torsdag 28 juli 2011

Människor som skruvat upp volymen farligt högt på sitt ego.


Olof Palme mördades av en okänd gärningsman, en nationalist mördade Anna Lindh och Mona Sahlin har ofta pekats ut som "muslimkramare". Uppenbarligen provocerar socialdemokratin vissa grupperingar. Det skriver Jonathan Lindborg, fritidspolitiker och SSU:are på Newsmill.
Tror inte för fem öre att det har med ideologin att göra.
Däremot sättet att framföra den på.
Palmes var, och Göran Perssons och Sahlins retorik är extremt själförhärligande och exkluderande

De säljer sig von Oben och utmålar oresonligt hat mot olika grupper i samhället. De kräver inkluderande, grundrespekt och att hylla varandras olikheter.
Men vägrar själv att aldrig någonsin, inte en gång, ta i politiska motståndare och medmänniskor med tång.
Detta grovt förnedrande sätt att se sig själv som den allsmäktige, retar givetvis upp dårfinkar.

13 kommentarer:

  1. Ulf Hjertén2011-07-28 13:19

    I och för sig tror jag inte att det bara är socialdemokrater som skruvar upp tonläget dessa dagar . Jag märker att det gör nog de flesta av oss. Det är så lätt att rusa iväg. Det märker jag både på denna och andra bloggar. Och tidningar och etermedia. Jag tror nog att de allra flesta av oss innerligt gärna vill få egna tankar bekräftade. Dessutom är väl de flesta av oss förtvivlade och arga och då slinker det ut ett och annat ord som jag efteråt kan tycka att jag borde ha hållit tillbaka. Är det någon som känner igen sig? Så mycket är säkert att det är inte av hat och förakt som mina förflugna ord ibland slinker förbi min "självcensur."

    SvaraRadera
  2. Ja, varför skola männskor strida.. Sedan tidernas begynnelse har väl kampen om reviret, födan, honorna/hanarna, avkomman osv. förts på olika sätt och ställen..

    SvaraRadera
  3. Ulf:
    Så länge man själv inser sina egna feltramp,är det ingen skam att ha glidit ur,allra minst i samband med sådana hemska dåd.Tror att vi båda i lugn och ro kan föra en dialog,trots vår olika politiska hemvist.Men för mig är det kanske inte moraliskt sett,sak samma som för dig som är verksam inom kyrkan.
    Just vad du nämner i slutet ovan,hat och förakt har i Sverige fått overklig spridning.Detta som jag ser det,för inhemska politiska vinningar i en tid,då Skandinavien utsatts för största terrorhandlingen sedan århundrade.
    Återhållsamhet och sorg vore enligt min syn,en bättre väg,när det nu är en galning/sjuk person, som bevisligen tror att han befinner sig i ett krig! Vi båda kan nu enbart hoppas,att det inte finns efterapare,som funnit en förebild i detta monster...oavsett politik eller religion.

    SvaraRadera
  4. Ulf har naturligtvis rätt i att en sådan här händelse väcker massor med vrede, ouppväckta och oanade känslor.

    Men det var faktiskt inte det mitt inlägg ovan handlade om.
    Utan om offentliga personer som genom sin ensidiga, hotande och hatande demagogi väljer att dyrkas nästan fanatiskt av de sina, och faktiskt avskys och hatas av de utpekade motståndarna.
    Det är en farlig och utmanande agitationstaktik.

    Dessa utsätter sig ohjälpligt för snedhjärnor.

    SvaraRadera
  5. I sak har du rätt Carina,men synden straffar sig själv...Tänker på såväl O.Palme som Sahlin,båda gjorde sig själv genom sin grova retorik en björntjänst.
    Väljarkåren reagerade genom att bli soffliggare,el.lämna sin röst åt annat parti.Vad gäller "den tjocke" har jag ingen uppfattning, eftersom jag hade förmånen att bo utomlands under hans regeringstid.
    Men historiskt sett tillbaka till Erlanders tid,har ju det politiska livet förändrats till en form av "drängaslakt".Inte minst verbala angrepp har urartat till bottennivå...

    SvaraRadera
  6. Det är dags för mer politik och öppen debatt och bort med personhets. Det är dags för engagemang och aktion och humanism. Det är dags att använda de argument vi har och bort med allt slask.

    Det är dags för eftertanke.

    Det var dags igår.

    /Öbon

    SvaraRadera
  7. Lästips:
    http://www.dn.se/kultur-noje/essa/ola-larsmo-sa-kan-spraket-bana-vag-for-massmord

    SvaraRadera
  8. ....på den här bloggen lyssnar vi på varandra och kommenterar. Det är bra! Carina har satt tonen hur hon vill ha det i sin blogg! Jag vill tacka dig Carina för att du tackar för kommentarer och inte bara låter dessa passera. Du vill ha en dialog och inte bara ett ställe där du "skriker" ut åsikter som sker på många bloggar! Tack:)

    SvaraRadera
  9. Jag blir så otroligt lycklig över berömmet! Just de där orden, att min blogg är till för dialog,säger mig att nån har förstått.
    Tänk va - många kan hata, håna, göra dig olycklig, men om nån enda förstår, då är det all möda värt. Tack.

    SvaraRadera
  10. Kolla in denna smutskastning som är uppenbart medveten:
    http://thoralfalfsson.webblogg.se/2011/july/dagens-konflikts-logner.html
    Gällande berömet....sug åt dig, Carina!
    Du är en stjärna på blogghimlen!

    /HenrikP.

    SvaraRadera
  11. Talade med en ung norska här i Norge igår som sade att hon hade sett att var tredje person på VG:s hållahandenkedja hade en svensk flagga. Det värmde rakt in i hjärtat för jag som alltid sagt att blir ni attackerade igen av krigshandling eller terrorism,så kommer vi vanliga svenskar visa vårt stöd. Detta då Sveriges neutralitet kommer upp i diskussioner. Nu visar vi vanliga svenskar Norge vårt stöd fast vi har en statsminister och stab som är "försvunna". Det känns bra i mitt hjärta! Som vanlig svensk medborgare behöver jag inte skämmas för Norge. Vår statsministers agerande borde vara ett skäl till nyval eller att han väljer att kliva ned från Sveriges högsta politiska position. Eller vad tycker ni?

    SvaraRadera
  12. @Anonym 18:54: (använd en signatur, lättare att svara då)
    Vår så kallade statsminister skulle ha tvingats avgå med sina 2 uttalanden att svensk kultur är bara barbariet och att man får räkna med misshandel/mord om man röstar på SD.... och det var ganska länge sedan.

    SvaraRadera
  13. Morrn allihopa, tack igen för att ni är här!
    Idag har statsministern vaknat, under Brännpunkt, allra sist signerar han med:
    Fredrik Reinfeldt.
    Statsminister.

    PS- Om nån av förklarliga skäl skulle ha missat det.

    SvaraRadera