fredag 29 juli 2011

Gomorron statsministern, du ligger nu etta på floskeltoppen.




Per Gudmundson levererar som vanligt en värdig och objektiv analys. I all vänster guilt-by assosiaction hysterika är hans artikel efterlängtad. Artikeln innehåller all den struktur, eftertanke, kunskap och demokratiska passion som vår statsminister sent omsider fatalt misslyckas föra fram på Brännpunkt idag.

Fredrik Reinfeldt:
-"Svaret på hot mot vår frihet och demokrati måste vara mer frihet och demokrati."

Jens Stoltenberg har sagt samma sak om och om igen i snart en vecka. Underligt nog betydde det oerhört mycket, och gjorde verkligen skillnad, när Norges statsminister sa det.

aftonbladet aftonbladet

7 kommentarer:

  1. Apropå kommentarer läser jag i dag på DN, s kultursida, ”ide och kritik”
    Där citeras Morrissey som drar paralleller mellan köttindustrin och massakern i Norge!
    Detta säger han enligt Daily Mirror innan han spelar låten ”Meat is murder” på sin konsert i Warszawa:
    ”DET ÄR INGENTING OM MAN JÄMFÖR MED VAD SOM HÄNDER PÅ MCDONALDS OCH KENTUCKY FRIS S*** VARJE DAG”
    Ser att han har ett album på Spotify som heter ”viva hate”

    SvaraRadera
  2. Tänk OM vi inte vore högst upp i näringskedjan och vi föddes upp i djurfabriker och slaktades på löpande band.

    SvaraRadera
  3. Här är en klok tjej som jag kan rekommendera.
    http://sakine.blogspot.com/
    Även många vettiga kommentarer till hennes senaste inlägg 27/7 finns att läsa där.
    Hon har till och med skrivit en vettig(!) artikel i Expo:
    http://expo.se/2009/hetslagen-ar-ett-hot-i-sig-sjalv_2827.html
    Väl mött i en sansad debatt!

    SvaraRadera
  4. Bra tips om Sakine! Hon verkar stabil och vet vem hon är. Sedan har hon också uttryckt att hon är en av de få journalister som skriver om "förorten" som faktiskt bor där! Sakine finns på min blogglista!

    SvaraRadera
  5. Här är en kommentar från Sakines blogg:
    Skeåning sa...
    Sverige har ju som jag bedömmer haft den smalaste debatten runt invandringsfrågor i skandinavien, och kanske t.o.m. hela Europa. Betydligt mycket smalare än i Danmark som kanske är bland de som har den hårdaste tonen. Men om man jämför Danmark och Sverige i den kontexten så finns det ingenting som tyder på att en smalare eller mildare debatt håller våldet nere, tvärtom. Antalet hatbrott i Danmark är betydligt färre än i Sverige. Nynazisterna i Sverige är av en betydligt våldsammare dimension än i vårt södra grannland. Fullständiga galningar som Breivik tror jag aldrig vi kan främja oss helt från beroende på vilken debatt-ton vi har. Jag tror att en alltför smal debatt rent generellt, som vi har i Sverige, tvärtom är som att sätta locket på tryckkokaren och vänta tills den exploderar. Finns ingenting egentligen som tyder på motsatsen. Med detta inte sagt att vi bör ha en fullständigt pervers debatt naturligtvis.

    Jag såg en kommentar av en dansk idag som skrev att får man inte vädra sina meningar stiger trycket och möjligheterna för desperation stiger. I det politiskt korrekta Sverige hade han upplevt en skrämmande vrede bland helt vanliga svenskar runt detta som han inte upplevde i Danmark.

    Tänkvärt

    SvaraRadera
  6. Tänkvärt! Och logiskt.
    Därför älskar jag danskar och Danmark, de har en direkt appoach till saker och ting, så nära, och ändå så långt från hymlandets rike.

    SvaraRadera