fredag 7 oktober 2011

Tre flugor på....


Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee och Tawakkul Karman, tre fantastiska och starka kvinnor, som oväntat ickekontroversiellt, tilldelas Nobels fredspris 2011.
För kampen för kvinnors säkerhet, och kvinnors fulla rätt att delta i världens fredsarbete.
Tills nu har bara 12 av 97 fredspristagare varit kvinnor, så kommittén verkar ha haft rekordbrådis för att justa till balansen.


Och här i Sverige har vi typ.... Maud Olofsson, Annie Lööf, Hatt och Romson........

6 kommentarer:

  1. Carina:
    Är inte dina kandidater en form av "Hökar" ???
    F.ö vet jag inte vilka Hatt och Romson är,men på min tid,fanns något vi fick lära om "Hattar o.Mössor",är de på något sätt släkt ?
    För att du inte skall tro jag är fullständigt okunnig,vad gäller kvinnliga representanter,känner jag också till "Spara o.Slösa"

    SvaraRadera
  2. Jag blir, är, så trött...

    SvaraRadera
  3. Hatt, Cs nya backupstjärna som varit´/inte varit vice president nån gång i tiden, beroende på vem man frågar. Romson, tystlåtet språkrör bredvid Fridolin!!
    Spara och Slösa, då var jag Spara, min syster Slösa. Jag sparade ihop till min första egna cykel, och köpte en stor chokladkaka som jag sparade på i veckor, medan min syster köpte en jättepåse med en sån, en sån, och en sån, och åt upp på studs.
    Men saker och ting kan förändra sig.

    SvaraRadera
  4. Ja då måste jag be Thorsten S om ursäkt för att jag inte kände till hans partiledarinna...Är det månne han,som döljer sig bak "Anonym"och så trött...
    Men att Hatt skulle vara en efterträdare till Gunnar Hedlund,var en nyhet jag måste svälja först...som f.d. Centerpartist.

    SvaraRadera
  5. Vi har Mösspartiet att tacka för tryckfriheten och offentlighetsprincipen (2 december 1766), den första i världen.

    SvaraRadera
  6. Nu ligger den stolta lagen och principen bland dammråttorna på aftonbladet.
    Trevlig fredagkväll, mina herrar, nu blir det match. Stormen har bedarrat och solen vågat sig fram, hoppas hos er också!

    SvaraRadera