måndag 11 juli 2011

Bantningsmetod nr 1.297,783 i ordningen.



Efter att i flera år ha fokuserat på biffar och bacon går nu allt fler bantare över till andra sidan – och äter vegankost. Denna kosthållning bygger på frukt, grönsaker, ärtor, bönor, linser, rotfrukter, vete, havre, råg, korn, ris, pasta, quinoa, nötter, frön, vegetabiliska oljor och soja- och havremjölk.
På matsedeln märks även alger, tofu och tempeh, som görs av soja.
Kända veganer: Tomas Di Leva, Peter Wahlbeck, Ellen DeGeneres och Mike Tyson.
Hhhhhhhhhhhhhhhmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
Dessa personer, har inte dom lite tomtar på loftet?
Vågar inte testa.

15 kommentarer:

  1. Hm, just dessa du nämner har ju faktiskt varit veganer i många år (eller åtminstone har Peter Wahlbeck och Tomas Di Leva varit det). Och de har valt den kosten, inte för den ev viktminskningseffektens skull, utan av helt andra skäl.

    Själv tror jag mest på att äta lite mindre och motionera lite mer. Tråkigt, men det mest effektiva i det långa loppet.

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Nä, det är sant, de har valt kosten på sina goda grunder,som jag iofs skulle kunna ställa upp på, men kunde inte låta bli att slås av lite tokvarning på utövarna!

    SvaraRadera
  3. Blir de konstiga av veganmat eller drar veganismen till sig sådana som är konstiga redan från början?

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Det är den stora frågan. Vågar inte prova, kanske börjar dilla om rymdblommor och döper barbarnen till Kosmos.........
    Jag gillar i o f s den pacifistiske och saktmodige di Leva och hans fredsbudskap, men det skulle nog inte klä mig.

    SvaraRadera
  5. Får se hur länge det dröjer innan Jimmie blir intervjuad om sin bantning. Han var ju tämligen plufsig för en tid sedan. Den bästa bantningsmetoden är ju självklart pizzadieten.

    /Plutten

    http://www.diet-blog.com/09/30_day_pizza_diet.php

    SvaraRadera
  6. Tänk at du alltid dyker upp här som en kärleksbringande positivitetsapostel, Plutten, är du född sån eller......?
    Jag blir alltid lika uppspelt och glad av dina livslusfyllda och originella inspel!
    Tack - ta hand om dig!

    SvaraRadera
  7. För att komplicera tankarna ytterligare är jag pescetarian. :) Men jag är småplufsig ändå :(

    /ingvar

    SvaraRadera
  8. Pesceterian? Vilka intressanta och spännande läsare jag har! Äter du bara fisk? Det låter som en bra grej, några småplufsiga fiskar har då jag aldrig sett, så jag tror du överdriver, Ingvar!

    SvaraRadera
  9. Nja, en som äter fisk men inte kött. Så det är inte så komplicerat eller högtidligt som det låter. http://en.wikipedia.org/wiki/Pescetarianism

    En diet med favoritpizzan blir man plufsig av (men väldigt glad): Calzone med gorgonzola istf skinka.



    /ingvar

    SvaraRadera
  10. Mmmmmmmm, förbjudet, och desto godare!

    SvaraRadera
  11. Min favotitpizza heter Bianca och den är med räkor och goda svampar, finns i Malmö.
    Dottern är vegeterian och har en katt som heter Kosmos!!
    Eva-Marie (kommer du till Malmö skall jag bjuda dig på en Bianca)

    SvaraRadera
  12. "12. Historiskt sett, så är det intelligent att vara vegetarian. Vegetarianer genom historien är bland annat: Plato, Socrates, Pythagoras, Sir Isaac Newton, Thomas Edison, Mark Twain, Albert Einstein, Leonardo Da Vinci, Charles Darwin, Albert Schweitzer, Ralph Waldo Emerson, Henry Ford, William Wordsworth, George Bernard Shaw, Martin Luther."
    Idel konstiga personer!?

    "13. Du lever ett längre och hälsosammare liv.

    14. Djurskydd. Inget djur skadas för att mata en vegetarian.

    15. Du får i dig mer energi som varar hela dagen.

    16. Du får ett stabilt humör.

    17. Du tänker klarare.

    18. Du får en hud som ser friskare ut.

    19. Frukt och grönsaker är oftast billigare än kött.

    20. Vegetarianer och veganer lever enligt forskare cirka tio år längre än allätare.

    PS: Man måste inte älska grönsaker för att bli vegetarian."

    SvaraRadera
  13. Inför dessa argument, anonym, så kapitulerar jag. Vegeterianer känner jag flera, dom verkar inte lika spejsade som veganer.
    Och jag sitter här och undrar hur klart jag skulle ha tänkt, således handlat annorlunda,och hur frisk min hud skulle ha varit, och hur mycket pengar jag skulle ha sparat!!
    Men tio år längre i detta land, nä det ger mig rysnigar, inlåst, med nedkissad blöja, duschad en gång var fjortonde dag, en promenad på midsommarafton, och spyor nertryckta i halsen, nä, då tar jag mig hellre en kotlett idag!

    Du ser Eva-Marie, det hänger ihop det utomjordiska och ickeköttätarna!
    Till Biancan som låter vrålgod tackar jag varmt ja, och låter höra av mig när det äntligen ska resas till favvo-Skåne!

    SvaraRadera
  14. Tack själv Carina för ditt arbete med bloggen.

    Pizza. Alright nu snackar vi riktigt allvarliga saker, där typ Almedalen etc hamnar i lä. I min värld finns det bara ett alternativ, Capricciosa med extra ost och lök. Hade jag råd så skulle jag jag bo själv i ett hus med ett stort kök och där skulle jag installera en riktig pizzaugn. Man får en mindre variant för drygt 14.000 + moms. Att köpa en pizzasten räcker inte ända fram.Hur som helst mina dagdrömmar hör inte hit men jag vill tro att Svensk pizza håller världsklass. Går man exvis in på amerikanska pizzasajter så ser man ofta att deras s.k. "thin crusted" är riktigt tjocka/degiga och det gillas inte. Engelsk pizza verkar vara ännu värre, typ varma mackor-varianten. Och även om jag tyckte att det grekiska köket var andefattigt så var/är deras pizzor j-vligt goda. Snudd på delad etta med Svenska dito. Så i mitt nästa liv skall jag jobba som matrecensent som åker världen runt i jakten på den ultimata pizzan.

    /Plutten

    http://www.pizza-sm.se/
    http://www.scottspizzatours.com/

    SvaraRadera
  15. "Thin crusted", vilket ord! Man kan smaka på det - och bli lycklig av det!
    Riktigt känner hur det börjar vattnas i munnen.
    Bara det inte går som för den pizzalystne manne i Simrishamn http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/article1510177/Bet-av-tander-pa-pizza.html
    som kom ut tandlös från pizzerian.
    Den bästa pizzan i universum serveras på Tavola Calda på Riva del Sole i Toscana, åk dit och du kommer att tacka mig, plutten!

    SvaraRadera