måndag 6 juni 2011

Reclaima Sverige från destruktiva politiker!







Jag älskar mitt Sverige, naturen, allemansrätten, de ljusa sommarnätter, goda, fredliga, varmhjärtade och ärliga människor med förmåga att glädjas över det lilla. En vårbäck och nunorna mot himlen på Dramatens trapp, dansen runt midsommarstången mellan regnskurarna, den färgsprakande hösten och herr kantarell, de vita vidderna och rosiga barn i pulkabacken. Vår genuina solidaritet och den sociala trygghet vi alla bidrog till, då när Sverige fortfarande var en respekterad förebild för omvärlden.
Då innan politikerna med sin dolda agenda och privata dunkla syften dräpte oss svenskar och vår framtid.

Aftonbladet
expressen
DN Aftonbladet

9 kommentarer:

  1. Ja till flydda tider,återgå min tanke än så gärna...

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-06-06 17:29

    Minnet målar med gyllene pensel...

    SvaraRadera
  3. Tillräckligt gyllene pensel för att försköna dagen politiska totalhaveri finns inte.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-06-06 20:53

    politikerna med sin dolda agenda och privata dunkla syften - alltså, jag är den första att hålla med om att våra politiker ger många fel, precis som vi. Men jag är i motsats till många debattörer inte alls lagt åt det konspiratoriska hållet utan snarast benägen att se det så att bara den som gör inget inga fel gör. Konspirationerna som omfattar fler personer än man kan räkna upp på ena handens fingrar fallerar p g a människans kroniska benägenhet att skvallra och läcka.
    Och det gäller att ha sinne för proportionerna. Jämfört med dessa två hoten bleknar alla andra:
    1) på kort sikt: Om ekonomin i några länder kollapsar, Grekland kan vara startskottet, kan vi få en ekonomisk kris som låter 30-tals krisen blekna
    2) på längre sikt: Om mänskligheten inte besinnar sig kommer miljökatastrofer och klimatändringar skapa situationer som vi inte ens vågar drömma om.
    Både 1) och 2) kan alstra oroligheter, krig och migrationsströmmar av apokalyptiskt slag. I det perspektivet tar diskussionen om invandring, islam och terrorism oproportionerligt mycket utrymme och energi.
    Eftersom jag känner mig som total lekman på området 1) och inget därtill att bidra har fokuserar jag min energi på 2) genom att jobba med och för hållbara energi- och transportsystem. T ex i morgon på KTH i styrgruppen för ett doktorandprojekt för optimala matningssystem för elektriska järnvägar.
    Om för äventyrs skulle en elektrotekniskt insatt person läser de här raderna: debatten om invandringen är mest reaktiv effekt, med effektfaktor cos(phi)= 0

    SvaraRadera
  5. Thorsten:
    Allt handlar om prioritering,du väljer tågspåret.Själv fortsätter jag aggitera mot vårt lands undergång,p.g.a massinvasion av "lyckosökare" Praktisk kommunikation,mot praktisk statsekonomi !!!!

    SvaraRadera
  6. Ulf Hjertén2011-06-07 10:10

    Eftersom jag är totalt okunnig vad gäller elektroteknik kan jag inte kommentera din sista mening. Inlägget i övrigt känner jag stor sympati med. De frågor du tar upp är oändligt mycket större ödesfrågor än klantigt skött invandrings och integreringspolitik.

    SvaraRadera
  7. Så kan man se det.
    Jag ser det som precis samma sak, massinvandring av outbildad arbetskraft som man tänker använda i ett grumligt syfte. Arma människor, vi är alla bara brickor i politikernas händer. Demokrati? Du väljer bara vem som ska förtrycka dig.

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-06-08 11:29

    Alltså, ärligt talat, jag känner mig inte särskilt förtryckt i det här landet. Det gäller att ha sinnet för proportioner kvar!

    SvaraRadera
  9. Ulf Hjertén2011-06-09 10:23

    Häromkvällen hade vi stämma i vår samfällighet. Några frågor kan vi enligt våra stadgar avgöra med enkel majoritet. En sådan fråga var vilka TV kanaler vi skulle gå ihop om. Det kom till omröstning och jag som ville ha fler fotbollskanaler hamnade på den förlorande sidan. Barnfamiljernas önskemål vann. Skulle jag då gått hem och känna att jag valt att bli förtryckt av dessa barnfamiljer? Självklart inte. Demokrati innebär att ge och ta. Kompromissa. Visa respekt också för de åsikter som inte når majoritet. "Lydnad för gällande lag men rätt att arbeta för en bättre." Så är det också i en god politisk demokrati där vi har att besluta om de stora frågorna. Samma grundtanke som i vår samfällighet. De som stöder SD och de frågor SD driver inom de demokratiska och mänskliga rättigheternas spelregler har min respekt och mitt intresse. Får SD majoritet för sin politik och den ryms inom ovanstående så är det det som gäller och jag kommer inte att känna mig förtryckt. Får jag fritt tycka och tänka och plädera för något annolunda är det ok. Och än har ingen lyckats bevisa för mig att ex SD inte har de möjligheterna idag. De kan starta tidningar, skriva böcker, dela ut flygblad, göra hembesök och på allt sätt sprida sina idéer. Alla försök att göra SD:s representanter till martyrer gör rörelsen mindre trovärdig.

    SvaraRadera