söndag 25 september 2011

Bel Habib skymfar mitt intellekt med sina siffror.


-"Etniskt homogena länder uppvisar en ovanligt hög frekvens av dödligt våld jämfört med länder som har en stor invandring. I Finland, ett land med endast 2,5 procent utrikesfödda, begås tre gånger så många våldsbrott med dödlig utgång som i Schweiz, där andelen utrikesfödda är 23 procent. I det etniskt slutna Japan och innan landet öppnade sig för internationella impulser begicks fem gånger så många våldsbrott med dödlig utgång som i invandringslandet Storbritannien", skriver Hedi Bel Habib, forskare och samhällsdebattör på newsmill.


En statistiker drar med matematisk noggrannhet en linje från ett obekräftat antagande till en förhastad slutsats.

Personligen skiter jag i statistiken, jag är född och uppvuxen i ett homogent Sverige, där alla vågade gå ut. Vi sov med olåsta dörrar.
Jag behöver ingen statistik för att konstatera att Landskrona, Södertälje och Malmö, dessa förut så lugna och idylliska platser, är utsatta för kriminalitet dygnet runt numera.

Bel Habib försöker tala om för oss att vi inte ser det vi ser, genom att hålla ett papper med siffror på framför oss.
Det gör mig riktigt ursinnig.
Joe Labero är mer trovärdig än Bel Habib.

2 kommentarer:

  1. Beg (2) Differ2011-09-26 07:46

    Sådan här banbrytande forskning bör belönas med ett Nobelpris, frågan är bara vilket? Det är inte fysik, kemi eller medicin. Fredspriset är väl vikt till Jens Stoltenberg. Priset i ekonomi är inget Nobelpris ty redan Alfred visste att ekonomi är ingen vetenskap. Återstår bara litteraturpriset , det pris som aldrig Astrid Lindgren fick för Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump eller Ronja Rövardotter. Detta alster är ett aktstycke klart i klass med Pomperipossa i Monismanien? Det kan till och med ge upphov till en ny världsreligion om sisådär 1400 år?

    SvaraRadera