lördag 30 juni 2012

Trita Parsi, gårdagens sommarpratare, fläkte ut sig i självbeundran.


Efter en lång härlig juni med gästrekord på ön, lade jag mig igår under den blå himlen, lyssnade på skrattmåsarna och insöp doften av den blommande smultronjasminen.
Tog fram radion och inväntade dagens sommarpratare, Trita Parsi, som var ett helt oskrivet blad för mig.

Tarsi, iransk överklass hamnade som fyraåring i Gottsunda som invandrare, på grund av pappans samröre med den störtade shahens och senare Khomeinis säkehetstjänster.
Tarsi tillgodogjorde sig svensk utbildning, en av de bästa i världen, magisterexamen i internationella relationer och en doktorsexamen i internationella relationer.


Flyttade till USA och startade NIAC, National Iranian American Councils, och som dess grundare är han enligt egen utsago oerhört mäktig, Hilary Clinton hänger honom ivrigt på luren, och han dikterar direkt Obamas inställning och tal i Iran-frågor. Om han skriver ett mess till Obama att han måste ta i när Iran kränker mänskliga rättigheter, och till och med lägger orden i hans mun; I condemn, så säger Obama lydigt I condemn officiellt dagen efter.
Om man får tro Parsi själv.

Annars har han inte så mycket gott att säga om Sverige, landet som tog emot honom med demokratins öppna armar. Han har kämpat emot det svenska, dvs små grodorna och Jantelagen.
 Men nu i USA slutligen bestämt sig för att hans barn ska få lov att bejaka det svenska i dem.
Ädelt.

Det där ordet tacksam, gratetful, är det något som bara existerar i mitt minne?

För den som vill ha en annan,om än inte lika skön, version om regimlobbyisten Parsi, läs här.

HD






2 kommentarer:

  1. Trita Parsi, Q Mahmoos är två, av flera, representanter för den kött-tsunami av bidragsinvandrare som sköljer över vårt land. De lämnar enbart förödelse av och förakt för Sverige och svenskarna efter sig, där de drar fram./Länsmansdjäveln

    SvaraRadera
  2. så mycket skitsnack!!
    Trött på alla haters!

    SvaraRadera