lördag 23 juli 2011

Tystnad.



När ord inte finns.

I djup vördnad för alla familjer som har skändats, stympats i en helt obegripligt avskyvärd terrorhandling, håller jag en tyst dag på bloggen.

42 kommentarer:

  1. Tack Carina för dina fina ord och uttryck! Din röst är viktig.

    Sänder dig också en varm tanke. Det behöver du som är samhällskritisk och intresserad. Hoppas få stöd i mina tankar genom dina snart!

    Hälsning Anne!

    SvaraRadera
  2. Anne, det var en god och varm omtanke, tack av hjärtat.

    SvaraRadera
  3. ...tack Carina! Hälsning till Lars ÅM då han är din trognaste kommentator!:)

    Anne

    SvaraRadera
  4. Carina-Fina, underbart att du som före detta flygvärdinna åtminstone en dag som denna kan hålla tyst. uppskattas av alla oss som ogillar högerextremism.

    SvaraRadera
  5. Kråka, ditt förakt för en speciell yrkesgrupp är direkt obehagligt.
    Mina inlägg har noll med högerextrimism att göra. Det kan varje läskunnig begripa.

    SvaraRadera
  6. Carina-Fina, självklart tror jag inte att alla före detta flygvärdinnor är högerextremister, säkert finns där även vettiga och normala personer.
    men att dina inlägg är högerextremistiska är nog varje läskunnig person (som själv inte är högerextrem) medveten om - får man hoppas. annars är det illa ställt med historiekunskaperna i vårt kära lilla land.
    men, som sagt, jag uppskattar din tystnad en dag som denna. låt oss i respekt för de slaktade vänsteranhängarna ligga lite lågt. trots allt var de ju människor?

    SvaraRadera
  7. Högerextrem? Inte så intelligent sagt. Demokrat som vurmar för alla lika fri och rättigheter.

    Ditt hysteriska förakt för människor av olika grupper är beklämmande.

    Jag upprepar: "I djup vördnad för alla familjer som har skändats, stympats i en helt obegripligt avskyvärd terrorhandling....."

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  9. Kråka, ditt sätt att blanda in och förnedra yrkesgrupper, barn och familjer till dem som du inte samtycker med är skrämmande.
    Sök dig till en annan blogg som inte lockar fram dina sämsta sidor.

    SvaraRadera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  11. Kråkan:
    En sista fråga till dig...Att du tillhör extremvänstern har framgått,men är du också en form av kollektivledare för svenskfientligheten?
    Går du fortsatt i skolan,försök att få extra undervisning,för din framtids bästa.Hat och oförskämdheter kan du aldrig livnära dig av !!!

    SvaraRadera
  12. Tråkigt att någon som "vurmar för demokrati och det fria ordet" raderar vissa kommentarer.

    SvaraRadera
  13. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  14. Rätt kul att läsa på kråkans egen blog:

    "jag kommenterar på ett värdeneutralt och opartiskt sätt samtidsfenomen, företrädesvis politiskt relaterade."

    "kommentarspolicy:
    du är välkommen att kommentera om du inser att följande är oacceptabelt:
    angrepp på mig
    angrepp på andra
    rena idiotier"

    http://dutrodde.blogspot.com/p/om-kraka.html

    Kritik från en som inte accepterar kritik (liksom Jinge mfl) blir till de tomma ord de är. Den ende som får komma med idiotier är väl då kråkan .....

    Kråkan, eftersom du kräver respekt på din egen blog (annars raderas inlägg), så borde du väl kunna undvika nyttja tarvligheter på andras själv?

    /ingvar

    SvaraRadera
  15. Kråkan skrev:

    "...du torde i kraft av ålder och erfarenhet inse att personer som då och då anser sig nödgade att ta avstånd från tarvligheter inte per automatik är företrädare för extremvänstern."

    Denna person ser nog inte hycklandet i sitt eget inlägg :D
    Eller så har h*n inte någon "kraft av ålder"

    För tydligen är det ok att anse att någon som inte håller med den politiska korrektheten är per automatik "högerextrem" enligt denne.

    SvaraRadera
  16. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  17. Anonym: Det är bara att hålla sig till reglerna som bloginnehavaren satt upp så riskerar du ej att raderas.Simple as that!

    Carina: Ser att du har fått ett koppel hetsande extremister som ser ett tillfälle att ta upp mobbningen och hetsen igen på oss invandringskritiker. Var stark och låt de få avslöja sig själva genom sina hatiska och intelligensbefriande kommentarer. Vi är många som står bakom dina åsikter och inte rubbas av att en galen människa (vars proppskåp fullständigt brann upp) tyvärr lyckades med sitt ohyggliga dåd.
    Istället för hat borde samtliga läsare besinna sig och låta sorgen ta plats och därigenom visa vördnad för de drabbade.

    Kram/ HenrikP.

    SvaraRadera
  18. Anonym skrev:
    "Kritik från en som inte accepterar kritik (liksom Jinge mfl) blir till de tomma ord de är. Den ende som får komma med idiotier är väl då kråkan .....

    Kråkan, eftersom du kräver respekt på din egen blog (annars raderas inlägg), så borde du väl kunna undvika nyttja tarvligheter på andras själv? "

    Det där med förhandscensur av inläggen är kännetecknande för vänstern, de flesta vänsterbloggare godkänner bara inlägg som de kan svara på.
    Sen att kråkan inte lever som h*n predikar betyder ju naturligtvis att kråkan är den som står för den ultimata sanningen, sålunda så "respekterar" h*n ju sin egen märkliga föreställning om "respekt".

    SvaraRadera
  19. Tror många hade uppskattat om den kraxande "kråkan" kunde hålla näbbet en dag också(helst längre förstås...)

    /HellBoy

    SvaraRadera
  20. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  21. Jadu kråkan. Eftersom du nu beter dig så "idiotiskt" som du kräver att andra inte får göra på din blogg så är det inte konstigt att "fan-club" belyser ditt hycklande.

    Vad menar jag då med idiotisk?

    Vad tänkte du åstadkomma med ditt första svar på Carinas inlägg? Var det för att "diskutera hemskheterna i Norge"? Man får anstränga sin fantasi ganska mycket för att ignorera ditt ogillande av personen Carina. Du verkar ta åt dig personligt, och det är aldrig bra, det resulterar ofta i saker som hänt i norge. Du sager att "man per automatik" inte är någonting medans du själv slänger omkring ord som "högerextremist" och "idiot" och "hat" till dem som inte håller med din rätta åsikt.

    Det står inte så självklart att du vet vad du pratar om när du använder dessa uttryck. Helt klart är att du hittat på egna definitioner av vissa ord. Kan du definiera gränserna för den svepande "högerextremism" du slänger dig med går? På så sätt kan vi se om du vet vad du pratar om. Personligen misstänker jag att du är i affekt och har svårt att kontrollera dina känslor och känslor grumlar det logiska sinnet. Rent allmänt kan man säga att helst ska man avstå från att göra sig dum under ett sådant tillstånd. För det du skriver här är inte särskilt intelligen ärligt talat.

    Man bör lugna ner sig och tänka på vad man egentligen vill få ut av det man skriver?
    Vill man diskutera eller vill man bara spy ut sitt hat mot sådant som man tar personligt.

    SvaraRadera
  22. Hellboy:
    Denna kråka lider tydligen av en fågelinfluensa.
    Kännetecken för sådan sjukdom,är angrepp på deras förkrymta hjärna...I detta fall tycks sjukdomen vara framskriden.Ha en skön kväll...

    SvaraRadera
  23. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  24. Varg i veum:
    Bra råd du gav den skadeskjutna kråkan...
    När jag under dagen läst hans "inlägg" och oförskämdheter,kom jag att tänka på en känd filosof som lär ha sagt
    -Bättre att tiga och dölja sin dumhet,än att öppna mun och avslöja den....

    SvaraRadera
  25. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  26. Snälla lilla kråka. Jag misstänker att du inte är så gammal så jag ger efter för mitt "hat" och kallar dig "lilla" i avsikt att föminska dig :P
    Så du skriver för att bli "hedrad"? Inte för att uttrycka din åsikt?

    Själv uttrycker jag min åsikt och jag skulle bli jävligt rädd om de flesta höll med mig, för då skulle vi bo i DDR. Jag har inget behov av att bli "hedrad" av någon.

    SvaraRadera
  27. @kråkan
    Mördaren följde väl bara din partiledares ord om 'utomparlamentariska åtgärder'. Dessvärre för många med irreparabla följder.

    @Lars Å
    "Bättre att tiga och tas för en narr än tala
    och undanröja varje tvivel."
    Abraham Lincoln
    .... men han var nog rasist :)

    /ingvar

    SvaraRadera
  28. Men hallå!!! Carina, saken är den att du uttrycker det många, många känner i Sverige. Din blogg är en viktig kanal och en mer bildad människa med sunt förnut och stor livserfarenhet får man leta efter.

    Så bra det känns nu att jag fick ge efter mitt "behov att hedra" dig Carina!:)

    Lars ÅM - också klok med stor livserfarenhet och Varg i veum som jag här citerar "Du verkar ta åt dig personligt, och det är aldrig bra, det resulterar ofta i saker som hänt i norge." Kunde inte skrivit detta bättre själv!


    Anne

    SvaraRadera
  29. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  30. Vi gamla på bloggen kan nog pusta ut nu..Skrev till lille "Kråkan",att klockan snart var 19 och att nog borde nattas...Men om jag minns rätt, dröjde det en stund innan lillen somnade in-på den tiden mina barn var små-...Men tiderna har förändrats,tyvärr till det sämre.

    SvaraRadera
  31. @kråkan
    Kan du inte bara deleta dig härifrån nu. Att välja denna post av alla att sprida dina ord vittnar om väldigt bristande omdöme.

    Tokar (jag tror ingen här fäster så stort avseende vid dina tillmälen) eller inte så kan vi respektera folks önskemål.

    /ingvar

    SvaraRadera
  32. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  33. Ingvar:
    Kråkan har nog tappat sin napp,eftersom han har svårt att hålla näbben.Men med tålamod lär han nog somna in ändå....Undrar vad för drömmar en sådan liten fågelhjärna producerar ?

    SvaraRadera
  34. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  35. "När ord inte finns.
    I djup vördnad för alla familjer som har skändats, stympats i en helt obegripligt avskyvärd terrorhandling,"

    I mina ögon kränker du inte bara blogägaren (men hon bryr sig nog inte så mycket ändå). Värre är att du så grovt skändar minnet av de mördade (ungdomar likväl som andra).

    Du visar inte en antydan av hänsyn till detta och en tillstymmelse respekt för andras människors rätt till att ha en stund för skriftlig (eftersom det är vad som står till buds här) begrundan.

    Du är, för mig, häpnadsväckande i din egocentricitet.

    /ingvar

    SvaraRadera
  36. Puh, vilken match med en kråka vi fick, frihetsvänner. Vilken tur att det finns normala demokratiälskande, sansade, goda, kloka och öppna medmänniskor.

    SvaraRadera
  37. Respekt för dig Carina.
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  38. Oj väldigt många raderade kommentarer. Åsiktsförtryck tror jag visst demokratiälskare kallar det...

    SvaraRadera
  39. Kalla det vad du vill, kråkfan spammar ju hela bloggen med sitt guano..

    /HellBoy

    SvaraRadera
  40. Till anonym 20:50 det är inga åsikter som tagits bort utan vulgäriteter utan dess like. Jag läste en av kråkans "kommentarer".
    Ett något så när vårdat språk är att föredra, eller?
    Eva-Marie

    SvaraRadera
  41. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  42. Betackar mig för pekpinnar och poliser.

    SvaraRadera