lördag 15 september 2012

Jag har snutit mig nu.


 Johan Hakelius i Affärsvärlden, från nov 2011, jabbar ännu grymt mot statstelevisionens systemsbankrutta yberdevota presskonferens för Persson och Schibbye.
När jag läst Hakelius känner jag mig rätt enkel.
 Som om jag inte sett krokodiltårar förut.....

Den räddade Martins förkrossade bräcklighet på presskonferensen grep tag i de flesta av oss medmänniskor.
 Men idag är det en annan dag.

Hakelius:
-Ingen kan skylla Martin Schibbye för att göra en hemlighet av sin dagordning. I januari tog han stolt emot Jan Myrdals lilla pris på 10 000 kronor, uppkallat efter skräckväldets arkitekt, Robespierre. Fram till för några år sedan var han redaktör för Revolutionär kommunistisk ungdoms tidning Rebell. RKU är Kommunistiska partiets, tidigare KPML(r), ungdomsförbund. Det var Schibbye som skötte snacket när Ungdomsstyrelsen häromåret upptäckte att RKU ansåg att Sverige bara kan omdanas genom revolution, med vapen om så krävs. 
Att resultatet blev att den stat som ska störtas inte ville ge RKU mer bidrag var ”en inskränkning av föreningsfriheten och demokratin”, protesterade Schibbye.


Vad gäller hyllningarna av Kim Il Sung meddelade Schibbye att ”folkrätten och FN ger alla stater rätten att välja en egen väg”.

Det är förstås en ironi att samme Schibbye nu suttit fängslad i ett land som valt en väldigt egen väg och där premiärministern sedan 1995 heter ­Meles Zenawi, grundare av det Albanien­inspirerade Marxist-Leninistiska Tigrayförbundet.

3 kommentarer:

  1. Det tråkiga i hela historien är,att man släppt dem fria..Nu lär de fortsätta sin revolutionära vandring i Absurdistan..Förblinda otaliga idioter,och bli en form av förebilder för andra.
    Kommunism och fanatism går hand i hand..livet ut.

    SvaraRadera
  2. Min misstänksamhet kvarstår. Den fick sej en knäck när det påstods att filmen med de dödade legosoldaterna var påhittad och falsk. Men jag tycker att frågan kvarstår om den är verklig eller ej. Ord står mot ord och just i det här fallet vet åtminstone jag inte vem man ska tro på. Än är jag inte beredd att sluta de bägge journalisterna i min famn. Med tanke på deras bakgrund så blir det nog ändå aldrig aktuellt. Men jag antar att de kunde inte bry sej mindre för vad jag tycker, så länge jag köper deras kommande bok. För jag antar att det kommer en sån. En luttrad, Skogis.

    SvaraRadera
  3. Hakelius stryker verkligen inge medhårs. :-) En av de bättre krönikorna jag läst och som dessutom stämmer rätt bra överens med min uppfattning i ärendet.

    SvaraRadera