söndag 17 juni 2012

Vaaaaarning! Flipflops är dödliga.


Traskar du runt med ett sommarleende och luftar tårna i stan?
Det är baskemej inte riskfritt.
Du utsätter dig för fara - och kan tom bli sjuk och dö!

Saken är den att att forskare som undersökte bakterieförekomsten på flip-flops efter fyra dagar i New York, hittade hela 18 100 bakterier.
T.ex förekom bakterier som vanligtvis finns i munnen hos människor, som spott och rester av spyor på benen.

Av skor som används i tre månader kommer också 93 % att ha avföringsbakterier, och 20 % ha e-koli, även stafylokokker kan  finnas. Och om  man har ett litet öppet sår i huden kan den här bakterien gå in i blodet, angripa inre organ och potentiellt döda dig. Skorna måste därför precis som fötterna tvättas och spritbehandlas varje dag.

För att förekomma inrättandet av en ny myndighet som ska förhindra fler dödsfall, vill jag härmed varna alla bar-beningar.

Gå framförallt inte hem och slicka på dina eller andras fötter, eller sommarskor.

nrk


5 kommentarer:

  1. Äntligen ett viktigt område av forskningen,som varit försummad i århundraden..Nu väntar jag personligen enbart på att produktionen av min specialtandkräm,Corosedyn skall återupptas..Har sedan länge varit slut hos Apoteken.Idag försökte jag än en gång,men nej,nej,nej fanns inte.Nu får ja hålla tillgodo med molande tand och borsta med Stomatol !!
    Mångkulturens negativt inverkar på det mesta i samhället kände jag till,men att tandkräm skulle bli en bristvara,kunde jag tills nyligen inte föreställa mig....

    SvaraRadera
  2. Etik, moral, ansvar...tandkräm...det går åt helvete!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det går åt helvete med stora steg. Hur går det nu med kategorin fotslickare. Du visade på bilden att man kan använda kondom för fötterna. Nu gäller det bara att RFSU går ut med en ny kampanj för detta. Men hur i hela världen ska vi lösa problemet för rövslickarna. Dom är ju så många fler. STORA kondomer blir det. På tal om tandkräm, kan det fungera med autosol? Tänderna bör bli vita och granna som ett Hollywoodleende. Skogis.

      Radera
  3. Tung-kondomer??
    Speciellt för rövslickare?
    Eller ännu hellre ta fram saxen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har verkligen lösningar till allt. Sax går också bra. Så blir det kanske tyst på de värsta ett tag. De flesta i den kategorin har ju förstås dubbla tungor. Men, två snabba klipp så är det löst. Kanske Vicky Sjöberg i Malmö har några bra tips. Skogis.

      Radera