onsdag 8 augusti 2012

Kadhammar: Sverige är groteskt förvridet.


Och, ja,  där är vi helt överens för en gångs skull.

 Det svenska omåttliga abnorma suget och trånaden efter omvärldens avmätta vördnad, inför vårt helt utfläkta och ovärdiga behov av ständig bekräftelse, när det gäller att helt förminska oss själva och blåsa upp alla andra människors behov.

Det, är ett perverst Sverigesyndrom som någon psykiatriker skulle få Nobelpriset för forskningsresultatet av.
Fast.
Det är ju inte alls det här Kadhammar skriver om.
Det Kadhammar tycker är perverst är svenskars specifika behov av rättvisa.

Och det kan vi sluta tjafsa om redan nu.
För.
Nån rättvisa finns inte.
Punkt. Slut.

aftonbladet

2 kommentarer:

  1. Sverige, och för den delen större delen av västvärlden, men framför allt Sverige, hade sett helt annorlunda ut om det hade funnits någon rättvisa här i världen. Nu finns det inte det, men det hade ju inte behövt vara en så uppenbart enorm orättvisa och helt, av PK-folket, konstruerad sådan som vi nu upplever i det här landet. Bilden från sagan, Kejsarens nya kläder, dyker ständigt upp på olika bloggar. Den passar in helt och hållet på den situation vi har nu. Att inte fler reagerar på det som är så uppenbart fel, det är otroligt. Det är många som har mist förtroendet för det svenska folkets bedömnings och överlevnadsförmåga. Jag kan verkligen inte klandra de som tänker så. Om man med rättvisa menar att hela världen ska få komma hit och få ta del av vad vi har i fråga om pengar, sjukvård och välfärd, då är man väl närmast självmordsbenägen. Ändå tänker alltför många så. Allt medan vi som betalat in pengarna får mindre och mindre av kakan. Jag raderade en kraftig svordom här, men ni vet vad jag tänker! Skogis.

    SvaraRadera
  2. Skogis, när min syster och jag gick hem från mellanstadiet i Ystad, mamma stod halvtid i garnaffären, och det var ett och ett halvt år mellan oss, då kokte vi varsin korv i varsin kastrull för att få diska lika mycket/ eller lite. Och tog fram måttbandet för att få exakt lika mycket glass till efterrätt - är detta rättvisa?
    Numera skulle jag vilja byta ut ordet rättvisa som är en chimär - mot anständighet.

    SvaraRadera