fredag 8 juli 2011

Och simsalabim, så var det hela Sveriges problem.


Två svenska journalister skottskadades och greps i en eldstrid tillsammans med rebeller i det ökänt farliga området Ogaden på gränsen till Somalia, och anklagas nu för terrorism.

Trycket på att de svenska journalisterna ska friges ökar.
Förstås.
Samtidigt vädjar Karin Schibbye - mamma till den fängslade Martin Schibbye:
- Agera kraftfullt. Se till att få till en snabb lösning - och få dem fria.

Min sympati för mamman och familjen.
Men.
Agerar man frivilligt/dumdristigt/övermodigt/huvudlöst, så kan jag inte låta bli att undra när det blev hela Sveriges ansvar.



Expressen

6 kommentarer:

  1. Mammans upprop är symptomatiskt för alla föräldrar till extremister.Men även de bevisligen rena terroristerna,försöker med samma knep.Men hur skall de annars agera i "vårt" förljugna Sverige!! Likt andra vänsterextrema,vilar ju över dem en skyddande hand.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-07-08 13:56

    Om det inte fanns någon som vågade rapportera från ett krig skulle de vara ännu mera fritt fram för de krigförande att massakrera folk i medieskugga!

    SvaraRadera
  3. I detta fall rör det sig inte om något krig Thorsten..Det rör sig om en terroriststämplad grupp,som religionsvis söker underkuva människor...Naturligtvis tillhör gruppen också det vi i Sverige kallar vänsterextrema,därför var dessa två inbjudna att rapportera...

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-07-08 15:15

    Centralregeringen i ett land kommer alltid att försöka grupper som vill bryta sig loss ur landet av rutiga och randiga skäl som terrorister, samma gjorde Storbritannien med de irländska frihetskämparna under påskupproret 1916, för att bara nämna ett av bara alltför många andra exempel. Krigets första offer är sanningen!

    SvaraRadera
  5. Thorsten:
    Efter ditt sista inlägg förvånar du mig...Nog får vi ändå betrakta FN,som en objektiv part i detta fall!
    Inte kan du väl hellre acceptera,att grupper som Al Qaida görs rumsrena,för att man utgör en motpol till Centralregeringen.Terrorister förblir i min ögon,för alltid terrorister....

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-07-08 16:28

    Jag har i min sommarslöhet inte följs alla turer, men just i sådana sammanhang är FN inget sanningsvittne, de vill alltid konservera status quo!

    SvaraRadera