onsdag 1 augusti 2012

Happy end-ing- svaret på Lars gåta!


Lyssna här på Argus länk, och drunkna i den underbara nostalgin och minnen från den vackraste tid av alla enligt Argus och mig, Riksdagens högtidliga öppnande i Rikssalen, Voss paradmarsch, Karl XI drabanterna, taburetterna, tvåkammarriksdagen, det strikta tjänsteansvaret....Kort sagt allting som var innan moraset.
Gåtorna tar hårt på allas vår Skogis, men han är en never-giving-upper och förtjänar all respekt, inatt kläckte han till slut Lars´supersvåra gåta, tack och lov. Och respect Lars, det bor en wildandcrazy filur i dig!!!
Här kommer så svaret direkt från Lars:


- Ja jag har suttit på Sveriges Tron..
Under en kort stund efter innre övertygelse, besteg jag podiet och satte mig tillrätta.. Blickade ut över Tronsalen och såg en enda undersåte.Kort därpå kom en anarkist in iklädd uniform,och krävde min avgång..Denne republikan var rasande..
Eftersom jag inte ville att ett inbördeskrig skulle uppstå, beslutade jag att avsäga mig Kronan,lämnade denna kvar på stolen,samt abdikerade..
Före mig har som bekant Oscar,Gustaf V o.VI,samt efter mig Calle XVI också haft sina bakre delar på stolen..Men jag är den ende som inte finns upptagen i regentlängden. Sett ur Skånsk synpunkt vore ju detta på sin plats !!








4 kommentarer:

  1. Tack för bilden Carina.
    Kan inte minnas att det var så "grannt" blått och "kronklätt".Stolen däremot minns jag var STOR och av silver.Man satt trots det mjukt,eftersom den var klädd med sammet,på sits och armstöd..Sen minns jag det fanns en liten pall,att vila föttern på...
    Ja hade inte anarkisten kommit inrusande och hotat mig,kan jag försäkra er att Sverige sett annorlunda ut idag.Då hade jag suttit kvar och fört landet till en bättre framtid,än den vi idag begåvats och nu tvingas leva med !!
    Republikaner är därför än idag,som ett rött skynke för mig !!

    SvaraRadera
  2. Vi sörjer alla detta faktum!!

    SvaraRadera
  3. Har nu suttit länge och tittat på Carinas "granna" bild,och drömt mig tillbaka..
    Tronhimmel och den vackra utsmyckningen med marmorstatyer,och sirade väggar..och,och
    Vem kunde då ana att denna sköna efterkrigstid skulle följas av 2000-talets förfall..
    Slottet(delar av)skulle tjäna som asylmottagning för afrikanska "barn",som fritt kan vandra kring och stjäla diadem,halsband,manschettknappar i guld..m.m.
    Kasta delar av det i Strömmen,och pantsätta resterande !! Detta hade under "min tid på tronen" aldrig kunnat ske !!
    Grattis till Skogis,och hedersomnämnande till Argus o.Carina,som inramat hela min hemlighet så vackert i ord,bild o.toner...

    SvaraRadera
  4. Vassegod, och hjärtligt tack för underhållningen!!

    SvaraRadera