lördag 9 juli 2011

Politruken Håstad skymfar hela Sveriges befolkning.


Torgny Håstad, ordförande i Svenska turistföreningen rasar mot Miljöminister Carlgrens förslag om förändringar att organiserad kommersiell verksamhet inte ska omfattas av allemansrätten.
Håstad:
-"Förslaget är utmärkt – om regeringen vill öka skadegörelse och slitage samt försvåra verksamheten för friluftsorganisationer och mindre turistföretag i avfolkningsbygder."

Håstad ger verkligen propagandapolitruken ett ansikte.
Visserligen är vi vana vid att man i eget syfte, vänder på argument, men detta är det grövsta och dummaste jag hört.
Att skadegörelse och slitage i allas vår natur skulle öka om enskilda ges företräde, framför kommersiella och skrupellösa profitörer, är en skändlig förolämpning och bör uppfattas som ett totalt omyndigförlarande av oss alla friluftsvänner som älskar vår natur och tillgången till den.

svd

3 kommentarer:

  1. Jag är just en sån farlig person som inte kör motorcykel eller fyrhjuling, eldar aldrig, tar med mina sopor, undviker att trampa på blommor och är allmänt tyst och osynlig med min ryggsäck i naturen - tur att det finns såna som Politru...förlåt herr Håstad som vill hålla ordning på oss.

    SvaraRadera
  2. Ja, eller hur Elina, vi vanliga kan gott stanna hemma, tycker maktutövaren Håstad, bara han får bestämma vad som är rätt och fel.

    SvaraRadera
  3. Med en kommersialisering av allemansrätten så kommer man ju tvingas införa spåravgifter för vandring på vadringsleder, och den som tvingas betala för att vistas i skogen kommer säkert både skräpa ner mera och vara mindre försiktig. Klassiska idrotter som orienteringen och längdskidåkning kommer inte längre kunna utföras i organiserad form.

    SvaraRadera