lördag 26 november 2011

Safiyah Noormohamed, en kravmaskin, som vill ta men inte ge till sitt nya land.


Safiyah Noormohamed, skrev en artikel på newsmill och berättade att hon kände sig förtryckt av de svenska sederna, att ta en man i hand, och den svenska jämlikheten mellan män och kvinnor.
Hennes artikel beskyddades okritiskt av newsmill från åsiktsfriheten i kommentarer.

Men Safiyah Noormohamed är ändå inte nöjd.
Enligt henne har hon bemötts av osakliga påhopp.
Var i all världen då?
Kan vi alla censurerade undra?

Så idag får hon av newsmill ånyo favören av att ensidigt och odemokratiskt få uttrycka sin personliga och privata åsikt om detta.
-"... att inte vilja skaka hand men ändå vara tvungen – vare sig ideologisk eller icke ideologisk begrundad anledning – ett berövande av frihet för de som inte vill."

Får jag fråga, finns det någon mer av våra seder, lagar och regler som du tycker att de som inte VILL, ska ha friheten att slippa följa?
Jeeezzzz.
Du har invandrat till ett sekulariserat land, ett demokratiskt och jämlikt land som inte gör skillnad på individer och medmänniskor.
Eftersom du envisas, så kommer jag nu att vara övertydlig:
VAD GÖR DU HÄR, OM DU INTE ÄR BEREDD ATT LEVA PÅ LANDETS VILLKOR, MED LANDETS VÄRDERINGAR?????
Varför, varför, varför invandra till ett land, vars seder du vägrar acceptera?
Tala om, så jag förstår.

En sak är säker Safiyah Noormohamed, om jag besöker ett arabiskt/muslimskt land kan jag som kvinna inte vara lättklädd, med bara överarmar eller klä mig i shorts, jag måste undvika ögonkontakt med män, inte fotografera kvinnor och överhuvudtaget respektera ett lands seder och bruk.
Det gör jag naturligtvis gärna och självklart.
Eller.
Ska jag vägra på grund av individens frihet?
Kan du ge mig ett enda skäl till att du inte ska göra detsamma, i ett land som erbjuder dig fristad och ekonomiskt bidrag till nystart i livet.

1 kommentar:

  1. "Att det finns unga svenska tjejer som inte vill gå ut på kvällar själva på grund av rädslan för att bli våldtagna är ett exempel på ett frihetsberövande av den svenska individen."

    Hmmm... Sverige har flest anmälda våldtäkter i världen efter Lesotho, undrar hur det kommer sig?

    "Jag bara avstår från den fysiska kontakten jag inte anser vara nödvändig för en god social relation mellan två parter. Jag vill avsluta med att betona att om individens frihet förloras i det svenska samhället - har vi tappat det svenska samhällets stolthet."

    OK, jag kan till viss del köpa det men då hon inte kommer att vara anställningsbar, vem försörjer henne då? Och det svenska samhällets stolthet försvann det ögonblick då vi började tolerera dessa jönserier för trettio år sedan.

    SvaraRadera