onsdag 10 oktober 2012

En flygvärdinnas dröm!


Nån som minns att det en gång i tiden fanns resväskor och kabinväskar som inte hade hjul?
Det kånkades, bars och slets och drogs på evighetslånga flygplatsterminaler.
Sen kom kärrorna, som man kunde spänna fast sitt bagage på - vilken suck av lättnad!
Man blev lite sned i kroppen och fick lite ont i axeln, och missade många transferbussar medan man lösgjorde väskorna från kärran, men ändå.
Sen blev det fart på uppfinnarna, den ena snajdiga väskan efter den andra kom ut på marknaden med hjul som kunde gå både hit och dit, och underlättade livet för resenärer.
Men det är ju ingenting.
Mot Hop! resväskan som följer efter dig utan att du behöver röra den.
Tre inbyggda sensorer tar emot signaler från din mobil via bluetooth, och följer lydigt efter dig på larvfötter.

Funderar på framtiden.
Kan man operera in slika sensorer i bushundar som rymmer i skogen, eller drar i kopplet?
Eller varför inte i bäbisar och små barn, så dagens föräldrar vet var de har dem mellan dagis och skola?
Eller flirtiga äkta män?





3 kommentarer:

  1. Carina, ge dem inga idèer. De styrande menar jag. Det hade varit jättebra ända tills någon inom statens hägn fick tanken att följa hela svenska folket krokiga vägar. En upphottad fotboja. Statens "våta dröm". Ett chip i nacken vid födseln. Sen är det bara att bli spårad via GPS eller mobilmaster. Systemen behöver väl bara förfinas en aning. Protester mot det systemet hade viftats bort med att den som är oskyldig har inget att dölja.
    Då hade jag, ertappad vid kylskåpet t.ex. inte kunnat se ut som den högst oskyldigt chockade hund som får illustrera ditt inlägg.
    Men jag förstår absolut din mening. Rätt använt hade det varit en välsignelse. Att veta var hundjävlarna är, när man inte har en aning vilket vädersträck de finns i. Bara en sån sak hade varit hur bra som helst.
    Men det är en intressant idé. Den kan ju appliceras på allt från just resväskor till skogsmaskiner. Till sist hade man väl känt sej som råttfångaren från Hameln, fast utan flöjt. Allt möjligt hade följt efter en. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Svar
    1. Ha-ha. Absolut. Annars har jag haft ekonomiskt orealistiska planer på radiostyrning av densamme. Alltid hade det retat nån. Det finns faktiskt t.ex i en snöslungevariant om man har sådär drygt 100 000 kr över att leka med. Men i den ligan spelar inte jag. Skogis.

      Radera