fredag 25 november 2011

When you wish upon a star...!


Under fredagen fylldes Sundstorget i Helsingborgmed 150 jättelika snöbollar i form av ensilagebalar.
– Vi vill att torget ska bli en fantasifull och spännande plats med rum för mycket gemenskap. Vi vill att folk ska komma hit med ett leende, säger Ola Paulsson på stadsbyggnadsförvaltningen som tillsammans med Mattias Andersson varit projektledare för.

Från söndag och varje dag fram till den 23 december blir det imaginära lucköppningar på torget en kvart i sex på kvällen.

Ensilagebalar?
Som snöbollar.
Imaginära lucköppningar?
Snöbollskrig, någon?

Här gäller det att öva sig i att använda tankens kraft.
Eller looky, looky, som Labero skulle ha sagt.
Frågan är om skåningarna, i Sveriges lada, går på detta tricket.


HD

5 kommentarer:

  1. ”Man tager om man så hafva kan ...”? (Cajsa Warg)

    SvaraRadera
  2. Med god tro och stora skor, kan man gå på vatten....

    SvaraRadera
  3. Vore detta den ända kreativa idèn,borde de närmast sörjande kuna leva med det hela...
    Men efter besök i denna stad,har jag upptäckt att man nu infört s.k "bussgator"..Denne typ av julförberedning innebär,att bilarna (de få som finns i denna småstad) står i en lång kö bakom, väntande på att man ska inlasta de kollektivt åkande.Eftersom man samtidigt "avsmalnat" vad som blev kvar...finns numera ingen omkörningsmöjlighet !!
    Men om denna nya sjukdom,är enbart en lokal företeelse i Hbg,är för mig okänt..Men att det finns ett otal kreativa idioter,har jag upptäckt för många år sedan...Vad som en gång var "Sundets pärla",är idag en form av förort till Mellanöstern..Vid ev. besök tillrådes en bepansrad bil,med skottsäkra rutor...Att samtliga bildörrar måste vara väl låsta,säger sig själv,med anledning av Landskronas närhet.

    SvaraRadera
  4. Hörde just i lokalradion att i dag ska det ske...
    I eftermiddag skall man tutta på den första halmbalen,av alla dem som placerats på Hbg`s Sundstorg.
    Undrar hur det hela slutar,eftersom det är orkanvarning utmed hela skånekusten..Nu är ju de betongklossar,man ersatt den gamla genuina bebyggelsen med,svåra att sätta eld på !! Men skam den som ger sig,pyromanin fortsätter med dagliga försök,och röken lär ligga tät,fram till doppardagen.. (det är fullt av balar i stan)

    SvaraRadera
  5. Annullerat...
    P.g.a otjänlig väderlek har dagens stora kulturella händelse i Hbg ställts in...
    Första halmbalen kommer nu att antändas vid lämpligare väderleksförhållande...Detta mitt inlägg,för att alla ni som är på väg för att beskåda denna världshändelse,ska slippa vandra "umsonst"..

    SvaraRadera