lördag 30 juni 2012

Almedalen - Kiviks marknad för etablissemanget.


Jag gillar Erik Helmerson på DN,en av de få som inte vikt ner sig i PKdyngan, men idag raljerar Helmerson om allmänhetens uppfattning om den stundande Almealsveckan:
- "Som ni vet tillhör vi i dessa dagar ett ifrågasatt släkte. Politikerveckan sägs vara ett mediejippo, en pseudohändelse, ett spektakulärt spektakel som man gärna avfärdar i en fnysande slentriansatir där man minst två gånger refererar till rosévin. Hö hö, murvlarna dunkar politikerna i ryggen."

Kunde inte sagt det bättre själv, en liten sockerbit där alla fåfänga trängs för att visa andra att man minsann tillhör de som räknas.

Men, så försvarar Erik Hemerson Almedalsveckan, ty man kanske inte förändrar världen, men mötet och samtalet för alltid något gott med sig.
Jodå, i det kan instämmas, men måste dessa möten och samtal ske under hysteriska former,  med alkoholånga i andedräkten, och där dryga wanna-bes klättrar på varandras ryggar för att synas?

Själv är jag uttråkad redan.
Men kommer för bloggens skull att hålla mig uppdaterad.


DN SvD SVt3 kommentarer:

 1. Första rapporten från detta jippo,var att SD`s ungdomsförbund försökte få till stånd en fotbollsmatch,mot de andra ungdomsförbunden.Men detta misslyckades,kanske hade de andra inte elva"kickdugliga"att presentera !! Måhända skulle man istället inbjudit till någon form av KASTGREN,eftersom bl.a vänstern har ett mångfald av duktiga sådana !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kast med liten gatsten är väl en paradgren?

   Radera
  2. Ja,bland annat...Men även någon form av äggkastning,likt baseball vore tänkbart..

   Radera