torsdag 11 oktober 2012

Nu blir det mycket svårt för mig.


Idag hörde jag på nyheterna att forskning visat att abborren har personlighet och attityd.
Och jag som redan är så känslig!
Hur sjuttsingen ska jag kunna njuta av en nyfångad smörstekt abborre med limemajonnäs och palsternackpuré, när den ligger där och är en död personlighet med en tidigare vänskapligt sinnad  attityd?
Det går bara inte.

En fiskarhustrus ångest.

SR

4 kommentarer:

  1. Oroa dig inte om aborrens självtänkande förmåga och personlighet.Om den finns ligger den på samma nivå som PK-journalisternas !!
    Så du kan tryggt fortsätta att smaska på de läckra bitarna,och plocka fiskben ur din palsternackpurè..

    SvaraRadera
  2. Jamen om de är så klent utvecklade med personlighet, så går det nog att svälja ner, om jag tänker på nåt annat.
    Björn är abborrfiskarnas filémästare, för varje ben vi hittar får vi tusen kronor!

    SvaraRadera
  3. En lösning är fiskpinnar eller torskblock. De stirrar inte anklagande på en. Smakupplevelsen och kanske det nyttiga med fisk, får man då tumma på... och vad är det då för mening med livet?
    Palsternacka är gott i potatismos. Får prova det som enda ingrediens vid tillfälle.
    Tyvärr är ju färsk fisk lite av en lyxvara för en annan som bor lite längre in i landet. Annars när det begav sej... smörstekt makrill går inte heller av för hackor.
    Det finns så mycket god mat. Nu blev jag hungrig helt plötsligt, jag tror jag ska förpassa mej ut i köket och fixa till ett par mackor med överbliven ugnstekt falukorv med stekt lök på. Skogis.

    SvaraRadera
  4. Bara palsternacka går jättebra, och som skåning, så behöver jag inte uppmana dig att inte snåla med vispgrädde och smör! Och så lite salt, mmmmm.

    SvaraRadera