har ersatt svenskt stål och Elektrolux kvalité finns inte längre. Men ändå har priset rakat i höjden. Numera håller vi oss till Tyska Miele, och skulle jag varit yngre,så skulle vi ha köpt en tvättmaskin från samma firma. Dessa håller nämligen 25-30 år, men det gör nog inte jag. Nåväl första dagen hade jag fått en liten öppning där man kunde få in armen, dag två en så stor lucka att jag kunde komma åt så mycket som ett helt skottkärrelass och i förrgår hade jag nästan hela den närmaste långsidan fri och kunde få in ytterligara några lass. Så jag har jobbat så mycket att jag har glömt att jag inte var så pigg. Fotnot1
    Vi har elpatroner två, men jag gillar inte längre beskattningen av den och det höga priset för att få elen transporterad hem till mig, trots att inget här har byggts till. Jag vill inte betala skatt till en regering, som bara kastar mina pengar efter första bästa muhammedan, därför börja jag med ved, men erkänner att vi använder el när vi inte orkar något annat.
    Fotnot 2 Jag tror inte längre att du bara hade flunsan, jag tror det var något värre. Sköt om dig Carina, vi behöver dig på barrikaderna länge till. Kramar över nätet/Olli

    SvaraRadera
  8. Skönt att du är tillbaka med förhoppningsvis nya krafter.

    Vintern kan knäcka vem som helst. Jo, även mig. Men nu känner jag mig aterigen stark. pigg och kry. Hoppas att även det gäller dig.

    SvaraRadera
  9. Influensan är illa nog! Men ibland rasar hela livet. Jag tycker du är en tapper soldat Olli, älskar berättelsen om din kamp för den himmelska stugvärmen. Never give up.
    Och vem vill betala skatt? Vem kommer att vilja betala skatt? Hur ska den solidariteten byggas upp igen? När hela ledarskapet är ett sorgligt bevis på att snyta sig i våra miljarder inkämpade välfärdspengar.
    God bättring allihopa, lägg er och njut i rena lakan!

    SvaraRadera