lördag 23 juli 2011

Jag anklagar.



När unga människor massmördas brutalt och kallblodigt i ett politiskt attentat, måste vi våga fråga oss varför, och inte blunda för den iskalla sanningen, hur obehaglig den än må vara.
Ty jag har fasat för den politik som förs i bl.a Sverige och Norge, med en politikerkår och mediaelit som konstant kväver debatten om det mulltikulturella samhället, massinvandringen och integrationen. Som ständigt lägger en våt kvävande rasistfilt över alla de som har frågor, oroar sig, och är rädda för utvecklingen.
Ty de är ju så mycket bättre, de som är ädlare och godare.
Än de där andra, dom onda, som inte blir lyssnade på, som ingen vill ta i med tång, bara:
-"Skäms, gå i korgen!"

Vad skapar det för samhälle, vad gör det med en galen, frustrerad, sjuk, vettvillig psykopat, när det totalt slår slint?


Hur många i vårt land bidar sin tid för att slå tillbaka mot den förträffliga, överlägset egenrättfärdigande PK-eliten?


Alla dessa unga norrmän för evigt saknade, får inte ha mist sitt liv i detta ohyggliga skräckscenario, utan att det föds ett frö.
Ett frö till ett demokratiskt debattklimat, där alla får göra sin röst hörd, ingen grupp eller åsikt ständigt tystas ner och döms ut som "fel".

Dagbladet expressen aftonbladet SvD DN
Hufvudstadsbladet Svenska yleSkanskan Kristianstadbladet DT

56 kommentarer:

  1. Ja,onekligen kan man nu anklaga,vår PK-press och vår Statsradio/TV,för den urartning som nu skett,i ett fall som i Norge.Det finns också hos oss i Sverige,många som drives till en fanatism uppbackade av pressen,det har ju framgått vid otaliga "demonstrationer" När det fria ordet tystas med "demokratiska medel" ser det verkligen mörkt ut för framtiden.Men troligen är detta bara en början på det multikulturella samhällets baksida.Men som bekant "gillar vi olika"...men det framkommer aldrig i vårt presslandskap.

    SvaraRadera
  2. Herregud, anklagar du en demokratiskt förd politik för dådet?

    Det är ungefär samma argument som vissa framförde efter 11/9 2001. "Det är USA:s eget fel."

    SvaraRadera
  3. Anonym, jag följer internationell press och radio. Terrorgreppet i Norge anses allmänt som ett angrepp på den förda politiken. Det är inte så mycket att bli upprörd över, bättre att inse fakta och förhindra att det händer igen, om vi inte lär oss någonting.

    SvaraRadera
  4. Jag stöder Carina och Lars ÅM till hundra procent. Det är ett oerhört tungt arbete som ligger framför de nordiska länderna att skydda sina demokratier.

    PK-maffian och dess anhängare har helt klart del i att personer som är etniskt nordiska inte får höras om de har "fel" åsikter. Det är den "öppna" debatten som skall skyddas även om dessa är helt fel enligt PK-eliten och skall tystas. Speciellt om de är vita, etnsikt nordiska personer. Helst män!

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  6. Kråkan:
    Tack för ditt akademiska inlägg,även om våra positioner är milsvidda från varandra. Personligen har jag större oro för den aldrig (tycks det) utdöende vänsterextremismen.Men en sjuk människas dåd,skall aldrig accepteras av samhället, oavsett var han sympatier finns.Det sista är orsaken,att jag gör mig mödan till att besvar ditt "inlägg"

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  8. Alltså, jag försökte tolka det här vänligt, men det låter ju verkligen som att du skriver att folk får skylla sig själva för att de inte viker sig efter de kraven som sådana här galningar ställer. Och det är ju just det man aldrig ska göra eftersom att då tillåter man terrorism att fungera.

    Man kan ju knappast skylla på dem som vill öka folks frihet för att folk som vill minska dem dödar dem. Och, innan någon invänder med att "nähä det är minsann synd om patrioterna (Läs rasisterna)för att de inte får säga vad de tycker". Grejen är den att de får säga vad de tycker, men de måste tåla att folk säger emot dem utan att börja ta på sig sina offerkoftor.

    SvaraRadera
  9. Kråkan:
    Ursäkta,men jag var så imponerad av dina rader och avsaknad från all form av intellekt,att jag inte kunde motstå..
    Ditt nya inlägg tycks inte hellre vara av de djupgående slaget...Hoppas att du nu bättre förstår mitt svar och orsaken därtill...
    Vad beträffar "klokskap" hos extrema vänstern,finner jag i motsats till dig, mestadels ett stort tomrum !!

    SvaraRadera
  10. Tolka det inte vänligt. Läs vad det står, ord för ord. Inte mellan dina glasögons rader.

    Åsiktsförtryck skapar revolter.

    SvaraRadera
  11. auus:
    Din sista mening förstör hela ditt inlägg...Efter att ha bevistat otaliga lagliga Torgmöten och Demonstrationer,har jag uppfattat allt i motsatt riktning.
    Förutom stenkastning,färgkastning och annat våld uppträder man som en skara vilda apor,från de vänsterextremas sida.
    Är detta fria ordets öppenhet som du talar om ??

    SvaraRadera
  12. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  13. Varför anses alltid islamistiskt våld vara organiserat (av al-Qaida t ex) medan högerextremistiska våldsdåd alltid anses vara utförda av en ensam galning, utan kontakt med verkligheten?
    Den gripne agerade inte ensam, det vet man nu. Han hade/har kopplingar till bla Fremskrittspartiet.
    Ändå är det så många som genast försöker hitta en förklaring i bl a åsiktsförtryck och att han var en knäppgök ...?

    SvaraRadera
  14. Den misstänkte har ju utryckt sina åsikter på nätet en längre tid, vad pratar du om för åsikstsförtryck? bara för att ingen orkar lyssna på den misstänktes patetiska åsikter behöver han inte mörda oskyldiga människor.

    SvaraRadera
  15. Kråkan:
    Nu har du diskvalificerat dig själv,med dina personangrepp.Eftersom sådan sjuka inlägg,inte passar in i min ideologi,får du nu själv söka fortbilda dig !Lycka till,även om det tycks bli svårt....

    SvaraRadera
  16. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  17. Här samlas nu ett helt gäng överaggressiva människor som vill tysta, lägga en våt filt över, säga till mig Gå och lägg dig i korgen.
    Åsiktsförtryckare - just idag skrämmer ni omvärlden mer än någonsin.

    SvaraRadera
  18. Snälla du, vad är det vi vill tysta ner? vad är det du svamlar om? Internet svämmar ju över kvasiintellektuella bloggare som gör sin åsikter hörda..

    SvaraRadera
  19. Anonym (15:35)
    Islamistiskt våld kommer till allra största delen från välplanerade extrema grupper.Medan sådant dåd som skett i Norge,liksom i andra länder,oftast begås av en ensam sjuk människa...Därmed inte sagt att islamisterna är helt krya !!
    "Har/hade kopplingar till Fremskrittspartiet" Skulle detta innebära att jag skall uppfatta alla er,som har/haft kopplingar till VÄNSTERPARTIERNA,som en form av tickande bomber ?
    Även om jag sällan läser era budskap frivilligt,matas det ju ut via medierna...om man vill eller ej.
    I motsats till de demokratiska gruppernas budskap till samhället.Men därför har ju också nätet,snart slagit ut pressen och deras ensidiga reportage.

    SvaraRadera
  20. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  21. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  22. Carina-Fina, om du kräver att andra ska rannsaka sig, så rannsaka också din egen hållning. Den rasistiska agenda som ni nationalister driver, spelar in i att sådana här människor legeitimerar sina handlingar. Att bygga etniska enklaver har aldrig varit möjligt och är än mindre möjligt i den värld vi lever där teknikutvecklingen för människor närmare. Det farliga är inte att människor från olika kulturer möts, det farliga är att inbilla sig och andra att sådana möten måste resultera i konflikter.

    SvaraRadera
  23. Kråka, ditt sätt att blanda in och förnedra yrkesgrupper, barn och familjer till dem som du inte samtycker med är skrämmande. Sök dig till en annan blogg som inte lockar fram dina sämsta sidor.

    SvaraRadera
  24. Anonym.
    Det här börjar bli tröttsamt. Nationalist? Rasist. Absolut inte, varken det ena eller det andra.
    Frihetsälskande demokrat som vurmar för att få tycka och tänka fritt - detta gäller i mitt önsketänande för alla, läs A-L-L-A, varenda en i detta samhälle.
    Försök inte att stoppa in mig i ditt hatfack. Jag är inte i något fack. Älskar bara demokrati.

    SvaraRadera
  25. När ska hatarkommentatörerna börja inse att de kan elda på en enskild dåre med sitt stöd till myter om “frågor som inte får diskuteras” (när invandring i verkligheten är en av de mest diskuterade frågorna….)
    För när alla muslimer görs skyldiga till en individs enskilda handlingar – är det inte läge för de som använder sig av denna tanke, att då faktiskt ta på sig ansvar för skotten på Utöya?

    SvaraRadera
  26. Lars, den gripne har yttryckt högerextrema åsikter på nätet under flera år. Han var medlem i det främlingsfientliga Fremskrittspartiet i fem år (minst), samt engagerad i partiets ungdomsförbund i tio år. Han var styrelseledamot i FRP:s avdelning Oslo vest, t o m dess ordförande ett par år.

    Någon, någonstans, borde ha insett vart han var på väg. Sådana här åsikter och dess handlingar kommer inte över en natt. För mig är det uppenbart att han har/haft meningsfränder inom partiet. Kanske har han nu agerat som en "nyttig idiot", det vet jag ingenting om.
    Men en ensam dåre är han inte.

    SvaraRadera
  27. auuus 15:12
    Vad var det Fredrik Barbaren sa om Sverigedemokrater som råkade illa ut,jo just att de får skylla sig själva.

    SvaraRadera
  28. Anonym (16:57)
    Antar att du är densamme som jag tidigare bytt åsikter med.I så fall kan jag ärligt erkänna, att dina uppgifter om hans medlemskap/ledarskap är för mig okänt,och har ej hellre nämnts i utländska nyheter.Om det nu är så,innebär ju inte detta,att hela hans parti skulle vara en form av terrorgrupp!
    Uttrycket "främlingsfientliga Fremskrittpartiet"
    står för din svenska räkning,själv uppfattar jag dem som ett Norskt parti för fosterlandbevarare.Men vet att svenska uttryck många gånger faller i helt andra riktningar.F.ö har jag lyssnat och läst en del europeiska nyhetsreportage från detta terrordåd under dagen.Vad som av någon anledning utelämnas i Sverige,är att man misstänker honom som Kristen extrem..och jämför med attentatet i Oklahoma/USA.I Sverige inriktar man sig helt på "högerextremism",efter förhören framkommer kanske sanningen.Man att FP skulle var inblandat i ett sådant attentat, måste väl även du inse vara falska rykten.

    SvaraRadera
  29. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  30. Tankeväckande att soldatmamman å ena sidan skriver indignerat om en medieelit och politikerkår som "konstant kväver debatten" (om problem med invandring, vad annars?), å andra själv tar bort sådana inlägg som hon inte tycker om.

    Att skulden för dåden skulle ligga hos etablissemanget som lägger "filtar" över invandringsdebatten - och alltså inte hos den politiska miljö Anders Behring Breivik vistades i eller, förslagsvis, hos Breivik själv - är för övrigt ett ganska intressant påstående. Tänker måhända bloggerskan på samma sätt, enligt samma logik, om t.ex. Baader-Meinhof-ligans härjningar på 1970-talet?

    Att vara en eventuell del av orsaken till att någonting inträffar är inte detsamma som att bära skulden till det inträffade.

    SvaraRadera
  31. Lars Å Månsson: Det är ändå en jävla skillnad på vänsterextremister och samhället. För samhället så får rasisterna säga precis vad de tycker, det är det som är grejen med yttrandefriheten. Sen finns det idioter på vänsterkanten som försöker förhindra det, något som givetvis inte är okej. Men att tala om ett samhälleligt förtryck som Carina-Fina får det att låta som stämmer helt enkelt inte. Att de flesta en innebär inte att man är förtryckt.

    Carina-Fina: Dels så är åsiktsförtrycket du talar om väldigt överdrivet. Anledningen till att "alla invandrare är kriminella för att det ligger i deras kultur"-inlägg i debatterna inte kommer fram är för att de som kommer med dem bara är korkade internettroll. Själva ståndpunkten är så kriminologiskt motbevisad att det är löjligt och har sina rötter i rasbiologins läror om att mäta pannben. Det är helt enkelt inte sant. Överrepresentationen beror istället på att de flesta som begår brott tillhör socialgrupp C. Det finns alltså socioekonomiska faktorer som är orsakerna, inte etnicitet.
    Dessutom finns det utvecklingsteoretiska faktorer som spelar in, som att ifall man konstant identifierar folk som bråkiga så börjar de själva identifiera sig själva så och agerar därefter. Testa själv ta en unge i en klass och behandla denne som ifall den är klassens bråkstake. Efter ett tag kommer ungen att bli det.

    Vad revolt beträffar så handlar inte det här om någon som gör revolt för att han inte får uttrycka sina åsikter. Det handlar om en galning som blir sur över att folk inte håller med om hans åsikter. Att inte hålla med är inte åsiktsförtryck. Yttrandefriheten slår åt bägge hållen och precis som att rasister får sprida sin propaganda (Till viss mån pga hets mot folkgrupp-lagar) så får andra säga att de har fel.

    SvaraRadera
  32. Sorry,auuus, det är bara i din egen värld som dina åsikter är de enda och rättaste i hela världen.

    Du är ju precis som mördaren, som blir sur för att folk inte håller med dina åsikter.

    SvaraRadera
  33. auuus, kl 19:16: hear, hear!

    SvaraRadera
  34. "Att inte hålla med är inte åsiktsförtryck."

    Ljuvligt, kunde inte sagt det bätrte själv.

    SvaraRadera
  35. Hej Carina! Du ska veta att jag gillar att läsa din blogg och att jag alltid gillar dina inlägg. (Kram, kram)
    Tyvärr gäller inte det ditt inlägg ”Jag anklagar”
    Det finns dessvärre inget som ursäktar det som hänt i Norge.
    En sjuk människas dåd kan aldrig accepteras, oavsett var dennes sympatier finns -vänsterextremism, högerextremister eller islamism. (Alla är enligt mitt förmenande lika vedervärdiga!)
    Men:
    ”Vi ska inte döma en hel grupp för enskilda galningars verk” brukar man säga vid islamistiska terrordåd, och i demokratisk anda är det alltså i detta sammanhang följdriktigen inte heller okej att uttrycka fördomar mot högerextrema galningars verk som om det inkluderade alla oss som (fortfarande) inte gillar islam eller ”multikulti” ?!

    SvaraRadera
  36. Thorsten Schütte2011-07-23 21:30

    Hade tänkt att ej gå på nätet under semesterresan men det exceptionella nyhetsläget gör att jag gör detta enda undantag - på en hotelldator i Ume, utan datorbrillor och under tropiska åskväder.
    Gärningsmannen är alltså en korsning mellan Oklahomabombaren, typiska skollmassakarförövare och en gärningman enligt dramaserien "Kommisionen" om en sprängd Riksdag som gick i SVT hösten 2005. Verkligen inget som man kan anklaga samhället för och tack Gode Gud att det inte var en muslim, annars hade ett veritabelt helvete brutit loss. Det finns en roman av (med reservation för stavningen) Lionel Shriver: "Vi måste prata om Kevin" som mycket bra beskriver hur en "skolmördare" blir till.
    Jag tänker även på gärningsmannens föräldrar som måste genomleva ett veritabelt helvete. Men tur att de inte är föräldrar till en palestinsk självmordsbombare, då hade staten Israel sprängd deras hus. Norge är ett civiliserat land, så bestraffningen kommer i stället att verkställas av kvällstidningarna.
    För övrigt tror jag att Stoltenberg med Regeringen och Kung Harald med familjen kommer att sköta hanteringen av denna katastrof, som räknad i döda/invånare är större än 9/11 för USA, på ett exceptionellt bra sätt, säkert bättre än om det hade hänt här!
    Nu fortsättar jag semesterresan trots allt, livet måste gå vidare. Hör av mig igen på onsdag med stor sannolikhet!

    SvaraRadera
  37. Carina-Fina: Men kära nån, klarar du inte ens av att bemöta mina argument? Är din ståndpunkt verkligen så svag att du måste jämföra mig med en galen massmördare för att känna att du kan plocka hem någon poäng överhuvudtaget?

    Det är för övrigt en milsvid skillnad mellan ilska/irritation och våld, något som jag tror att du innerst inne vet.
    Vill du veta hur jag mer är som mördaren? Vi andas båda. Behöver vätska. Sover ibland. Äter ibland.

    SvaraRadera
  38. Anonym 20.53," Det finns dessvärre inget som ursäktar det som hänt i Norge"
    Veeeeeem har talat om ursäkt????
    Vad jag försöker mig på är förståelse, en förklaring till, vad som kan skapa galna mördare.

    SvaraRadera
  39. auuus, plocka hem poäng? Så långt ifrån min värld, och livsfilosofi.
    Min ståndpunkt är inte svag, kunde faktiskt inte vara starkare än tron på sann demokrati, frihet och jämlikhet.

    SvaraRadera
  40. Vem är den onde,monstret eller Dr.Frankenstein som skapade honom?

    SvaraRadera
  41. Carina-Fina: Uppenbarligen är det inte alls så långt bort som du vill tro i och med att du annars aldrig skulle givit dig på ett ad hominem-argument.
    Och härifrån verkar den väldigt svag eftersom att du inte verkar kunna bemöta de argument jag presenterat annat än med "Nähä! Du tycker fel!"

    SvaraRadera
  42. Jag har aldrig påstått att du tycker fel.
    Du, däremot har hälsat på hos mig med just de argumenten, att jag tycker fel.
    Jag har inget att förklara. I min värld får alla tro på sin sanning, du också.

    SvaraRadera
  43. Oj, jag tippar på att du var ett rent nöje att undervisa i biologiklassen. Och att påstå att det är något inbillat åsiktsförtryck som lett fram till den här tragedin är ett faktapåstående, inte en värdering, därför kan det vara fel, vilket det också är.

    SvaraRadera
  44. auuus:
    Du liksom många andra,borde kanske vara lite mer tillbakadragen,tills utredningen är klar.
    Alla dessa påståenden,antaganden,och "själv vet bäst" hör inte hemma vid ett sådant dåd.
    Om inget annat,borde många besinna sig och skänka sina tankar till alla offren och deras anhöriga.Att med utsvävande teorier,söka finna politiska eller religiösa vinster,är bara osmakligt.Liksom alla de personangrepp som har framkommit på denna blogg sedan i går !!

    SvaraRadera
  45. Inbillat åsiktsförtryck?
    Har du sovit under en gran i skogen de senaste tio åren, auuus?
    Ditt raljerande om biologiklassen är bara barnsligt.

    SvaraRadera
  46. Eh? Att försöka påskina att dådet genomförts pga att vissa mer eller mindre förvirrade typer inte "fått komma till tals", är väl ändå rätt magstarkt.
    Ingen tvingas att ta till vapen och mörda ett nittiotal personer, varav de flesta tonåringar på sommarläger.

    SvaraRadera
  47. "Den nu gripne mannens hat fick sin näring av den brunsvarta myllan på nätet. I forum och nätkommentarer florerar ord som ”landsförrädare”, ”kulturberikare”, ”parasiter”, ”pk-samhället”, ”massinvandring”. Precis som fallet är med den extrema vänstern, islamismen och andra våldsförhärligande sekter bör vi inte bli alltför förvånade när dessa hatets ord tar fysisk gestalt i massmord och terror.

    Terroristerna har många skillnader sinsemellan, men också många likheter. Den kanske största är att de vägrar att se människovärdet som något okränkbart. De använder människoliv som ett medel att nå sina mål. För att kunna göra det krävs just att deras fiende avmänskligas, demoniseras, förvandlas till ett föraktligt skällsord."

    DN

    SvaraRadera
  48. Carina-Fina: Att skuldbelägga offret (Det demokratiska öppna Norge) för dådet som du gör är rejält skamlöst.
    Du har naturligtvis rätt att skriva vad du vill men får räkna med att vanliga hederliga medborgare tar kraftigt avstånd från det.

    //Håkan

    SvaraRadera
  49. Nä, till skillnad från rasisterna så vet jag vad yttrandefrihet faktiskt innebär, och det är INTE rätten att inte bli emotsagd.

    Men jag tänker lägga ned det här nu. Att diskutera med dig som vägrar bemöta några argument överhuvudtaget känns lite som att stånga pannan in i en vägg.

    SvaraRadera
  50. Som avslutning tycker jag att du borde läsa det här innan du börjar gasta om åsiktsförtryck.
    http://forskarfeministen.wordpress.com/2011/07/20/folkbildning-om-yttrandefrihet/

    SvaraRadera
  51. Tack för din hänvisning, auuus.

    /Öbon

    SvaraRadera
  52. Carina, jag håller inte med dig om att det är "den våta filtens fel" att denne gärningsman utfört vansinnesdådet. Han har, fr a på nätet under flera års tid, sagt sin mening och jag gissar att han, under sin tid som aktiv inom Fremskrittspartiet, uttryckt dessa åsikter. Är man politiskt aktiv, kan man knappast påstå att man blivit tystad.

    /Öbon

    SvaraRadera
  53. Håkan, skuldbelägga? Vi måste hitta en orsak för att förhindra fler idioter av denna typ.

    Och vad gör dig till ett slags finare och mer hederlig medborgare än nån annan?
    Obehagligt ras-snack.

    SvaraRadera
  54. Öbon jag vet att du lever högt i det blå, men det förvånar mig verkligen att du inte har förmågan att se med öppna ögon den fina "vi gillar olika"-våta filten som stoppas i halsen på varenda en som öht nämner kritik mot massinvandring och integrationsproblem.

    SvaraRadera
  55. Suck, .
    "Till skillnad från rasisterna så vet jag vad yttrandefrihet faktiskt innebär, och det är INTE rätten att inte bli emotsagd."
    Herr von Oben har besökt mig igen. VEM HAR SNACKAT OM RÄTTEN ATT INTE BLI EMOTSAGD???????????

    Jag önskar bara, en stilla vädjan att alla, ALLA, A-L-L-A ska få komma till tals utan att nån von Oben tycker att just dom åsikterna är fel, och måste begravas.
    DET JAG DRÖMMER OM KALLAS YTTRANDEFRIHET.

    SvaraRadera
  56. Internet? Bloggar? Bokutgivning (på eget förlag)?

    Val till riksdag, landsting och kommun?

    Eller handlar den våta filten om DN:s debattsida?

    /Öbon

    SvaraRadera