onsdag 19 oktober 2011

Mediatränad Anna Otto gör mig misstänsam.


Ganna Chyzhevskas dotterdotter Anna Otto kom till Sverige med sina föräldrar 1992, av och till har hon därefter träffat sin mormor boende i Ukraina. Nu är det Anna Otto som för kampen mot svensk lag för att mormor ska stanna hos dem trots att skäl inte föreligger. Anna Ottos mamma har märkligt nog aldrig uttalat sig om sin mamma i alla de inslag vi sett på nyheterna, men barnbarnet har fört en stridbar kamp.

Jag undrar för mig själv vem Anna Otto har bakom sig, vem är dramaturgen?
Vem har utvecklat historien för att vi, publiken, ska drabbas av så hjärtskärande medlidande.
Vem är det som sett till att klippen på TV bara och ständigt visat en gammelmormor gulla med ett litet oförstående barnbarnsbarn? Vem är det som sett till att mormors tårar exponerats?
Vad har den slipade advokaten för roll, och familjens vassa läkare som inte spar på krutet:
-"Hon kommer att dö om hon utvisas, och i Ukraina behandlas sjuka genom att hållas vid liv - inte mer."

Igår hörde jag en intervju på radion, när Anna Otto befann sig på Arlanda tre timmar före planets avgång. Hennes mål var att påverka flygbolaget genom att måla upp en bild om alla säkerhetsmässiga hemskheter som skulle hända under flygningen, om mormodern accepterades som passagerare. Mormor skulle bli våldsam, få utåtagerande vredesattacker, störa säkerheten ombord och sedan dö knall och fall.
Flygbolaget sattes av Anna Otto i en direkt utpressningssituation. Ingen lätt situation för dem som naturligtvis vill fatta ett ansvarsfullt beslut, men jag har haft många våldsamma passagerare ombord, och dödssjuka också för den delen, under mina år i luften. Allt som krävs då är en eller flera utbildade ledsagare, läkare, sjuksköterskor eller poliser.
När P4 frågade var mormor befann sig, svarade Anna Otto vant:
-"På en soffa nånstans i Stockholm."
Exakt så. Inte ett ord för mycket där inte.
På frågan om det fanns nån i Ukraina som skulle möta svarade Anna Otto i anklagande ton:
-"INGEN."
Men vad är det för kärleksfullt barn-barn?!?
Vad hände med omtanken om mormodern?
Skulle inte vilken normalt funtad medmänniska och älskad familjemedlem ha gjort allt i sin makt, för att på nåt vis få hjälp vid ankomsten i hemlandet, för alla eventualiteter? Skulle Anna Otto åkt hem till sin baby, medan den dementa Ganna vandrade vilset omkring helt allena på destinationen.
Om beslutet genomförts.

Alla dessa smarta personer som gemensamt drivit denna plan för att förhindra att svensk lag följs, detta välregisserade drama inför våra godhjärtade ögon, det gör mig rätt illa till mods.
Och jag tänker på alla, alla de som inte har minsta lilla chans till att prioriteras upp på svensk nyhetsagenda dag efter dag i månader, på bästa sändningstid.

24 kommentarer:

 1. Anna Otto m.fl., I've got news for you: Ganna Chyzhevska kommer att dö även om hon inte utvisas, det gör vi alla.

  Anledningen till att Anna Ottos mamma inte uttalar sig kan mycket väl vara att hon inte anses vara medial, utseendemässigt eller språkmässigt?

  Det börjar bli dags att avsätta tredje statsmakten?

  SvaraRadera
 2. Jag tittade på nyheterna i går kväll och nyheten om den gamla kärringen från Ukraina upptog halva sändningen. Märkligt eftersom det dessutom var en "icke-nyhet" om något som INTE hände... Men än mer märkligt var att detta fick en så framträdande plats. Var detta verkligen det allra viktigaste som hände i Sverige och världen under gårdagsdygnet???

  /Christian

  SvaraRadera
 3. För mig är det en gåta att hon inte gick bananas igår och föll död ner av all hysterisk uppvaktning. Hennes hjärta är nog starkare än de tror.

  SvaraRadera
 4. haha, ja hon kommer att leva i 15 år till och kosta pengar... MINA pengar. /Christian

  SvaraRadera
 5. Denna historia och andra liknande har ofta en underlig "lukt". Man märker att det fattas en mängd pusselbitar till hela bilden och att många snidar till egna bitar som passar ens åsikter.

  SvaraRadera
 6. Ja nog är det som någon skriver,det tycks fattas en mängd puzzlebitar...
  Men nu är den vänsterinriktade svenska mediarapporteringen,en gång för alla så..
  När dessutom landets styrande,beslutat att lämna över rodret åt EU`s byråkrater,kan väl ingen förvånas,att dessa driver gäck med oss..
  Skulle nu EU-domstolens preliminära beslut ligga fast innebär detta,att det är fritt fram för alla utrikesfödda,att bjuda in sina äldre anhöriga för ett bekymmersfritt åldrande,i landet annorlunda.
  F.ö hur uppfattas sådana snyfthistorier nu i Ukraina,som nedvärderas i strumporna ?? Landet framställes som barbarer utan hjälpmöjligheter,för sina åldringar !!!
  Ingen tycks hellre tänka efter,vilka som i slutändan tvingas betala för "vår" service.Våra sjuka och åldrande får redan idag,betala ett högt pris,med långa vårdköer och extrem tung skattebörda.
  Sverige har blivit jordens paradis för kriminella,arbetsskygga,och nu deras anhöriga. Ivrigt påhejade av dem som har nära förbindelser till media,och dessutom skramlar mest.

  SvaraRadera
 7. Det är en bra historia. känslor, spänning, "lyckligt slut" osv. sånt säljer och levererar tittare/läsare till annonsörerna.

  SvaraRadera
 8. Jepps, så är det. Och Ingemar, jag blir bara så nyfiken på var huvudrollsinnehavaren, själva hjältinnan, fått sitt manus ifrån. Det borde kunna säljas dyrt på svarta marknaden, för sån succée!

  SvaraRadera
 9. Är det månne medias sätt att avleda från vidare diskussion i Juholt-affären? Där finns ett antal stenar att vända men som media inte vill ta i:

  Varför gjorde media ingen analys av vad riksdagens regler egentligen innebär?

  Varför erkände Juholt att det var fel om det nu inte var fel enligt riksdagens regler?

  Vad säger det om medias inflytande på folkvalda?

  osv...
  Johnny

  SvaraRadera
 10. Precis vad jag tänkt, men det finns inget forum för detta. Tack för en bra artikel!

  SvaraRadera
 11. Jonny:
  Dina teorier är intressanta...Kom att tänka på en som deltog vid världens största pansarslag,(vid Kursk) och berättade för mig.
  Man drog först tillbaka sina ställningar för att förvilla fienden,när dessa väl skjutit in sig,flyttade man på nytt fram..och skotten missade på nytt sina mål.Nu räckte detta inte till en slutlig "seger",men det gör det måhända inte hellre för Ljugholt....

  SvaraRadera
 12. Jonny, anonym och alla, idag såg vi copycat no one på Rapport, den dövstumma mamman i sjuttioårsålder, som inte kan åka hem till isolering. Och så vidare, och så vidare, och så vidare....

  SvaraRadera
 13. På Ratsit har jag sett att Anna Otto har en dam på 90 år, med SVENSKT namn, inneboende i sin bostadsrätt på flashig adress på Norrmalm. Hur kan detta hänga ihop? Jag undrar bara varför inte dotterdotter Anna, eller dotter Svetlana, åker med tanten hem till Ukraina och tar hand om henne där, istället för att vältra över ansvaret på oss svenska skattebetalare?

  SvaraRadera
 14. Va,har hon fler tanter boende hos sig?? Hem för gamla? Flashig adress, då kan hon förhoppningsvis försörja tanterna.Eller är det de gömda tanerna som försörjer Anna Otto?!?Är hon i själva verket illegal tantsmugglare?!?
  Det vore förmildrande i mina ögon om denna Anna Otto börjat med att erbjuda sig att stå för kostnaderna, innan kravmaskinen sattes igång.

  SvaraRadera
 15. Till Bengt.
  Vi har alla våra bevekelsegrunder och våra sympatier. Dina ligger hos Anna Otto,som har en examen från Uppsala Universitet, Master of Science inComputerScience,teamchef/projektledare på olika it-bolag, som lyfter en bra lön och pröjsar mer i skatt än vad jag någonsin kommer att göra (!?!?).

  Mina sympatier ligger hos alla de som inte har lika mycket"pröjs" och fin-fina titlar som din idol.
  Och som inte kan glamma sig till hela Sveriges medlidande.
  Och det har ingenting med trångsynthet och cynism att göra.
  Jag låter ditt förvarstal för din idol stå kvar, trots att jag i normala fall inte accepterar påhopp på mig som person.
  Men det är ett undantag.

  SvaraRadera
 16. Hoppar på? Är din idol så ömtålig att hon bara tål de som svalt hela grejen, när hon stuckit ut hakan på primetime i flera veckor.
  Min kritik handlar om svensk media och hur konsensuspressen startar upp ett drev som sätter svenska lagar ur spel.
  Det är otroligt förmätet av dig att damma in här och slänga ur dig härskar-kommentarer om hur jag ska bli klokare och hur jag ska lära mig sympati. Vem är du liksom...?
  Klokskap och sympati har jag så det räcker.
  För alla de som följer min blogg kommer inte det som en överraskning.
  Lägg ner nu, tack.

  SvaraRadera
 17. Jag undrar varför inte Annas mamma uttalar sig i frågan
  Det vore intressant att veta vad de gör i Sverige
  Hoppas att de har arbete och försörjer sig själva

  SvaraRadera
 18. Jag förstår inte varför ni hoppar på Anna. Om man läser hennes meritlista så är det inte alls svårt att förstå varför hon kan tala så bra för sin sak! Och att hon också vet hur man når fram till media.

  Vad gäller varför det är Anna och hennes mamma som är med i media är det enligt mig inte heller något som är anmärkningsvärt. I ett sådant läge är det väl självklart att den som bäst kan prata för saken, som orkar med den massmediala uppmärksamheten, förstår den svenska byråkratin och det juridiska språket bäst i familjen är den som uttalar sig.

  Däremot tycker jag att det är konstigt att alla medier använder ett namn på kvinnan som hon i själva verket inte har. Och där tycker jag att media bör fundera över vilka fler gånger det är okej.

  SvaraRadera
 19. Vi tycker att Anna använder sig av übersmarta, men smutsiga och fula tricks för att bryta svensk lag.

  SvaraRadera
 20. Hur misstänksam Kan en människa bli? När barnen är apatiska misstänker ni att de låtsas. När människor torterats misstänker ni att de själv orsakat sina skador. Här är ett clean case. Hon ÄR 91. Hon ÄR dement ( 3 olika läkare). Och då är det något annat som är misstänksamt. Nej, Christian, det är DIN mormor som lever för mina skattepengar. Mormor har inte sökt bidrag, hon klarar sig på sin pension.

  SvaraRadera
 21. Roligt att ni tar upp Ingrid, som är 90 och bor på samma adress två dörrar bort. Jag brukar kasta hennes sopor och tvätta åt henne ibland. Hon är mycket smalare än mormor så det går inte att blanda ihop de utseendemässigt men Inger har precis lika mycket att berätta och är också lite dement.

  SvaraRadera
 22. Svar: http://soldatmamma.blogspot.com/2011/12/anna-otto-jag-ar-fortfarande.html

  SvaraRadera
 23. Tjenare Anna Otto, du måste förstå att jordens alla gamla tanter kan inte tillåtas flytta till Sverige, det är inte ens en gång en mänsklig rättighet.

  Din mormor är Ukrainas ansvar/problem. För hennes eget bästa hjälp henne hem till kända trakter och installera henne på ett ålderdomshem.

  Kan liksom inte se varför din mormor skulle vara vårt ansvar/problem.
  Vad du än säger Anna Otto så om hon skulle stanna i Sverige så kan jag ge mig sjutton på att hon kommer att bli en belstning för svenska skattebetalare.Det brukar bli så, man är väl luttrad.

  SvaraRadera
 24. Kan ni inte föreställa er hur det skulle kunna vara om NI har flyttat till ett annat land och blivit stadgade där? T.ex Thailand som är vanligt för svenskar eller USA?
  Ni har gift er där och skaffat barn. Och er mormor blivit av med sin make och blir allt sjukare och ni vill gärna att hon flyttar till er, men myndigheterna vill att hon ska till ålderdomshem i Sverige, där ingen anhörig kan hälsa på henne?

  Och trots att hon har pension hon klarar sig på skriver Thailändare att SNART kommer hon att belasta Thailand ska ni se, hon kommer att börja köpa sex av barn för det "brukar svenskar göra här"

  SvaraRadera