måndag 30 juli 2012

Swedin vill ta "den svenska rasismen" på allvar.


Idag tar sig aftonbladslakejen Swedin privilegiet att definiera vad som är rasism.

Men.
Rasism?
Menar Daniel Swedin helt enkelt det hat som uppenbarligen finns, mellan olika människor som tvingas leva tillsammans, utan något sammanlänkande kitt, förståelse och solidaritet för varandra?
Min teori är att Swedin sitter ordentligt fast i sin egen ensidiga, enkelspåriga och förenklade världsbild.

aftonbladet
.

6 kommentarer:

  1. Läste artikeln. Inte för att jag förstod vad han ville komma fram till utöver att skuldbelägga och förlöljiga de som har en för honom avvikande åsikt. Fäste mej speciellt vid det avsnittet om genomsnittlige SD-väljaren. Lågutbildad (underförstått = lite dum i huvudet),och bor i mindre bra bostäder. I getto kanske? Eller så är han Jimmy Åkesson med 100 000 i månaden. Om den lönenivån kan man tycka vad man vill, men har inte de övriga potentaterna har lika mycket, eller mer. Kommentarena under kan skrämma vem som helst. De som andades lite sunt förnuft bemöttes omedelbart av arga och fördömande kommentarer med de "rätta" åsikterna och flosklerna. Det är inte utan att man känner ett närmast fysiskt obehag när man läser det. Finns det normala människor som verkligen tror på vad de skriver när de försvarar dagens ordning. Vilken verklighet lever dom i. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Har en känsla av att deras uppvaknande kommer att bli brutalt.
    Jag är en softhearted person, men jag kan faktiskt inte låta bli att "unna" ett antal von-oben-personer den isduschen.

    SvaraRadera
  3. Jag är rörande överens med dej. Hoppas din känsla och kvinnliga intuition leder dej rätt. Jag, å min sida, är rädd för att när det förhoppningsvis oundvikliga uppvaknandet kommer, då har de ansvariga svängt och ändrat åsikt under galgen eller flytt landet. Kanske har en del hamnat i FN eller EU, om det nu finns kvar. Givetvis på välbetalda platser och med en åsikt som är anpassad efter den nya situationen. Alla andra säger sej vara missförstådda och de har egentligen alltid varit SD-sympatisörer. Men det var inte läge att gå ut med det, då. Eller är jag för cynisk nu? Skogis.

    SvaraRadera
  4. Såna hala ålar har vi sett förut, Skogis, när det brinner i byxorna är det tydligen lätt att ömsa skinn. Yackiiii.

    SvaraRadera
  5. Alltid när jag läser de utslitna tiraderna om hur SD:s väljare är "lågutbildade", går mina tankar till hur den gryende socialistiska arbetarrörelsen för 100-120 år sen utmålades i dåtidens konservativa och liberala press ... "Pöbel", "slödder", "mobb", "anarkister", "kommunarder" var tillmälen som regelbundet utslungades mot anhängarna till mäster Palm, Hjalmar Branting, Axel Danielsson och Kata Dahlström. Inom det oscarianska Sveriges ledande skikt ansåg man att de lägre klasserna inte borde få inflytande i samhället - det skulle bara leda till elände, eftersom de var ... ja just det. Lågutbildade, med ett modernt ord.

    Jag har flera gånger på nätet understrukit hur metoderna i det etablerade samhällets smädelsekampanjer mot socialdemokratin kring förra sekelskiftet på ett gtroteskt vis upprepas i dagens korståget mot SD och fantasifostret "rasismen". Läs exempelvis mäster Palms memoarer "ur en agitators liv" eller Nils-Olof Franzéns biografi "Branting". Ni kommer att häpna över likheterna.

    SvaraRadera
  6. Tack för mycket intressanta reflektioner!! Och visst är det så, genom gemensamt maktspråk försöker man kväsa hoten, nu liksom då.

    SvaraRadera