tisdag 22 november 2011

Wakeup-call till mig från Sanaa, om artikeln på newsmill.



Sanaa sa...

-"Vilken jämlikhet är det du snackar om? Att kvinnan inte respekteras lika mycket som mannen här i Sverige? Är det just denna jämlikhet du syftar på för i såfall är du verkligen ute och cyklar Carina. Förresten vad hände med yttrandefriheten här i Sverige? Vad hände med att individen själv bestämmer vad hon/han vill tro på. Om du nu har någonting att säga till Safiyah så tror jag att du bör ta en extra titt på artikeln och verkligen förstå syftet med den. Att Newsmill valde att inte visa kommentarer är uppenbart även för en tre åring.. Sen är det verkligen tragiskt att icke-muslimer säger att muslimer går bakåt i tiden när det är ni själva som gör det. Jag ett Wake up call till dig Carina för det är faktiskt 2011 nu.. jag tror du förr eller senare kommer att ta och acceptera muslimerna. Sedan gör du mig väldigt besviken när du pratar om muslimer fastän din egna sån är i ett muslimskt land för tillfället.. Just saying:/"

1. Vilken jämlikhet snackar jag om?
Den som vi kvinnor i Sverige historiskt offrat så mycket för att vinna. Lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter för kvinnor och män.
Den som gör man och kvinna till två lika mycket värda medmänniskor, där en inte är överordnad den andre.

2. Du skriver angående att svenska män och kvinnor respekteras lika, att jag är ute och cyklar.
Här förstår jag inte alls vad du menar.

3. Yttrandefriheten här i Sverige, vad hände med den?
Ja, du Sanaa, nåt tragiskt hände när svenska politiska och mediala makthavare började rädas sanningen, så mycket att de målar upp en osann, fabricerad och färgad bild av verkligheten.
Så på den här punkten har vi verkligen backat de senaste tjugo- trettio åren, det har du rätt i.
Därför finns bloggar som min och många andra, för att ge tillfälle till allas åsikter och försöka återupprätta yttrandefriheten.

4. Vad hände med individens rätt att själv bestämma vad han/hon vill tro på?
Den rätten gäller fortfarande i Sverige.
Däremot har jag en stor skräck för religioner som är tvingande, där det inte är han/hon själv som väljer utifrån sitt hjärta. Utan hot från familjen, landet, pappan, farfar, brodern, historien, texten i en gammal, gammal bok som bestämmer och bestraffar.

5. Syftet med Safiyahs artikel?
Min uppfattning är att Safiyahs artikel vill tala om för oss, i ert nya land, att de värderingar som vi kämpar för i demokratins, frihetens, fredens, öppenhetens och jämlikhetens tecken är förtryckande.
Och då har vi absolut inte samma uppfattning om vad förtryck är.
Våra lagar och värderingar grundar sig på individens fri och rättigheter.

6 Att newsmill inte ville ha kommentarer, javisst kan en treåring räkna ut det.
Men då har newsmill, som är en debattsajt, inskränkt vår svenska rätt till åsikter och att få uttycka sig, och då blir det ju ingen debatt. Eller hur?

7 Du säger att muslimer går framåt i tiden och vi andra går bakåt i tiden.
Hur tänker du nu?
Lever inte muslimer efter Koranen som skrevs ca 600 e Kr?
Det är väldigt länge sen.

8. Något wakeuppcall behöver jag inte, jag är vaken och alert om allt som händer i världen idag.

9. Du tror att jag kommer att ta och acceptera muslimer en dag.
Jag accepterar varenda människa som lever på denna jord.
Bara de inte hatar, hotar, förtrycker, dödar, stjäl, plågar, pinar, tvingar, lurar och annan ondska.

6 kommentarer:

  1. Hey Sanna Sanna Sanna Hosanna
    Hey Sanna Hosanna
    Hey JC, JC won't you fight for me?
    Sanna Hosanna Hey Superstar
    ("Hosanna", Jesus Christ Superstar 1971)

    Newsmill är en svensk webbplats för "nyhetskommentarer och debatt" (Wikipedia)

    Jo pyttsan, det är den andra infantila artikeln av "dom" som Newsmill stängt av kommentarerna på. Antagligen på grund av de är oroliga för att deras servrar inte skulle palla anstormningen av korrigerande inlägg.

    Den artikel du refererade till och den kommentar du fick från "Sanaa" är signifikanta för den bristande integration som vi utsatt de nytillkomna och oss själva för. Det kan inte vara lätt att plötsligt befinna sig 1 400 är framåt i tiden. Personligen skulle jag grava matspjälkningsproblem.

    "jag tror du förr eller senare kommer att ta och acceptera muslimerna" När då? När de är i majoritet vilket inte lär ta lång stund om man ser till anstormning och fertilitet. När detta fina land då befinner sig på samma nivå som avsändarländerna, vart ska de ta vägen då?

    Många av de som kommer utifrån har nog fått det hela lite om bakfoten; det heter faktiskt "ta seden dit man kommer" inte "ta med sig skeden dit man kommer". (Nu blev det nog lite Robins över det hela?)

    SvaraRadera
  2. Carina en stor kram till dig, vi måste trötta ut dom. Här ser vi faktiskt att det behövs och är befogat med "Ett vi och dom".
    Vi. Du, jag, Argus och många många fler har för länge sedan förstått och förstår att något är riktigt fel när tösabiten kan uttrycka sig så.
    Islamistisk hjärntvätt eller kanske genom generationsvis av kusingifte är svaret.

    Något fel är det men snart vaknar väl våra folkvalda eller så byter vi ut dom 2014.
    eva-Marie

    SvaraRadera
  3. Glömde det viktigaste, varför flytta till ett land med förtryckande normer??????????????????
    DET vill jag ha svar på.

    SvaraRadera
  4. Carina, precis varför flytta till ett "nazistland"?? Och som argus säger "Ta seden dit man kommer".
    Och jag måste tillägga: -Sanaa, kom inte hit till detta land och KRÄV att vi som bor här ska forma oss efter ER.

    Det finns tillräckligt många av er/invandrare som ej är nöjda med att vi ska försörja er, vi ska ge er skydd, var nöjda med det och anpassa er så finns det inga problem.

    Vi ska även ge alla jordens fattiga husrum, mat, sjukvård skola och pension. Vi är ett för litet land för att det ska hålla och det är tragiskt att Clownfeldt och MP kör på med ännu mer trots den höga arbetslösheten, bostadsbristen de höga kostnaderna för kommunerna etc etc bara för att han Hatar och ska straffa Jimmie Åkesson och hans väljare, han vet att det ej är hållbart men hatet är så stort att kommer köra på tills han blir avsatt, Tyvärr...
    Oj det blev en liten parentes på slutat, men det är lätt att bli upprörd över den största och farligaste åsnan som kallas statsminister.

    SvaraRadera
  5. Jag kan bara säga att du är alltför snäll mot Sanaa. Men inskränkthet och dumhet ska ju bemötas - med redig argumentation och med kärlek och det har du ju gjort.

    Hoppas Sanaa (och Safiyah) någon gång kan växa upp och visa lite kärlek till den svenska kultur som varit generös nog att omfamna dem.

    SvaraRadera
  6. Äh, jag är inte så snäll, inser bara att bättre visa tålamod och försöka förklara än att bete mig som hon. Jag ska ju föreställa äldre och klokare.......

    SvaraRadera