måndag 24 oktober 2011

Efter Libyen, EU is where the action is.



Eurotoppmötet krävde på söndagskvällen att Italien gör nya åtaganden till ekonomiska reformer före nästa eurotoppmöte på onsdag.
"Det finns ingen italiensk risk. Italien är det mest solida landet i Europa efter Tyskland och före länder som Storbritannien och Sverige", försäkrade Silvio Berlusconi.

Han skyllde misstron mot Italien på finansmarknaden på den politiska oppositionens anti-italienska hållning, som plockas upp av landets vänsterpress och sedan läses utomlands.
Nicloas Sarkozy kräver att italienaren Lorenzo Bini Smaghi avgår från Europeiska centralbankens direktion och lämnar plats för en fransman.
Berlusconi:
"Jag är övertygad att Bini Smaghi avgår före årets slut. Jag har vädjat till hans sunda förnuft. Men vad kan jag göra? Döda honom?"

E24

1 kommentar:

  1. Europas ledare visas än en gång upp i dess huvudstad Bryssel...Men mitt bland hermelinerna,
    tassade igår en katt in...
    Framför mängder av TV-kameror,passerade i stort alla "betydande" utan kommentarer..Endast en (vilken tydligen inte utländska TV-bolag kände namnet på) med hårfläta ställde villigt upp i strålkastarskenet.
    Märkligt nog tillhörde denne figur,som tycktes ha mycket att säga,inte inre cirkeln av EURO-valutaländerna..
    Men liksom Britterna tycks Sverige som alltid,gå sin egen speciella väg,bland de som tror sig veta bättre,och skarvar mest..
    Nåja,"vår finansminister" passade väl in bland de andra nollorna !! Hade karlen bara haft vett att tiga !!!

    SvaraRadera