torsdag 1 november 2012

Jag har förståelse för Malmöbons skräck.



Den 47-årige mannen i Malmö var rädd för häxor, och där han satt  i sin ensamhet drabbades han av överväldigande häxpanik. Nu var goda råd dyra - vad göra?Springa in till grannen?Ropa på hjälp?Ringa112?Äh, sånt biter inte på häxor, tänkte han, här behövs beprövade metoder, så han la ett fårskinn på bordet och tuttade på.

Men.

Det blev lite bieffekter.

När brandkåren kom till platsen brann det kraftigt hos mannen på sjätte våningen. Lågorna slog ut från fönsterna och en tung rök låg över husets alla våningar.Fastigheten evakuerades, och rökdykare skickades in, lägenheten totalförstördes och fastigheten rökskadades.

Branden orsakade skador för cirka 1,9 miljoner kronor.




9 kommentarer:

  1. Men, för sjutton... det vet väl alla att ser man en häxa SKA man tutta på ett fårskinn. Synd bara att det blev så dyrt och att människor kom till skada. Den ekonomiska biten fixar väl försäkringsbolaget och de får ju sina pengar från samma ställe som staten. Dvs. från himlen eller nåt sånt.
    Har nu aldrig mej veterligt sett en riktig häxa. Bara på bild förstås. Den jag osökt kom att tänka på är den den häxan som eldar upp pengar på grill. Den enda häxa jag kom på i en hast. Fast där vete katten om det hade räckt till att elda fårskinn. Det fick nog till kraftigare don. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Har du inte varit i Malmö på länge Skogis?? Det kryllar av spöken på stan, så inte undra på att mannen fått skrämselhicka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har faktiskt inte varit runt i Malmö på länge. Limhamn, i en någorlunda lugn och fin del av staden(än så länge), har jag däremot besökt då och då. Men väljer då att köra runt själva stadens centrum via yttre ringvägen. Gäller bara att inte somna till så att man missar sista avfarten. Då hamnar man i Danmark. Inte fel i sej, men en onödigt dyr utflykt. Har därför inte koll på hur det ser ut med spökplumpar och häxor i själva Malmö. Har egentligen inget större intresse av det heller. Världen är skrämmande nog som det är. För mej är Malmö (med flera städer) en förlorad stad som jag numera undviker i görligaste mån. Skogis.

      Radera
  3. På tal om förlorade städer, Skogis, talade just med mamma i Landskrona, hon har blivit felbehandlad av en läkare men vågar inte klaga, för att folk ska säga att hon är rasist....!

    SvaraRadera
  4. Hallo på bloggen..
    Efter några dagar ute i fria världen,har jag nu återvänt till "Sverige".Att min första kommentar hamnade här har med min resväg att göra..Numera är man till del skyddad(info till Skogis),genom att tåget passerar Malmö under jord.Oerhört stora fördelar,eftersom man slipper se eländet och endast behöver vara uppmärksam vid hållplatserna Triangel`n och Hyllie.Du kan liksom jag Skogis,nu lugnt passera,utan att träffa på några av de världsbekanta spöken i Malmö.
    F.ö Carina gick det bra med mina skyddsåtgärder på nedflyget.Under besöket "helt up to date".Men efter hemkomsten känner jag mig nu lite dåsig,men det har förhoppningsvis att göra med omställningen till nya Absurdistan...och den vanliga gråa omgivningen !!

    SvaraRadera
  5. Välkommen hem, Lars, härligt att ha dig här igen! Att du känner dig dåsig bevisar bara att du är på svensk mark, här dåsas det, eller t.o.m sovs det, och zzzznarkas medan världen springer förbi oss.

    Hoppas du haft en angenäm vistelse, Nåt att förtälja för oss bedövade/ bedrövade?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja något positivt kom fram under besöket i Berlin.Åtminstone de männsikor jag talat med delar helt inställningen i din blogg.Men var naturligtvis inte välinformerade,hur illa läget är hos oss häruppe!Men detta avhjälpte övertecknad.
      Nu är ju inte precis Berlin den stad man skall besöka,om man vill umgås med enbart "vita"..
      Men det känns likväl rätt,när man hör att "de vanliga folket"i Tyskland,har exakt samma mening till EU och invandringen,som vi på de fria bloggarna..
      För att göra er en aning avundsamma,kan jag också berätta att man i Berlin,inte blir betraktad som alkolist eller annat nedvärderande,om man sitter på en gaturestaurang och dricker "Bier" eller "Wein".Dessutom är luften som bekant echt "Berlinerluft".
      Ja det var skönt att återuppleva lite gamla minnen,även om staden som den alltid varit,är en stor byggplats..Det sista måste vara en verklig besvikelse för turistande Japaner,som söker motiv till sina kameror..
      Till slut kan jag också meddela,att jag träffade på 007 Bond,men hade inte möjlighet att utbyta några tankar med honom. Annars var det kanske mannen som kunnat bistå Absurdistan,mot den arabiska massinvasionen.

      Radera
  6. Berlinerluft - tack, härligt! James Bond? Träffade? Inte nog med att du suttit på Sveriges tron, och chitchattat med Gina Lollobrigida....! Eller menar du att du såg filmen. Från signaturen "grön av avund".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej hans nya film "Skyfall" hade världsprämier vid Potsdamer Plats i Berlin.Vet inte om du någonsin varit i "min" stad,men här sker vad som a l d r i g skulle kunna ske i övriga världen.
      Man började med uppbyggnader av Scener,enorma mastodontbilder,TV-skärmar och röda mattor "en gros"..flera dagar tidigare.
      Eftersom jag trodde att det hela berodde på mitt besök,blev jag en aning snopen när man började prata om någon engelsk agent vid namn 007-Bond.
      En av mina stamrestauranger ligger just intill denna stora Cinema-prämierlokal.
      Men själva prämieren blev jag inte inbjuden till,vilket i och för sig var som man säger där nere "Mir scheiss egal"..
      Är du intresserad av Bond och hans anhang,lär de väl så småningom även dyka upp i Stockholm !!

      Radera