fredag 7 oktober 2011

Dags för "Ockupera Rosenbad"?


Argus tipsar om Wallstreet ockupationen.
"As we gather together in solidarity to express a feeling of mass injustice......."
så inleds Declaration of the Occupation of New York City.
Och jag ryser.
Av välbehag över förmågan att uttrycka det vi alla känner, "the feeling of mass-injustice".........
Amerikanerna går man ur huse, alla stora städer följer New York.

Även om Sverige och USA har olika problem, så är grunden densamma, maktens komplett tondöva förhållande till oss landets invånare.
Vi kan ha demokrati i vårt land, eller så kan vi ha maktgalna och odugliga politiker, men vi kan inte ha båda.
Läs min blogg om Sverige av idag.

När 99% av befolkningen reser sig - då är det dags att lyssna.

3 kommentarer:

  1. Hade inte kunnat tänkt mig att få uppleva,hur världens mest patriotiska lands ungdom,går ut i demonstration.Har inte följt upp det hela,men OM det sprider sig över alla 50 staterna..ja då.
    Att Europa kantrat sedan årtionden är allvarligt nog,men när USA reser sig i protest,kan det sluta i en ren katastrof över hela klotet.
    Hade också hoppats slippa det oundvikliga kriget mellan olika religioner och raser,under stora folkvandringens tid,nu kan det inträffa snarare än väntat !!!

    SvaraRadera
  2. Jag som levt i USA, är uppriktigt glad över resningen. Det ska inte gå att låta 1% rikertar leva i hejdlöst överflöd, medan 99% styrs med järnhand, och får nöja sig med smulorna.
    De högljudda försöker nu få det till att detta handlar om protester från snorvalpar som inte har vett att tvätta sig och skaffa ett jobb....
    Men den amerikanska ojämlika orättvisan bäddar för motsättningar, och har gjort länge.

    SvaraRadera
  3. Skall omedelbart sätta mig in i situationen "over there"...Har ju också sett baksidan,så detta är ju inget nytt..Men att de yngre nu reser sig mot denna orättvisa förvånade mig en aning..Trodde i min enfald,att det var "de vanliga" i Bronx o.Harlem,som möttes på Brooklyn Bridge...

    SvaraRadera