måndag 4 juli 2011

Norrmän, se till att inte bli lika lurade som vi svenskar!



- Promillegränsen bör vara samma både för bil og båt, skriver norska Aftenposten idag.
Och som lobbying för en ny alkoholgräns till sjöss så visas hemska bilder på båtolyckor till sjöss. Men få eller ingen av bilderna har något med alkohol i båt att göra. Det är nämligen inte alkohol utan bristen på båtkörkort, för hög hastighet, och avsaknaden av kunskap och respekt som vållar olyckorna.

Exakt på samma felaktiga sätt gick det till när nya fyllerilagen för sjötrafik smyginfördes i Sverige förra året.
Det var förljugenhet och falska, påhittade historier.
Förut kunde kustbevakningen stoppa misstänkta fall, nu sedan ett år tillbaka har de enligt nya lagen polismans befogenheter med alkotest. Det resulterade givetvis i att Kustbevakningen genast begärde, och fick, mycket mer resurser för att kunna jaga människor som druckit en starköl.
Vi som bor ute på öarna och har kört båt i hela vårt liv umgås med andra öbor och utsätter oss inte för risker har nu förhindrats normalt socialt umgänge.
Taxi, buss eller tunnelbana, som på land, existerar inte.
Det går aldrig att jämföra sjötrafik med intensiv och tätbefolkad stadstrafik, det är ren idioti.

Nu ett år efter ser vi det fullkomligt hysteriskt förödande resultatet, kustbevakningens testosteronnissar har inte tid med sina ordinarie arbetsuppgifter, för dom jagar båtförare med strålkastare på ensliga fjärdar klockan 2-3 på natten mitt i veckorna.

Norrmän låt er inte luras, som vi i Sverige, kräv svar på hur många av båttillbuden som orsakats av folk med mer än 0,8 promille, och värdera på sakliga grunder!

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-07-04 18:05

    O.5 %o, det är en lagom kompromiss.

    SvaraRadera
  2. Men är det inte med sjöfarten som på land?
    De som verkligen kör berusade och kontinuerligt,träffar man inte på.Det är ofta de som har druckit en eller annan öl,eller ett glas vin som åker fast.De verkligt berusade tar man först i samband med,att en olycka redan skett !Alkoholsjuka kör bil/båt oavsett vilka gränser lager anger.Vill inte man avskaffar alkohollagen,men gränsen borde ligga som tidigare vid 0,8 promille.

    SvaraRadera
  3. Instämmer med Lars, man får inte fatt i de riktigt farliga alkoholkörarna med hjälp av det här.

    SvaraRadera