söndag 24 juli 2011

Paradiset förvandlades till Helvetet.


Idag är dagen då jag önskar att jag vaknat, och att allt bara var en djävulusisk febrig mardröm.


Totte Löfström, retorikutbildare och specialiserad på främlingsfientlighet skriver i SvD
-"Vad vi däremot måste våga prata öppet om är vad det är som föder och göder det här hatet, och hur vi ska bekämpa det. Varför känner så många unga män att de saknar tillhörighet och gemenskap?"

De enögt rabiata politikerna, Reinfeldt, Olofsson, Sahlin och media som Aftonbladet, Expressen, Sydsvenskan, Lena Sundström måste rannsaka sig.
De farligaste människorna är de som inte känner att de hör hemma någonstans.
Olyckliga och rädda människor försvinner inte bara för att man trycker von-obenfloskler och förakt i halsen på dem.


Expressen
aftonbladet DN

5 kommentarer:

  1. De sätt man i Norge hanterat denna ohyggliga händelse framstår trots allt som otrolig balanserat och värdigt. ”Ännu mer humanitet. Men aldrig naivitet.” Så lyder Stoltenbergs recept och det kan både han och Norge känna stolthet över. (Alltså utan helt politiska åthävor och utan att en enda gång försöka ta politiska poänger eller slänga smuts på andra partier och politiker.)
    Tyvärr kan man inte säga det samma om broder/systerlandet Sverige. Här gör man genast partipolitik av denna djupt tragiska händelse och man kan riktigt se hur hatet flöda bland de politiserade debattörerna där man tar tillfället i akt att brännmärka sina politiska motståndare.
    Det utförda dådet var föranlett av oresonligt sjukt hat. Våld och hat är väl lika förkastligt oavsett var det kommer ifrån?
    Man kan ändå inte låta bli att undra varför media har en sådan starkt etablerad beröringsskräck när våldsamma gärningar kommer från vänsterextremister eller islamextremister? Men aldrig någonsin när det rör sig om högerextremister? Varför inte uttrycka sin rättfärdiga avsky mot islamistiska terrorister på samma sätt som mot denna norska nazist terrorist?
    Hat, hat, hat!?
    Vi måste bjuda motstånd mot detta ofattbara. Men inte genom att hata ännu mera.
    Är säker på att ALLA människor (från höger till vänster) känner avsmak och äckel inför denna människas avskyvärda brott. Hans hatfulla illgärningar mot dessa oskyldiga barn och ungdomar går enbart att beskriva som ren och fasansfull ondska!
    Konstigt är ändå att de journalister som tidigare aldrig ville påtala eller erkänna ett sammanhang mellan muslimer och fundamentalistisk islamsk terror nu mer än gärna göra den kopplingen mellan nazister och alla vi som inte samtycker till massinvandring??

    Ps Den smilande representanten från en svensk muslimsk organisation som visade sitt glada leende i tv rutan i Rapport i går har av naturliga skäl raderats bort. Han var alldeles för opassande GLAD över det som hänt... glad och tacksam över att det inte var muslimer denna gång ... (Jo, han insåg väl också att det inte var särskilt passande att vara så glad över massmord och tog i viss mån tillbaka... men ändå! Hade någon annan – vem som helst uttryckt glädje över det som hänt i Norge hade den personen alla gånger fått utstå MASSIV kritik)

    SvaraRadera
  2. Totte Löfström ännu en av regimens köpta "experter" som ska få oliktänkande att
    anamma de "rätta" åsikterna.

    SvaraRadera
  3. Det finns många tryckkokare både i Norge och Sverige.
    När man sätter locket på och stänger ventilen då behöver man inte vara särskilt begåvad för att kunna räkna ut vad som kommer att hända.
    När pojken på Youtube som hade mobbats och till slut gav igen,då tyckte de flesta att han gjorde rätt.
    Det som hände i Norge var bara i större skala.

    SvaraRadera
  4. Det finns en stark myt om att man inte får prata om invandring. Jag tycker det inte pratas om annat.

    SvaraRadera
  5. Anonym, att komma här och tala mot bättre vetande, om en "myt" är rätt b.
    Hur många gånger har våra politiker vägrat tala med SD, sitta i samma rum, ens ta i med tång, förminskat hatbrott mot politikerkollegor m.m, m.m,
    Trams.

    SvaraRadera