lördag 18 augusti 2012

Vad var det dom skrek efter, politikerna, nykteristerna och vännerna av ordning, samma regler till sjöss som i biltrafiken.



Båtens ägare är alltid ansvarig.
Om båtägaren är packad, och föraren och alla andra ombord är spiknyktra så ska båtägaren åtalas och straffas.

Självklart ska det gälla samma regler för bilister.
Eller??

Rino Carlsson vid sjöpolisen i Stockholm :
- Man kan göra sig skyldig till sjöfylleri även om man är med som passagerare. Det är en bedömningsfråga och det får man avgöra från fall till fall. Men sjölagen säger att om man är befälhavare alternativt fullgör en väsentlig uppgift ombord som till exempel navigatör då gäller lagstiftningen även de personerna.

Bedömningsfråga???
Nu är jag väldigt, väldigt nervös. 
Om jag kör båten, och Björn sover gott.
Ska han straffas då också.
Eller blir det Zudden, min co-driver, som får ta böterna.

expressen aftonbladet bohuslänningen

3 kommentarer:

  1. Carina, tänk om voff hade nosat på ev. otäckt alkholindrängt" stuff". Där sitter Du med din 2p(andre pilot, copilot, för er andra som inte förstår flygspråket,no offense).Kan hunden bli åtalad ? Lena

    SvaraRadera
  2. Tjänixen Lena, alla grova brottslingar i Sverige, som Zudden och jag, månde darra när Kling och Klang är ute på fjärdarna med batongen.
    http://avpixlat.info/2012/08/18/vad-svensk-polis-har-att-brottas-med-i-det-nya-sverige/

    SvaraRadera
  3. Tror inte det är såååå viktigt vem av passagerarna som blir bötfälld.Huvudsaken är att någon blir det,för att statistiken i någon mån,ska bli till beslutsfattarnas belåtenhet !!
    Liksom bland Generaldirektörs-posterna,finns det ju "HÖGRE SJÖÖVERBEFÄLS-POLISMÄSTARE" som också pockar på,för att kunna uppvisa resultat inom sitt nautiska ämbetssområde !!

    SvaraRadera