onsdag 23 november 2011

Sveriges stolthet - Anders Borg!



Tidningen Financial Times har utsett Anders Borg (M) till Europas bäste finansminister. De 19 ministrarna har bedömts utifrån kriterierna politisk förmåga, ekonomisk prestation och trovärdighet på marknaderna.

Desto dystrare att hans bäste kompis försöker bära vatten med ett mångkulturellt såll.

expressen

3 kommentarer:

  1. Anders Borg är "den bästa socialdemokratiske finansministern" sedan Gunnar Sträng. Inte för att han är särskillt vänster utan för att de som kunnat kallas finansminister från det partiet inte har varit det. Och sedan för att jag inte kommer ihåg någon bra finansminister förrän Anders Borg.

    SvaraRadera
  2. Argus:
    Eftersom jag upplevt Edvin Sköld,Gunnar Sträng m.fl.genom åren,förefaller din kommentar för mig lite ironisk.
    De ovan namngivna var väl inte direkt en kopia av Robin Hood.Trots detta tog man inte ifrån de fattigare,och gav till de rikare..som nuvarande mannen med flätan...
    Men på den tiden hade inte hellre partistöden (och den makt som dessa innebär) från storföretag och fonder av typ Carema,lyckats nästla sig in på Rosenbad.Inte hellre skänktes miljarder bort till andra länder,som självförvållat råkat i svårigheter.(Irland)

    SvaraRadera
  3. Per-Edvin Sköld är före min tid så det kan jag inte uttala mig om. Kjell-Olof Feldt, Odd Engström, Allan Larsson, Anne Wibble, Göran Persson, Erik Åsbrink, Bosse Ringholm och Pär Nuder ger jag däremot inte mycket för.

    Nu är inte jag och min plånbok direkt överens men den formligen dyrkar Anders Borg. Vi är däremot överens om att med vilken annan Allians-politiker som helst vid finansrodret hade det varit mycket, mycket värre. Och på den andra sidan kryllar det inte direkt av utmanare.

    Så jag vidhåller att Anders Borg är den bästa finansministern som vi kan skaka fram i rådande läge även om de flesta i Regeringen suger fett.

    SvaraRadera