tisdag 7 augusti 2012

Somliga arbetslösa hamnar i Reinfeldts utanförskap.


Andra hamnar här på regeringskansliets Elefantkyrkogård.
Här får Lugnet med 91 000:- /mån i ytterligare tre år, dansa med sex andra stora men rätt misslyckade elefanter.

Skattebetalarnas kostnad för alla sju är 8,4 miljoner per år plus sociala kostnader.

SVT

8 kommentarer:

  1. Förr sades att statlig kaka är liten,men säker !!
    I dagens Absurdistan är denna enormt stor,och därtill mer än säker !!
    1,1 miljon årligen i arbetslöshetsunderstöd under tre år,skulle nog många kunna leva med, och acceptera ...

    SvaraRadera
  2. Är detta ett straff? snarare en sorts belöning för något vi inte känner till. Ingen bestraffas eller får ta ansvar för sitt agerande längre i detta land, iallafall inte om du sitter bland adeln i toppen av denna demokratur...

    /(En illamående) HellBoy

    SvaraRadera
  3. Värst av allt - tänk på de tio elva somalier vi kunnat hjälpa för samma summa.....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag började på en lång kommentar om alltings djävlighet, men raderade alltihop. Allt är sagt, egentligen, men ingen av de som uppenbarligen borde reagera verkar bry sej.
      Kommentar till ovanstående inlägg. Jag håller med om det jag läste någonstans, att detta är ett så kallat bondeoffer. Det finns pjäser med högre status som också, kanske först, skulle få gå. Utan lön och privilegier utöver det medelsvensson får.
      Allmän kommentar. I skolan fick man lära sej om de fyra stånden. Adel, präster, borgare och bönder. Det förfasades över hur dåligt det var på den tiden. Annat är det ju nu i vår upplysta tid. Men, idag är det ju faktiskt ännu värre. De olika stånden har ju bara bytt namn och möjligen blivit några fler, beroende på hur man definierar. Politiker, generaldirektörer, mediafolk, invandrare, flyktingar, arbetslösa, sjuka, papperslösa, svenskar. Listan kan fyllas på, klumpas ihop, eller förkortas efter eget behag. Inbördes ordning kan var och en välja själv. Inte kommer "svenskar" i den meningen, vanlig etnisk svensk, särskilt högt upp på den listan, enligt min mening, troligen kommer vi sist.
      Skrivet i nuvarande sinnesstämning som väl närmast kan beskrivas som illamående raseri över dagens politik och vad som i princip dagligen kommer fram.
      I övrigt har det varit dåligt med kommentarer från min sida, möjligen beroende på en viss kantring här åt OS-hållet. Jag kan bara erkänna att intresset från mitt håll är ganska svalt på det området. Utom möjligen damernas beach-volleyboll, som jag för övrigt missat totalt. Mina kunskaper på OS- området, (och i viss mån även de flesta andra områden) vad gäller gåtor etc. - får man helt och hållet härleda till Goggle och alla initierade som delar med sej på nätet.

      Båtliv och säkerhet, som bloggen handlat lite om, vet jag inte mycket om, men håller helt med din linje, Carina. Myndigheter behöver inte peta i precis allt. Ofta blir det rent kontraproduktivt. Eget ansvar räcker länge och rötäggen struntar ändå i lagar och bestämmelser.
      Nu blev det visst en onödigt lång kommentar i alla fall, men kanske lyckades jag täcka in de flesta inläggen.
      En (nästan som vanligt), högst frustrerad och ilsken, Skogis.
      PS. Gräsklipparen ligger fortfarande utspridd i delar. Har nu fått hem det som är svetsat. Ska försöka komma ihåg hur allt satt ihop. Just nu regnar det som fanken och allt är blött. Kan bara sitta inne framför datorn och morra.

      Radera
    2. Skogis..
      Bekymmra dig inte över klipparn,den klarar du av bara det slutar regna !!
      Kan ge dig ett insidertips.Under eftermiddagarna brukar jag normalt inte gå ut och träna.Men se upp för timmarna mellan 10-12 på förmiddagen,om nu inte lågtrycken anländer senare upp till dig !! Hoppas du själv förstår varför..

      Radera
  4. Underbart klokskap som vanligt, Skogis, anmäl dig som skribent i SDs nya nättidning, få är så duktiga som du på att beskriva det genuina och folkets besvikelse, maktlöshet och vrede på riktigt, och vad vi känner.

    Längtar efter att få se ett bildbevis på den där gräsklipparen - när den är färdig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Carina:
      Ibland blir det ett och annat stavfel i mina inlägg...Detta beror inte enbart på min dåliga svenska..Även att jag allt som oftast slarvar och har allt för bråttom,trycka på "Publicera"
      Ska försöka bättra mig,och liksom du råder Skogis,försöka bli radskrivare för SD !(lokalredaktör för mitt Ghetto)

      Radera
    2. Som skribent platsar jag nog inte. Mina små inlägg här, (ibland lite längre sådana) passar väl mest i en mindre krets. Man borde kanske inte vara så personlig, som med gräsklipparproblem etc. Men jag ser det mer som en kul sak att komma med. Jag vet ju att trots att jag ofta skriver som om det vore till dej personligen är det ju många andra som läser här. Men jag använder den metoden, egentligen omedvetet, för att lätta upp den i övrigt rätt så deprimerande tillvaron som oftast beskrivs här. Verkligheten alltså. Att visa att det finns en vanlig människa bakom min text. Det kommer ju helt naturligt, utan större baktanke, eller kanske tanke överhuvudtaget. Jag är faktiskt skoningslöst ärlig i det jag skriver. Utom möjligen att vissa historier kan ha blivit lite bättre med tiden. Annars tack för uppskattningen, den värmer i regnet. Som nu har upphört. Tillfälligt? Skogis. PS. Angående bilder, om det skulle bli aktuellt. Hur göra?

      Radera