tisdag 17 januari 2012

Doktorn, hallå, hallå..!

DN debatt:
-"Som företrädare för vänsterpartier kräver vi nu i ett flerpunktsprogram att finansmarknaden regleras så att skattebetalarna slipper stå för notan när bankerna ska räddas."

Ääääääntligen, hurraaaaa, braaaaavo, right you are!

eeehhhh....
Håller jag på att bli kommunist eller....?

4 kommentarer:

  1. Carina:
    Troligare är att någon av kommunisterna behärskar något Europeiskt språk...
    Detta har sedan i höstas förts fram,vid i stort alla debatter kring finanskrisen..
    Att det sedan det tar en viss tid,innan "nyheterna" når norra Europa,får vi ha förståelse för.Det tråkiga är att det var just den röda brigaden,som först snappade upp denna "världssensation"...

    SvaraRadera
  2. Enligt SvT-text: "I dag finns det en mer eller mindre outsagd garanti från staten att rädda stora finansiella institutioner. Men v-ledarna anser att en bank som är för stor för att tillåtas gå omkull är just - för stor."

    Det kan jag ställa upp på oavsett ifrån vilket håll det kommer. Att förkasta en god idé för att den kommer ifrån "fel håll" är ren och skär idioti.

    Det brukar finnas goda idéer i de flesta partier, på samma sätt som det finns urusla idéer i alla partier. För min del så avskyr jag neokonservativa mer än kommunister sett i ett svenskt perspektiv. Globalt är det tvärtom.

    SvaraRadera
  3. Nej. Det är snarare Jonas Sjöstedt som är kapitalist. Har någon frågat honom om han även var emot en "bailout" av Saab?

    SvaraRadera