fredag 25 november 2011

Be en stilla bön till högre makter när du ska flyga från Arlanda.


Vid minst tio tillfällen under hösten kunde en bombattrapp i handbagaget tas in till flygplanen på Arlanda utan upptäckt. Endast i terminal fyra upptäckte kontrollanterna attrappen.
Chefer på Securitas och Swed­avia upplever inte att det finns brister i säkerheten på Arlanda. Mats Paulsson, säkerhetschef på Swedavia säger:
-"Vi har de nivåer som behövs."

Säkerhetskontrollerna på Arlanda är ett trams, ett generande skådespel.
Precis som det mesta i landet Sverige finns det en klar bild hos ansvariga, om hur verksamheter sköts.
När de inte sköts, läs missköts, då tar ansvariga fram sin fina verksamhetsplan, tittar malligt på den och säger: Vi har inga problem.

Och så går hela vårt land åt helvete.
Och tänk det är ingens fel!



DN
GP aftonbladet svt Ny teknik svenska yle dagen
sveriges radio

3 kommentarer:

  1. Två tankar; tur att man bara använder terminal 4 och Arlanda C. Jag har ett förslag på en bättre metod, ställ upp alla gamla sagoböcker (religiösa skrifter) och låt alla paxen spotta på dem innan de får åka med. Vid närmare eftertanke räcker det nog med en, vilken kan ni nog lista ut själv. Eller när jag tänker efter, inför etnisk screaning, Gud förbjude, och kontrollera dem som statistiskt sett är mer troliga.

    SvaraRadera
  2. Bra idé.
    Nån som vet när ansvar försvann från ledarnas axlar??

    SvaraRadera
  3. Nu är det öppet för terroristerna att lätt smuggla in bomber på Arlanda tack vare nyheten, vilka idioter som har släppt ut artikeln!!!!
    Svenska staten är så grymma!!! Tummen upp:P

    SvaraRadera