fredag 25 november 2011

OBS! Kontakt med väljarna önskas bara vart fjärde år. OBS!


Stefan på Petterssons skriver 4 brev med en viktig fråga.

Reinfeldt, Billström, Ulliga Ullenhag behagar inte svara. Engström skickar en underlydande.
Frågan:
-"Under ett besök i Umeå förklarade du att Sverige är unika i sin syn på arbetskraftsinvandring. Ligger det unika i att det snart går 400 000 personer utan jobb, samtidigt som din regering ”importerar” städare, frisörer, serverings- och restaurangpersonal? Nog finns det personer som med glädje skulle ta dessa jobb om de fick möjligheten, men som nu tvingas söka jobb i andra länder.

Engströms underlydandes svar:
-"Invandring medför inkomster som är ovärderliga för vår gemensamma välfärd, bland annat i form av arbetskraft och ökad internationell handel. Om vi vill trygga välfärden och försörjningen för våra äldre under de närmaste decennierna behöver vi få in många fler människor i arbete i Sverige. Alternativet är kraftiga skattehöjningar eller nedskärningar i välfärden."


Invandringen; mord, gängkrig, hat, hot, samhällsförsörjning, bidragsberoende, "heders"våld, könsapartheid, kvartersskräck, terrorhot, religiöst förtryck, utslagning, gettofiering...... "medför inkomster för vår gemensamma välfärd"
??????????????????????????????
"Alternativet är nedskärningarna i välfärden.."
?????????????????????????????????????????
Vaddå. Kan det bli värre?

Svaret visar tydligare än nånsin att regeringen är på en annan planet.
Svaret beskriver en teori.
Vi andra lever i den dystra verkligheten.

7 kommentarer:

  1. "Slav" är väl ändå ett väl starkt ord tycker jag. Är vi inte ALLA slavar i så fall - "löneslavar"?

    /Christian

    SvaraRadera
  2. Christian:
    Eftersom de "folkvalda" har allt för mycket att stå i,har man sina springpojkar/flickor...Men hur man skall nämna dessa är svårt.Slav är ett utmärkt förslag,men kanske finns det några "nysvenska" vokabulär,som också skulle passa dessa rö-slickare....Hur som haver,dessa lever i sin egen lyckliga värld,fjärran från oss vanliga dödliga....

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. Sverige brukar beskrivas som "landet lagom", men det är ju precis tvärtom. Sverige är extremt, och det mest extrema är att verkligheten inte spelar nån som helst roll - bara föreställningen om hur den borde vara

    SvaraRadera
  5. Slav, träl, underlydande....det är ju bara ord för samma företeelse. Min bittra kommentar kom direkt från det undermedvetna, har på nära håll de senaste dagarna sett människor i ledande befattning knäppa på näsan och säga till människor som sliter med tunga ansvar 16-18 timmar på dygnet, att: "du, jag är chef, och du ska bara lyda mig!".

    SvaraRadera
  6. jag arbetar i en politiskt styrd organisation på lokal nivå, som tjänsteman och "passopp" åt mina kommunpolitiker och är väl i så fall också "slav". Så vill jag dock inte se det och det är ganska "lågt" av er att kalla landets alla offentliganställda (som också lyder under folkvalda politiker) för slavar.

    /Christian

    SvaraRadera
  7. Jag förstår att du reagerade, du jobbar med nåt som du brinner för och känner dig inte utnyttjad. Bra, Jag uppskattar din markering.

    Själv har jag varit "löneslav" i hela mitt liv.
    Som anställd har jag förbundit mig att följa ledningens direktiv, (wether I like it, or not) utan att kunna påverka så mycket själv. Men för mig är ordet inte laddat.

    SvaraRadera