tisdag 2 augusti 2011

Öbon suckar över mig.


Och ja, man kan sucka.
Det här är en blogg med högt till tak, ord säges, ord skrives. Hårda fräna ord ibland. Men om jag skulle sitta och minnas och tjura för allt jag blivit kallad här, då skulle jag inte ha mycket roligt i livet.
Vi, du och jag, har mycket olika åsikter i invandrarfrågan bl.a. Jag upplever att du, liksom Thorsten och Ulf, blundar för de fakta som gör att andra människor vill börja diskutera och ifrågasätta invandringen, och islamiseringen i Sverige.
Jag vill INTE ha olika lagar för invandrare och svenskar, jag vill INTE ha enkönade badhus, jag vill INTE ha ett samhälle där kvinnor och flickor systematiskt förtrycks, jag vill INTE ha skolor med bönerum där flickor ligger längst bak och ber, och flickor med mensen inte ens släpps in i rummet, jag vill INTE ha hedersmord och blodsvendettor, jag vill INTE leva med människor som inte vill vidröra mig för att jag är kvinna, jag vill inte ha segregation där invandrare bor i getton och aldrig deltar i det svenska samhället m.m, m.m, m.m.
Vi har kämpat så länge för demokrati och jämställdehet, jag vill INTE backa tiden.
Och NÄ, jag är inte fascist, fientlig, eller rasist.
Men jag VILL prata om det som i mitt tycke är fel, och jag VILL ta utrymme för att debatten i Sverige är så skev.
Vi har kommit på kant ett par gånger, Öbon,och det är när jag känner att du aldrig missar en chans att sälla dig med Thorsten och Ulf i nåt slags underförstådd, ha-ha - där fick du!

16 kommentarer:

  1. Snabbt svar här innan det är dags att åka till simskolan.

    Bra, jag önskar mig också en debatt med sakargument, en debatt där personangrepp och diverse tillmälen lyser med sin frånvaro.

    Jag följer och kommenterar många bloggar av alla de slag och tyvärr är det så att många som du som vill diskutera invandring mm, genast kommer med dessa förklenande uttryck som "oikofob", "vänsterfascist" etc så fort andra inte håller med dem själva.

    Ja, jag har blivit kallad för just vänsterextremist på andra ställen på nätet, vilket jag finner rätt lustigt, då jag på s-märkta bloggar blir kallad högerfascist.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Varför, varför, varför hålla till på en sida som föder dina aggressioner och ditt misstycke? Och som "tyvärr, som du vill diskutera invandring mm, och genast kommer med förenklande uttryck".
    Jag känner inte igen mig i din beskrivning, Öbon.

    Oikofobi drabbat många intellektuella, akademiker, politiker och journalister som upplever sig själva vara förmer än andra, stå över alla andra moraliskt. De ser sig själva som mer toleranta och generösa än alla andra.

    Får man inte kalla en spade en spade heller?

    Debatt går inte om nån konstant känner sig sårad av debatten.

    SvaraRadera
  3. Carina:
    När min hustru o jag p.g.a personliga skäl tvingades flytta tillbaka till Sverige,(efter många lyckliga år i andra länder)kom en känsla som fortfarande finns kvar i magtrakten.En känsla som är svår att beskriva,men känns som om man tar ett steg tillbaka några årtionden..En känsla att man är övervakad och bombarderad med diktatoriska regler..Bland vänsterfolk kanske det,dessa kallar "byråkrati"
    Med dessa ord Carina,vill jag söka förklara varför några av dem som hemsöker din blogg,har en inställning som är passè för oss två och många andra.Vill inte påstå,att "vi två tvingas" ta några steg ned,men tydligen har indoktrineringen i landet Sverige verkat med raketfart...
    Hade Ulf/Thorsten funnits kvar,skulle jag lagt ut bibeltexten:Herre förlåt dem,ty de veta icke vad de göra...

    SvaraRadera
  4. Att stånga sin panna blodig för det man tror på för allas bästa, känns lättare när man inte är ensam.Tack Lars.

    SvaraRadera
  5. Vi som inte trivs med tingens konstiga "ordning" i vårt avlånga land nuförtiden måste få lov att säga det utan det skall suras till förbannelse.
    Mycket bra sammanfattat Carina, hur länge skall vi krypa för de som obarmhärtigt tillåts vrida klockan tillbaka till mycket som vi i Sverige inte hade ens en gång förr itiden?
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  6. Hallå Carina!

    Det kommer ett och annat inlägg här från mig. Min panna och det saknade hårfästet är både svullet och blodigt, och det beror inte på dina inlägg vilka jag instämmer i allt (nu har jag nog inte läst allt men ändå).

    Jag känner igen mig i din frustration och begriper inte varför man inte får ha en annan åsikt om den pågående invandringspolitiken... de säger att man är hatisk, kanske det är så men inte mot invandrarna utan de som kräver och förväntar sig att man ska hylla denna kravlösa/idiotiska näst intill självmordsbenägna ( :-D ) politik som nu förs.

    Kort sagt du är ej ensam...

    SvaraRadera
  7. Öbon:
    Efter att läst ditt senaste inlägg,kom jag att tänka på H Alfredsson`s "Pastor Janson"..Kanske är det så,att du inte har någon bestämd uppfattning till allting.. eller som han sade
    "liver är som en påse,tomt och innehållslöst"
    Gör som Eva-Marie,bosätt dig i Malmö(eller semestra) och upplev dagens mångkulturella Sverige på nära håll.Eftersom jag har det stora nöjet,att ha min hemvisst i dess "närhet"kan jag intyga att mina besök blir varje gång korta men händelserika...Den verkligt stora skillnaden,till ett lungt lantliv, är en blandning av "höger o.vänsterextrema",samt alla jordens religioner,även om Islam är den styrande.Av detta framgår väl också,att klockorna tickar annorlunda i Malmö,men att Mekka liksom hos oss privilegerade, ligger i Öster.

    SvaraRadera
  8. Tack goa ni. Vad ÄÄÄÄr det som är så farligt med att tala om vår massinvandring? Om jag kunde begripa!

    SvaraRadera
  9. Kanske för att Sverige är ett av få,som vägrar öppet visa hur hög kostnaden för denna lyxinvestering årligen är.Redan i gamla Rom försökte Kejsarna,att köpa sig röster för att kunna sitta kvar på tronen...Kanske,om det finns någon,som studerat i de styrandes kretsar,är det från latinet man lärt sig.F.ö tar man ju igen vad man delvis förlorat,genom att på så sätt införa allmän lönedumpning.Där Svensson s.a.s står för utjämningen..

    SvaraRadera
  10. Jag instämmer till hundra med dig, Carina, men just nu känns det fruktansvärt motigt.
    Vi är så hatade, vi som vi ha måtta, utvärdering och eftertanke. De säger att vi odlar hatet, men de ser inte sig själva och sin totala självrättfärdiga oförsonlighet.
    Jag skulle vilja ha ditt optimistiska kynne, för det känns som om hatet som andra visar och känner för såna som vi håller på att krossa mig.

    SvaraRadera
  11. Anna.
    "Inget får krossa dig" det är just det som de gärna skulle vilja..Försök liksom jag,att sätta till din envishet.Med den klarar man sig en bra bit,(även utanför bloggen) när det tar emot.
    Lycka till och vi kämpar vidare...

    SvaraRadera
  12. Lars Å: Jajamensan, det är tugnt när det tar emot men jag kommer aldrig att ge dessa personer glädjen att "knäcka" mig.

    Jag håller humöret uppe, och det känns ibland skönt att man kan ge en del indoktrinerade en tankeställare eller helt enkelt få dessa svarslösa.
    Tyvärr är klimatet inte så lysande att man kan gå ut öppet med vad man röstar på.... men jag ser ett ljus i tunneln dock bara ett svagt ljus.

    SvaraRadera
  13. janstefans:
    I mina unga år praktiserade jag på en arbetsplats
    där det var ett tvång,att vara medlem hos sossarna och givetvis facket...
    En morgon upplevde jag den sanna socialismen, utanför verksgrindaran stod dessa uppställda och sorterade bort de oliktänkande..Själv lyckades jag med list slinka in till mitt jobb,men många hindrades utanför.Denna bild av de sanna röda dragget,har sedan följt mig i minnet hela livet.De som inte samtycker,skall med alla medel förnedras/förintas,tycks vara deras "paroll", liksom det var i insomnade DDR.

    SvaraRadera
  14. Anna mitt i elendet undrar man om man skall skratta eller gråta. Välj skratta och behåll din ilska iallafall.
    Prata med folk och du kommer att inse att det är många som är trötta på hur klimatet är i sverige idag och då tänker jag inte på vädret ;)

    Ja du Lars Å, jag kan föreställa mig dina besök i Malmö, att komma utombys ifrån eller som turist då undrar man nog om det är till ett arabland eller i mörkaste Afrika man hamnat.

    Carina härda ut och fortsätt skriv dina små tänkvärda inlägg som är så roliga/intressanta att följa. Tack.

    Eva-Marie gammal härdad/ohärdad Malmöbo

    SvaraRadera
  15. Tack, Lars och Eva-Marie. Det är skönt att veta att man inte är ensam, även om det känns så eftersom jag arbetar med media.

    SvaraRadera
  16. Hej Anna, jag måste fråga dig en sak. Du som arbetar med media, ibland tror jag eller anar att ni sänder ut tecken? Som till exempel igår när man visade ett inslag om två ensamkommande, man zoomade in pojkens fot och visade att han hade märkesgympaskor.
    Kan det vara ett sätt att berätta för tittarna att dessa "gossar" har det väldigt bra i Sverige fastän de sitter och gnäller om hur dåligt de har det!?
    En fundering.

    Kämpa på Anna men det är ett känsligt kapitel, jobbet kan stå på spel.

    Eva-Marie

    SvaraRadera