lördag 24 september 2011

Kor är söta. Men inte att leka med.


21-åriga Caroline är minsann ingen räddhare, snarare modig som ett lejon. Så när hon yster som en kalv på grönbete skulle gå över Näsby fält i Kristianstad, hade hon inga myror i byxorna, utan kastade bara ett getöga över axeln och tänkte äh, fan tar bofinken! Några dumma kor därborta är väl inget att bry sig om, dom är väl fromma som lamm.
Plötsligt var hon omringad av ett tjugotal kor, arga som bin, reptilsnabba, och starka som oxar, de stångades, sparkades och trampade på henne. Caroline skrek som en stucken gris tills hon blev fri såsom fågeln.
Enligt vårdcentralen ska hon vara glad att hon kom undan med livet i behåll.



kristianstadsbladet

4 kommentarer:

  1. I nya skolan får eleverna tydligen lära sig,att ALLA djurarter är snälla gosedjur...
    Okunnighet lär också vara grogrunden för djurrättsaktivister,samt att varg,björn och andra rovdjur lovordas och skyddas !!!
    Men likt så mycket annat,är det livets skola som i slutändan får lära ut.Den obligatoriska har sedan årtionden misslyckas,och tycks nu enbart bedriva sin art av utstakad indoktrinering...
    Detta har inneburit att en del svenskar t.o.m får uppleva,att andra människoraser också kan vara farliga...Det sista inte minst då de uppträder i flock,likt Kristianstadkorna...

    SvaraRadera
  2. Okunnigheten. Roten till mångas beteende, inte minst varg-, säl- och skarvkramarnas.

    SvaraRadera
  3. Dom har säkert malt ner ryssfemmor i utfodringen. Eller så var det fråga om sk. skyddskor, vilka har ett väldigt starkt revirtänk.

    /Plutten

    SvaraRadera