fredag 8 juli 2011

I Mauds Nybyggarland är diskriminering tillåten vardag.


Simon Wallmark fick besked av Södertörns brandförsvar att han, trots rätt utbildning, inte var behörig att söka sommarjobb där - han hade fel kön och fel etnicitet. Brandförsvaret ville ha kvinnor och personer med utländsk bakgrund som sommarvikarier. Av de 32 personer som till sist anställdes saknade 10 relevant utbildning för jobbet.

Infödda svenskar är the niggers of Allians-Sweden.

SvD Aftonbladet

16 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-07-08 10:00

    Ju, sådant här är korkat och kontraproduktivt!

    SvaraRadera
  2. Så långt har alltså svensk apparthead redan nått..Påminner om andra köer.Som ursprungsvensk ställ dig längst bak....Men är det inte en form av "vi och de"??

    SvaraRadera
  3. Sonen blev inte polis för de sökte kvinnor och "förortare". Han var no, no
    Där missade Sverige en starkt och trygg svensk.
    Svenskfientligt, hur länge klarar våra unga svenska män av diskrimineringen?

    SvaraRadera
  4. glömde signera : Eva-Marie

    SvaraRadera
  5. Brandman brukar ju faktiskt nämnas som ett exempel - kanske det enda - på ett yrke där man inte vill ha kvinnor. Just för att det krävs mer fysisk styrka än de flesta kvinnor har.

    SvaraRadera
  6. Etnisk diskriminering=allianspolitik.

    Bittert Eva-Marie, går det inte att få upprättelse i Danmark, ni som bor så nära lyckolandet?

    SvaraRadera
  7. Märkligt, då han har rätt utbildning och några av dem som anställdes inte hade det.

    Jag är sannerligen ingen vän av kvotering, men ibland kan det dock vara rätt. Om två personer söker samma tjänst och har liknande utbildning och erfarenhet, då kan det vara rätt att anställa den som tillhör det kön som är underrepresenterat.

    /Öbon

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-07-08 13:59

    Just Öbon, så långt kan även jag sträcka mig, vid likvärdiga meriter gynna en underrepresenterad grupp. Positiv särbehandling däremot är, även om den ibland kan kännas motiverad, kontraproduktiv eftersom den väcker berättigad vrede hos de förbigångna och leder till bloggposter som den har...

    SvaraRadera
  9. jag tycker att man har missat att det kan ha varit så att brandförsvaret aldrig efterfrågade de meriter (den utbildning) som Simon hade, och att de då lyckades hitta kandidater ur de underrepresenterade grupperna som de speciellt sökte. Det finns säkert en anledning till att de sökte dessa grupper annat än att de är underrepresenterade. Brandförsvaret idag måste kunna nå alla grupper i samhället i sitt arbete och kanske har de insett att om de har en personal med vid etnisk bakrund lyckas de lättare med detta.
    jag har inte sett annonsen men om jag vore brandförsvaret skulle jag ha skrivit att det var meriterande med kunskaper i utländska språk (utöver engelska, franska, tyska) tex och kanske även erfarenhet av andra etniska grupper och kulturer än Svenska.
    Om Simon då skulle ha haft någon av dessa språkkunskaper samt erfarenheter skulle han ha varit lika meriterad som de andra sökande.

    SvaraRadera
  10. @Anonym, 10:29: du har självklart en poäng i detta. Jag har inte heller sett annonsen, bara läst artikeln i SvD, via Carinas länk, där Simon Wallmark blir citerad.


    /Öbon

    SvaraRadera
  11. Anonym, om man vrider, vänder och vinklar allt till sin egen fördel så får man det precis som man vill ha det!!! Du låter som en skrupellös politiker.

    SvaraRadera
  12. Hur vore det om folk som flyttar till Sverige anpassar sig till det svenska och lär sig tala svenska???? Inte fan skall det behöva finnas översättningar till 10-tals språk så fort en allmänhet skall informeras om vad som helst.
    Denna ideliga anpassning efter nybyggarna går mig på nerverna, lösningen heter assimilering och det fungerade tidigare i vårt land och kommer att fungera idag också. Sen hade det inte gjort ont om vi drog ner på invandringen från länder som diametralt skiljer sig från Sverige.
    Vi har inte kapacitet till denna massinvandring , punkt slut!!!

    /HellBoy

    SvaraRadera
  13. Att särbehandla människor är inte förenligt med demokrati.Om vi strävar efter ett jämnställt samhälle oavsett kön etnicitet härkomst så ska alla människor behandlas lika. Sådana här utspel gagnar ingen!
    Trevlig blogg du har :)
    sophia

    SvaraRadera
  14. Till anonym 10.29 vilket språk förordar du då som är gångbart hos alla nödställda vid en eldsvåda?
    Det borde vara det svenska språket då det handlar om räddningstjänst i Sverige, eller har jag missat något?

    Andra meriter söktes kanske, hm, killen var utbildad för att släcka bränder. Jag trodde att det var det det gällde för en brandman.
    Rätta mig om jag har fel.
    Eva-Marie

    Nej Carina, sonen har nu gått ut en annan utbildning och jag är med facit i hand glad att han inte blev polis. Men det kändes inte bra när de ratade honom för att de skulle kvotera in invandrare.

    SvaraRadera
  15. Tack Sophia,vad glad jag blir. Rätt har du också, det är så enkelt. Men så svårt för politiker.

    SvaraRadera