tisdag 19 juli 2011

Marcos Ciscar sätter fingret mitt på.


Ciscar har som privatperson, och senare också politiker, försökt jobba för att polisens arbete ska förbättras och att tryggheten ska öka.
Han skriver på VF:
-"Men det är samma scenario vareviga dag: Det bränns gummi mitt i stan, bilar tävlar mot varandra och drar omkring utan ljuddämpare, det kastas sten genom skyltfönster, våra fina stadskrukor med blommor vandaliseras, folk kör skoter inne i stadskärnan, man kör 70 km/h på gårdsgata, korsar broar med förbjuden motortrafik, skjuter fyrverkerier mot bostadshus med mera."

Småaktigheter som polisen sysslar med runt om i Värmland ger en bra statistik för polisen eftersom de vill visa att de behövs.

Marcos Ciscar sätter fingret mitt på ett megastort svenskt samhällsproblem, där det av olika skäl silas mygg och sväljs kameler.

Vi ser hur grova brottslingar och återfallskriminella behandlas med silkesvantar, medan en svensson gladeligen kläms åt för minibagateller av de stolta rättsskiparna.
I Stockholms skärgård har våra kustbevakare gått i spinn på att jaga människor som druckit en starköl och kör båt, medan det är fritt fram för massor med grova brott och tusentals stölder av båtar.
Det är nåt grundläggande fel, och jag är tacksam för debattartikeln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar