måndag 26 december 2011

Anna Otto, jag är fortfarande misstänksam, på goda grunder.

På mintt blogginlägg om "Mediatränad Anna Otto gör mig misstänsam." den 19 oct 2011, har nu kommit svar från hästens mun.
Christian om du är här i juletider, så finns det utrymme att svara!

Anna Otto sa...
-"Hur misstänksam Kan en människa bli? När barnen är apatiska misstänker ni att de låtsas. När människor torterats misstänker ni att de själv orsakat sina skador. Här är ett clean case. Hon ÄR 91. Hon ÄR dement ( 3 olika läkare). Och då är det något annat som är misstänksamt. Nej, Christian, det är DIN mormor som lever för mina skattepengar. Mormor har inte sökt bidrag, hon klarar sig på sin pension."

Ja, du Anna.
Men min misstänksamhet riktade sig mot dig. Jag upprepar:
"Jag undrar för mig själv vem Anna Otto har bakom sig, vem är dramaturgen?
Vem har utvecklat historien för att vi, publiken, ska drabbas av så hjärtskärande medlidande.
Vem är det som sett till att klippen på TV bara och ständigt visat en gammelmormor gulla med ett litet oförstående barnbarnsbarn? Vem är det som sett till att mormors tårar exponerats?
Vad har den slipade advokaten för roll, och familjens vassa läkare som inte spar på krutet:
-"Hon kommer att dö om hon utvisas, och i Ukraina behandlas sjuka genom att hållas vid liv - inte mer."


Att vi svenskar sent omsider blivit misstänksamma på många som vill till vårt land och leva på skattemedel livet ut, beror på såna som du som pissar på våra lagar, såna som tvingar barn att spela sjuka och handikappade, som själv sitter i rullstol och flinar hela vägen till semestern på Liseberg där de plötsligt är viga som få.

12 kommentarer:

 1. Bättre kan inte den "svenska modellen" beskrivas...
  Kunde aldrig tro,att min gamle morfar,död sedan l964 skulle få rätt i sina profetior..
  Sade på sin tid-Krig behöver vi inte bekymra oss över,men vi kommer att bli "överrända" av den gula rasen.-
  På den tiden kunde han väl knappast i sina vildaste fantasier,föreställa sig att vi skulle bli framtida boplats,för Arabernas och Afrikas befolkning.
  För detta hans misstag förlåter jag honom gärna,för vem kunde på 50-talet drömma om ett sådant fruktansvärt 2000-tal !!

  SvaraRadera
 2. "Nej, Christian, det är DIN mormor som lever för mina skattepengar". 19 år och går redan plus, jag är imponerad.

  Skillnaden mellan Christians mormor och Ganna Chyzhevska är att den förstnämnda förmodligen har bidragit till Sveriges utveckling under ett helt liv vilken den sistnämnda uppenbarligen inte har.

  Våra sociala välfärdssystem bygger på ett antagande om inkomstprofil och som invandringen och inte minst anhöriginvandringen ser ut idag kommer vi att tömma kassan fortare än vad vi hinner fylla på. Vi måste helt enkelt börja se om vårt eget hus och det vore inhumant att vissa fick stanna för att de råkar ha mediala barnbarn medan andra får återvända till ännu värre förhållanden.

  Om det fortsätter så här kommer troligen den politiska klassen att dra med återstoden av statskassan medan vi andra kommer ett se tillbaka på Carema Care som en utopi vi aldrig kan hoppas uppnå.

  SvaraRadera
 3. Mycket bra beskrivning av det svenska mångkulturella tjuvsamhället vi lever i nu!!
  Dina inlägg är ett ljus i PK-mörkret.
  Tack för att du finns!!
  N-Å.

  SvaraRadera
 4. Tack för kommentarer och go fortsättning kompisar!

  SvaraRadera
 5. Eeeh, men - min mormor är död sedan ett par år tillbaka. Hon sålde sitt hus i den lilla byn när hennes man dött, och köpte en bostadsrätt på ett då ganska populärt område i den näraliggande staden.
  När hon avled 10-12 år senare hade området helt bytt karaktär - närbutiken hade stängt, och i hennes trappuppgång var hon den enda med svenskt namn och hon kände inte längre sig trygg. Ytterdörren hölls alltid låst. Skadegörelsen ökade, och hissen saboterades ofta. Eftersom hon bodde på 5.e våningen kom hon inte så ofta ut längre.

  En bild av det nya Sverige - en bild jag inte tycker om. /Christian

  SvaraRadera
 6. Mitt svar kom inte med trots att den blev publicerad kl 13.53.
  Kan det vara så att svaret är igentligen oitressant, och inte välkommen här trots att frågan ställs?
  Här klistrar jag den igen i alla fall, i fall det var ett misstag. :)
  Det finns ingen dramaturg bakom historien.
  Denna historia är bara en av många där människor blir utsatta för absurd behandling av myndigheter. Många av dem människor kan inte tala för sin sak. Det kan jag.
  Det är ingen som bett mormor gråta. Tårarna är äkta. Hon är rädd inför faktum att behöva spendera de sista åren av sitt liv, då hon inte ser, inte hör och vet inte vilken årstid det är nu ensam. Hon har jobbat i 48 år som förlossningsläkare, hon är vrd bättre öde än detta.
  Det är ett lotteri att födas i demokratisk land eller ett land dr man kan bli förföljd. Det är ett lotteri att vara född i en familj som ser till att man får utveckla intellegens, talanger och emotionell intellegens. Lotteri att vara sjuklig eller toppfrisk. Vad vi kan styra över är våra handlingar.
  Att behandla människor som siffror är inte en god handling. Nu är Dan Eliasson, som var VD för MV när mormors fall hanterades så gräsligt som det gjorde, VD för försäkringskassan istället.
  Vad jag skulle tipsa alla människor i Sverige nu är att skaffa en bra sjukförsäkring. Och de som redan har sjuka släktingar - lämna tillbaka era julklappar till butikerna - ni kommer att behöva varenda krona. När man ser en människa som en siffra - det är då man kan skicka en förlamad till jobbet, en döv till en tolk per telefon och en dement till ensamheten
  Anna Otto

  SvaraRadera
 7. Anna, här finns ingen dold agenda. Om inte din kommentar kom med så beror det på ren miss.

  Det är inte svårt att ömma för enskilda fall. Kommentaren du skrivit ovan ger mig äntligen en bild av en varm människa med stort humankapital, inte bara för sin egen mormor.
  Och inte en som själviskt tränger sig före i kön. Bara för att hon är "framåt", och själv har möjlighet att utnyttja media och vet vilka trådar som ska dras i.
  Jag delar helt och hållet din syn på Dan Eliasson. Han ger mig rysningar. Och jag oroar mig för konsekvenserna av hans ledarskap.
  Faktum kvarstår dock, som du säger livet är ett lotteri, och Sverige kan omöjligt skydda alla i världen som lider. Regler och lagar måste finnas.
  Förstår att det kan kännas förmätet när det kommer från en som vunnit högsta priset och fötts i Sverige.
  På det personliga planet önskar jag dig, av hjärtat, lycka till och må det bästa ske för din mormor.

  SvaraRadera
 8. Tack!
  Det känns genast mycket bättre.

  SvaraRadera
 9. Skönt att poletten äntligen verkar trillat ner för Soldatmamman, Carina-Fina. Hoppas att den stannar kvar.


  Mvh/
  David

  SvaraRadera
 10. Du visste väl att 75% av jorden lever på under 2 dollar om dagen och att WHO IVF och Nato har jobbat väldigt hårt för att hålla det så... OM du stångar i väggen (alltså klagar på invandringen som inte är någon rot i något sammanhang alls) så skadar du inte dig själv utan dina nära och kära runt omkring. Vill du se mindre invandring så kan du lika gärna kämpa för att se mindre fattigdom i världen.. Vill du se gladare människor, testa då att demonstrera emot krig och plundring av andra länder... Invandringn kommer fortsätta så länge detta är i verket och hur mycket du än klagar kommer folk vilja överleva.. ge dom en bra värld och du kommer se att din tillvaro också blir förbättrad... Mubarak i egyptern och Presidenten i etipopien älskar carl bild och sveriges regering, då måste något vara fel..

  SvaraRadera
 11. David, poletten? För att det krävdes dialog och kommunikation för att förstå varandra???
  Rätt vanlig företeelse om du ser dig omkring i världen. Ingen skam, och händer säkert dig också.

  Anonym. Min önskan att hjälpa så många som möjligt, innebär en klokare politik, hjälp fler, hjälp alla, genom riktigt kraftfulla insatser i världens problemländer.
  Att sätta plåster på jordbävningar, genom att låta de som är duktiga på att ta sig fram, det är för mig en lumpen åtgärd.
  Mot de svagaste och mot de som har det värst i världen.

  SvaraRadera
 12. Hur ser den hjälpen ut som du vill ge andra då? För att skriva bloggar om att invandringen är fel är knappast något konkret som hjälper någon utan spär på den okunniga och tomma retoriken som diverse politiker använder för att kunna spara pengar... Nej debatter är inte min grej bara kunskap.. Kunskap: Sverige är med i nato och hälper till med att bomba andra länder som sedan flyr hit, Sedan för att de människorna som lyckas ta sig hit ska bli tillsagda att dom inte är välkomna... Bistånd i form av pengar har aldrig och KOMMER ALDRIG ändra något.. Haiti fick ingen hjälp utan pengarna försvann i röda korsets fickor... de har flera intygat och presidenten i haiti har också roffat åt sig.. Det är inre strukturer som behöver ändras.. dra ur roten och plantera nya frön dvs. TA UT ALLA VÄSTERLÄNDSKA FÖRETAG UR DE PLUNDRADE LÄNDERNA och hjälp landet bli självständigt så kommer du se en helt annorlunda invandring i de redan mångkulturella sverige.. Vad tror du carl bildt gjorde i sudan? Sen undrar man varför man har invandring.. vill Du hjälpa så måste du tänka på två sätt.. hjälp dom som behöver hjälp utanför gränserna och hjälp dom som tog sig in genom gränserna för dom lider under slavlöner på svartarbeten och gör att industri sverige tjänar miljarder.. Faktum är att sverige inte slösar en enda krona på papperslösa då de inte har några rättigheter.. Men sverige snyltar på de papperslösa för de jobbar på restauranger osv för slavlöner så att vi kan njuta av en billig middag...

  SvaraRadera